Másnapos Liverpool

Csúnyának csúnya volt, igaz a maga nemében kifejezetten szórakoztató.

A tegnap esti Manchester City – Liverpool eredendően az a meccs volt, melyre árgus szemekkel figyelt az angol foci ökoszisztéma hetek óta, mondván méltó bajnoki címet eldöntő (vagy jobban mondva azt cementáló) találkozó kerekedhet ki belőle. Aztán a City némiképp váratlanul kikapott a Chelsea-től múlt héten, így a Pool hivatalosan bajnok lett attól a ponttól. Nesze neked perdöntő meccs, jöhetett helyette olyasvalami, amire a csillapodó győzelmi mámorban legfeljebb egy pulzust szolidan megemelő presztízs csataként tekinthetett a vörös tábor. Aztán, ha rosszul alakulnak a dolgok, akkor el lehet indítani az “úgyis mindegy” kazettát.

Azt hiszem egy tükörsima 4:0-ás zakóra lehet azt mondani, hogy rosszul alakultak a dolgok. Ahhoz viszont tökéletesen, hogy míg egy kiköhögött 2:1-nél vagy valami ahhoz hasonlónál lenne értelme a szokásos mederben mérkőzést elemezni, addig egy ilyen bajnoki másnaposságban benyelt négy (és fél) gólos szexnél teljesen felesleges szakmázni. Shit happened, van olyan, hogy Manénak nem jut eszébe, valamelyik lábával bele kell rúgni a labdába full ziccerben.

Egy valamit azonban érdemes kielemezni: ki milyen szinten kóválygott, mint gólyafos a levegőben? Ehhez segítségünkre siet az oldschool 1-10 skálás meccs osztályzat az egyes játékosokra. Az 1 a legkevesebb, a 10 a legtöbb. Íme:

Alisson: 5

Trent: 8

Gomez: 9

Van Dijk: 7

Robertson: 11

Fabinho: 8

Henderson: 6

Wijnaldum: 9

Salah: 7

Mané: 9

Firmino: 8

Ox: 8

Keita: 6

Origi: 8

Minamino: N/A

You’ll Never Drink Alone!