Nagyon kellett!

Persze jól jött a három pont is, így egyre közelebb a bajnoki cím, de erre a győzelemre alapvetően mentális szempontból volt nagy szüksége a csapatnak. Pont így, pont ebben a formában egy hajtós, szenvedős meccsen, ahol a mérkőzés elején egy „érdekes” góllal vezetés szerzett az ellenfél, majd ezt megfordítva tudtunk diadalmaskodni. Erre volt szükség a szerdai erőpróba előtt.

Akkor is, ha a pozitívumokra koncentrálunk muszáj arról beszélni, hogy a védelmi kohézióval valami probléma van. Nagyon remélem, hogy ezt sikerül a következő pár napban orvosolni, mert a csapatszintű védekezés hatékonyságának növekedésére nagy szükség lesz szerda este. A második gól és az előtte történtek azonban bizakodásra adnak okot. VvD magasan szerzett labdát, pont amikor transitionban volt az ellenfél, majd a szélső és középső védő között lévő területre belőtt labdát Mané jutatta a kapuba. Pont az ehhez hasonló szituk kihasználására kell törekedni a spanyolok ellen. Ehhez azonban elengedhetetlen a magasra tolt védelmi vonal, valamint Fab (aki a sérülése óta elég enervált eddig, de talán kezd belejönni) hatékony szűrőmunkája és labdabiztossága VvD-ék előtt. Nem lehet úgy elszórni a labdákat, mint a Chelsea ellen hétközben. Az a védelmi stabilitás, ami decemberben és januárban jellemezte a csapatot adhatja meg az alapot ahhoz, hogy fel tudjuk törni az Atlético mély védelmi vonalát.

Egyebek mellett örültem Robbo pihentetésének is, viszont ezen a meccsen (is) egyértelművé vált, hogy jövőre venni kell egy második számú balhátvédet, mert akármilyen hihetetlen, de Milner is öregszik. Rutin és a tapasztalat egyértelműen az oldalán van, de mivel legtöbbször kiscsapatok ellen szerepel balhátvédként, ahol kimondottan nagy szükség lenne arra, hogy valaki szélességet, és a szélről tempót adjon a csapatnak. Milly az elsőre szuper – láthattuk, hogy még helyzetbe is került – de sokszor nagyon körülményes, főleg olyan szitukban, amikor, ha 1-2 másodperccel hamarabb tudna passzolni, akkor pont akkora előnyt szerezhetnénk, ami lehet, hogy gólhelyzetet eredményezhetne. All in all, Milner zseni, láthattuk ezt a mentésénél, vagy akkor is, amikor a bemelegítés alatt motivációs beszédet tartott, de 34 évesen már kezdenek kijönni a korlátai ebben a nagy intenzitású játékban. El lehetne gondolkodni, hogy valami játékos-edzői posztot kínáljunk neki.

Egyébként Klopp gólörömén és meccs végi reakcióján is remekül látszott, hogy milyen sokat jelentett ez a győzelem. Hatalmas mentális lökést adhat a srácoknak, hogy nem azzal (a szarral) vannak tele az újságok, hogy a Liverpool megindult lefele a lejtőn (hanem (a másik szarral) a koronavírussal). Így pozitív hangulatban vághatunk neki a szerdai BL meccsnek, ami remélhetőleg egy újabb, felejthetetlen európai este lesz az Anfield történetében.

Amúgy ez a Bournemouth fasza kis csapat, nagyon remélem, hogy bent maradnak.