Wolves beharang

Kibaszott hétközi forduló, az kell még a Boxing day után nem a cián. Lehetne ez már sokkal chillesebb, meg a BL-re készülősebb, de lesz még egy meccs pótlás is a West Ham ellen is szerencsére, szóval halad tovább a kb. 3 naponta meccs vonat – még akkor is, ha az FA-be mehetnek a gyalogok, ez a Wolves meccs a MU után azért annyira nem hiányzott.

Még akkor is, ha a Wolvest egyébként csípem. Azon kevés csapatok egyike, amiket nyugodtan leülök megnézni egy közepesen másnapos vasárnap délutánon is, mert egy proper támadó focit toló, szervezett, kanpatikus csapat. Azt egyenesen szénné adom, hogy a nálunk is megfordult DM Coadyt tolatják 3 védős CB-ben, mintha nálunk Lucas és Leiva lenne mondjuk VVD meg Matip között. A Tottenhamnyi szerzett gól az rájuk nézve kevésbé sértő, ellenben a nagyjából stabil hatodik hely kifejezetten jónak mondható. A feltörekvő, big6 mögötti középcsapat kategóriában a Leicester és neverton vonatkozásában abszolút kedvenceim – nem csak azért, mert megagyalták a csöves shittyt.

Ráadásul nem is olyan régen meccseltünk velük, ahol végül hoztunk egy olyan 1-0-s győzelmet, amit az utóbbi hetekben / hónapokban elég gyakran szoktunk. Labdatartásban abszolút fölény, első félidő inkább fékezett habzás mintsem teljes gáz, megszerezzük a vezetést, van még nagy helyzet amit elbaszunk de a végén nem ég a körmünkre, mert csak sikerül nyerni. Három pont, a buszon ünneplés közben nagy ezüst kondérokat dobálva ki emlékszik már rá, hogy decemberben volt-e hideg, meg hogy vonyítottak-e a farkasok vagy nem. Nagyjából most jutunk el a szezonnak abba a szakaszába, amikor már nem kell intenzíven hátrafelé nézni, csak nyugodtnak maradni akkor is, ha becsúszik pár döntetlen vagy zakó. Jó eséllyel nem fogunk 37-1-0-val bajnokságot nyerni, ha valamikor, akkor a Wolves ellen idegenben bocsánatos egy döntetlen. Főleg, mert a shitty amúgy is tud pontokat égetni a semmibe magától, szóval idén amúgy se kell _annyira összetörnünk magunkat, mint mondjuk tavaly.

Csapat szinten nagy változás nincs, jó eséllyel az „A” vs „B” csapat elvét szem előtt tartva azért fog felmenni a gálakezdő, mert hétvégén a fakónak jut a porond, aki meg nem fakó az meg játszani fog most hétközben. Lovren visszatérését kitörő örömmel fogadta mindenki, aki a bajnoki címünk ellen fogadott, viszont Gomez olyan proper formában van megint, hogy remélhetőleg csak az FA-ben Mustafizik majd csöves horvát háborús (és egyéb) bűnösünk. Ox-ot a MU ellen állítólag kisebb sérülés miatt kellett lecserélni, Keita még, Shakira már offos, szóval a középpályás hármas kreatív részlege jelenleg egy Lallanában csúcsosul ki. Akinek a maximum sebessége rendesen olyan, mintha a Földétől eltérő gravitációs mező hatna rá – én simán el tudom képzelni, hogy az utolsó fordulóban leveszi magáról a darabonként 30 kg-os stoplist, meg az 50 kg-os aláöltözetet és mezítláb szénnéfut mindenkit az utolsó 10 percben, csak hogy megmutassa miről maradunk le jövőre. Szegényem lassan tényleg kezd olyan lenni, mint azok a nagyon kedves, nagyon öreg labrador kutyák, akik kepesztve szaladnak a labda után de mindenki más körülöttük csak szomorú félmosollyal az arcán veszi tudomásul: szegény zsepikutya testében nem, de szellemében még azért a régi.

Ha már így szóba került (általam – mekkora eposzi átkötés ez, haver), csak így gondolatkísérletnek bedobnám, hogy mi van akkor, ha akarunk valamit kezdeni a támadó CM poszttal. Persze, Hendó született nyolcas, de hagyjuk abba a röhögést egy pillanatra, mert kiesik a kartecsni a kezemből. Szóval persze, mindenhol lehet találni lyukakat a keretben ha nagyon keresünk, de ez az a pozíció ahol bár számszakilag megvagyunk, valójában annyira mégsem. Keita sajnos szórványosan alkalmas eddig az élsportra, a skilljeit adom, de ennél több még nem nagyon derült ki róla. Mármint voltak már jó szakaszai, de olyat, hogy mondjuk 20 meccsen át egyhuzamban azt mondjuk, hogy oké, Keita nyilván kezdő és csak rotáció okán marad ki, na olyan még nem volt. Ebből következik, hogy azt se nagyon tudjuk, mennyire konzisztens az amit tud. Persze, Lipcsében az volt, csak azt mondom, hogy megjön, lelkes, csinálja, megsérül, felépül, lelkes – és nekünk sincsenek vele szemben soha elvárásaink, merthát most épült fel, kell neki idő, majd meglátjuk. Studgenak is volt legalább egy jó másfél szezonja, mielőtt elkezdtük várni az újabb eljövetelét, és sajnos azt már várni is fogjuk. Ezért érdekes kérdés, hogy ha már elfogy a türelem vele szemben, akkor mennyire fog rágörcsölni akár magára a sérülékenységére, vagy csupán a meccsen nyújtott teljesítményére. Van még Shakira, akinek amúgy se ez lenne az igazi posztja, de valahogy Salah backup nem nagyon tud lenni, amikor játszik cuki, amúgy már a haja is kinőtt annyit ült a padon – ha egészséges, ő akkor is inkább squad player. Marad Ox, akit amúgy szénné adnék, de ACL ide vagy oda, nálam ő is inkább az üveglábú kategória marad – ha meg beesik neki még egy hárombetűs szalagsérülés, akkor onnantól tarkón is lehet lőni mint a lovakat, mert sok hasznát már nem nagyon fogjuk venni.

Szóval ha már úgy is mindig ilyen kibaszott uborkaszezon ez a csöves téli átigazolási ablak, nyomjunk már egy ilyen fotelscout sessiont, és meséljétek mán el csacsi öreg medvéteknek: Kit vennétek mondjuk nyárig bezárólag, aki tud valamit dobbantani a kőművesek között. Hülyék légyszi ne legyünk, ilyen elhozzuk Rakitic-et meg Pogbát dolgokkal, ellenben plusz pontot ér ha mondjuk nem támadó CM-et vesztek de elmondjátok hogyan alakítanátok át a kezdőt és miért. Oké, tudjunk mind hogy nem csak annyi az élet, hogy mostantól 4-2-3-1 és piszama, de polírozzuk egymás bohócát egy kevesevet ebben a csúnya hideg időben.