Atalanta beharang

Jó ezekkel a csöves digókkal játszani. Mindig ki tudják domborítani az élet könnyed, latinos oldalát, sok gólos, izgalmas meccseket szoktunk a macskaevőkkel játszani ahol szinte mindig mi nyertünk. Hát még a nálunk játszó olaszok! Az a rengeteg gól, amit Minamino szellemi előhírnöke, Borini prezentált pár éve. Vagy az isteni Mario! Édesfaszom, tényleg úgy kellett most nekünk az Atalanta, mint a pöcsünk végére egy köröm.

Oké, itt az nagy ironizálások közepette azért hozzá kell tenni, hogy kicsit érezhetjük magunkat a körülmények áldozatainak. Liverpoolnak szurkolunk, mégis mi a fodros faszomnak is kéne magunkat éreznünk, úgy egyébként. Amikor kisorsolták ezt a csoportot a BL-ben, én kicsit se voltam szomorú, mert ilyen köcsög Atleticók meg PSG-k helyett bőven élvezhető ellenfeleket kaptunk. Mutyi pofozógépnek tűnt (aztán jöttek is a vasutasnégerek a középpályán minket pofozni), az Ajax ellen még Dzsudzsi is focistának tűnt, félidőben meg jön az Atalanta, ami csak végtelen gólos meccseket tud játszani. Eddigi két csoportmeccsünk konkrétan vérfos volt, cserébe hoztuk azt a 6 pontot, ami most, amikor tényleg kezd belénkállni a córesz, mindennél többet ér.

Az a része még stimmel a dolognak, hogy az Atalanta tényleg egy ilyen szerelmi parallelepipedont fenntartó biszex állatnak néz ki: Ő kúr valakit, vagy őt kúrják, tökmindegy, csak kúrás legyen és az csattogjon de úgy, hogy még a szomszéd kerületben is hallják. Tavaly kitették a falloszt, és idén se tervezik eltenni sehova: 6 meccsen 27 rúgott és kapott gól együtt az bizony 4,5 gól meccsenként. Nekünk meg mindig különösen nehéz kenyér volt az olaszok ellen játszani, a három védő teszi, a friss bazsalikom, vagy a közepesen heves altesti gesztikuláció, tudja a pék. De hogy a gálakezdővel se nyerni mentünk volna idegenbe, az is 100, cserébe kicsit messze is vagyunk mindentől, ami gála.

Alapból a kevés CB is elfogyott ami volt, erről már dödörögtünk elég sokat. A játék, khm, minimum döcögős, cserébe így is nyerünk, ami egy igazi nagycsapat sajátja. Viszont a heti BL meccs miatta alap szopást csak tetézi, hogy a két Atalanta meccs közé a shitty és a Leicester  ékelődik be, ami sajnos így a nehézségen az intenzitáson és a pontokon túl az egész bajnokság szempontjából fontos időszak. És mivel az Atalanta volt olyan kedves, hogy x-eljen az Ajaxszal, a mostani meccs előtt marhára nem mi vagyunk lépéskényszerben, ezért én őszintén bízom abban, hogy a teljes tartalékcsapatot zavarjuk fel egy kellemes döntetlen kiharcolása céljából. Amúgy se megy a digók ellen, nagyon rázni sem kéne a pofonfát, a shitty biztos h ellenünk akar újra bejelentkezeni a bajnoki címért (szerintem ki se jelentkezett soha), ilyenkor kell okosan hátrébblépni és hagyni a tasmán ördögöt megrágcsálni kicsit a tehenünk lábszárát.

Simán mehet  Jota, Origi, Minamino, Milner, C. Jones, Rhys meg akit akartok a kezdőbe, ha bizonyítani akarnak Kloppnak, akkor itt a kiváló alkalom hogy megtegyék.