Pörgünk tovább

A szombat kora délutáni meccsre Dél-Angliába ugrunk le. Ezen a meccsen még üresek lesznek a lelátók a nagy decemberi erőltetett menet során.

Az ellenfél a Brighton lesz. A keret magját angol játékosok adják. A legjellemzőbb focistájuk Lewis Dunk, de ma már náluk rúgja a labdát mikor éppen nem sérült Danny Welbeck. Náluk vezet le Lallanánk is. A legeredményesebb támadójuk a játékos felkutatásáról híres Champó csapatból a Brendfordból összeszedett francia Maupay immáron a második szezonban. A csapatuk legjobb játékosa (mármint legtechnikásabb szervező) továbbra is a német Pascal Groß, de ő idén kiszorulni látszik a kezdőből. Meglepő módon az idei évben eddig a statisztikáik alapján nem hozzák buszozó angol kiscsapat képét. Pedig edzőjük és a keretük is ebbe az irányba mutat. Ehhez képest 53,2%-os labdabirtoklásuk idén eddig az 5. legtöbb és passzpontosságuk is a középmezőnybe helyezi őket, de mielőtt egy kellemes játszó csapat képe merülne fel szembe jön az a tény, hogy a legtöbb szabálytalanságot ők követik el eddig meccsenként.

Messze a főtulajdonos elnökük Tony Bloom a legizgalmasabb a Brighton kapcsán. A fickó 2009-óta a csapat tulaja. Azóta a harmadosztályból eljutottak a Premier Leaguebe. Megújították a Stadionjukat, így kijelenthető, hogy ő a felemelkedésük motorja. A fickó a vagyonát online pókerezéssel és sportfogadással alapozta meg, ezt online sportfogadós vállalkozásokban forgatta meg. A Brighton mellett egy Belga másodosztályú kiscsapata is van a Royale Union Saint-Gilloise. Nem egy szokványos életút a Premier League tulajok között.

Csapatunk háza táján továbbra is a dögvész a meghatározó. Még akkor is, ha úgy néz ki Hendó lassan visszatérhet a pályára. Pedig kiemelten fontos lenne az idei Korona miatt a szokottnál is sűrűbb évben a magas fokon űzött rotáció. Mindig igaz, hogy a szezon kulcsa a jó rotáció, de ez idén a megszokottnál is hangsúlyosabb. Ebben a helyzetben extra szopóroller a védelmet és a középpályát sújtó kiesési hullám. Ezért is gondolom extra fontosnak, hogy ha már Jota személyében sikerült nagyot fogni a támadó sorba. A fab3 rotációja Jotával legyen következetesen végigvíve. Most jelenleg Manénak kellene nem kezdenie ezen a meccsen, hiszen a pozitív tesztje miatt előbb Salah nem volt, majd a legutóbbi BL meccsen Firmino maradt ki a kezdőből. A sorminta alapján Manénak kellene pihennie.

Azért örömteli, hogyha kényszerből is kerültek be. Eddig a saját nevelésű ifjoncok egészen jól megállják a helyüket.

A kezdőt nehéz megtippelni, hiszen jobbekbe Milner-Neco Williams duóból bárki előfordulhat. Matip mellett bárki lehetséges a Fabinho-Rhys Williams-Phillips trióból. A baloldalt erre a meccsre azt gondolom nem kérdés Robertson fog fel-alá rohangászni. A középpályán én továbbra is adnék lehetőséget Jonesnak mellette meg játsszon, aki egészséges. A támadósorban pedig Salah-Firmino-Jota triót szeretném. Erre a meccsre elégnek kellene lennie ennek a csapatnak. A BL csoport állása miatt megtehetjük azt a luxust, hogy a bajnokságot nyomjuk meg jobban így decemberben a BL-el szemben. Egészen furcsa ebbe belegondolni. Nagyon sokat változott a Liverpool Klopp alatt.