Drága pont

Aki látta az Everton elleni meccset, pártállástól függetlenül valószínűleg kicsit elment a kedve ettől a sporttól.

Meg annak is, aki csak az összefoglalót, vagy a kritikus pillanatok képeit látta. Egyszerűen felfoghatatlan, hogyan változhat szezonról szezonra, fordulóról fordulóra, meccsről meccsre a játékvezetői felfogás és a VAR használat. Pickford és VvD esetét számos szakértő, bíró, Józsi bácsi és Mari néni meg tudta ítelni 3 szekundumon belül, csak azok nem akiknek ez a dolgok.A VAR szobában ülő leszázalékolt vasutas egyetlen képessége a farkasvakságon kívül, hogy szeret vonalakat huzigálni. Ő az, aki egy vonalzóval megindulna a Vatikánba, hogy megnézze nincs-e lesen a Sixtus-kápolnában a Mindenható. Alkalmazott logikája mentén nem szabálytalan sípszó után kirúgdalni a stadionból az összes labdát időhúzás gyanánt, reklamálni a padról, lerúgni a labdaszedő gyereket, levenni a pólót gólörömként, vagy nézőt verni. Hiszen egyiknél sincs már éles játékhelyzet. Bravó.

A VAR vonalzózás is egy érdekes műfaj. Mondjuk én mérnökember létemre, ha mikroszkópikus fiszfaszokat vizsgálok akkor nem a nagyanyám olvasószemüvegét alkalmazom célszerszámnak, de én nem értek a lovakhoz. Lehet érdemes lenne némi toleranciát belevinni, hogy legyen értelme leseket vonalazni, mert az hogy fél centivel előrébb van Mané könyökszőre az nem hiszem, hogy a támadó klasszikus előnyszerzését szolgálja, hanem inkább kibaszott egyvonal.

Igencsak örömteli lenne, ha a szutykos bírói kar azon tagjai, akiknek az óvodában a többiek lefröcskölték a gatyáját az udvaron majd kicsúfolták, hogy inkontinencia zavarokkal küzd ebből fakadó frusztrációjukat nem egy mások által igen kedvelt sport tönkretételével próbálnák feloldani.

Utálom, hogy nem arról kell írnom ami a pályán a labdával történt, mert az sokadlagossá törpült, hogybigazán guríthattunk volna megint egy 4-est ennek a hentesbandának aztán csókolom. Emlékszem Gringow mennyire félt a VARtól, hogy ez majd kiöli az emberi hibát és túl steril lesz a játék, hát ja.