Az utolsó skalp

Vasárnap rangadó a United ellen. Abszolút esélyesként várjuk ősi riválisunkat egy egész hétnyi pihenő után. A szezonban sorra döntjük a rekordokat és nem csoda, hogy nehezen szokunk hozzá, minden meccsen pontot szereztünk idén, és mindössze kettőt buktunk méghozzá az őszi VAR-os rangadón.

Túl sok újdonság nem várható a meccsen, a Unitednek egy célja van, nem kikapni az anfieldi pokolban, ahol 2017 áprilisa óta nem távozott vendég csapat győztesen. Ízlelgessük ezt a nagy Buvac fanyalgások mellékzöngéjeként, majdnem 3 éve nincs PL vereségünk hazai pályán. A limitált eszköztárral és hát úgymond nem túl kidolgozott játékkal rendelkező united pedig épp a top4-ért kapaszkodik erősen.

A szezonbeli csodás menetelésünk egyetlen csorbája épp a MU ellen esett, tökéletesen ölték a játékot, amíg a megkopott fényű ám hozzáállásában makulátlan Lallana egalizált. Azon a meccsen sem Salah sem a VAR nem volt velünk, azonban a legnagyobb előnyt a hazai pálya és a közönség adja majd. Gondolom nem kell bemutatnom az anfieldi hangulatot, de akik még frissen ugrottak fel a band wagonra, nekik az Anfield Kop Barcelona Champions League kereső szavakat javaslom.

Kötelező köröket lefutva, náluk elég sok a sérült, aztán kitudja, láttunk már varázslatos gyógyulást. Nálunk pedig kezd újra emberállomány lenni a középpályán, a védelem is lassacskán felépül. A szokásos 4-3-3-as gálakzedőt várom, jó sok passzal és labdabirtoklással.

Nagyon kellene már egy kiadós MU verés, mert Klopp bő 4 éve alatt eddig ezzel igazán adós maradt leszámítva a kedvenc Josénk búcsúbuliját. Azonban ha megnézzük, hogy ez a két csapat engedi a legkevesebb xG-t ellenfeleinek idén, nem a gólzápor juthat eszünkbe. Klasszik MU rombolást és hazai fölényt ír a papír, de tudjuk, hogy a rangadókon ez kevésbé mérvadó.

Hogy fospermetes 1-0 egy rögzítettel, vagy tejszínes marharagú leszen-e az eredmény holnap az számomra oly mindegy, de egy ilyen szezonban, nem ártana utolsóként begyűjteni a történelmi mélyponton lévő MU skalpját sem. Vasárnapi hétvége gyászoló hangulatra a legjobb gyógyír lesz a meccs, pláne, ha a baywatch vizsgán frissen átment Bobby újra az eredményjelzőre kerül.