Két gól és egy valag passz

Emlékszünk még arra, amikor Klopp nem tudott buszokat törni? Foltokban.

Eredetileg az volt a terv, hogy néhány olyasmi szóképet leírok a Sheffield Blades beceneve nyomán, hogy „vajazókést faragtunk a pengéből”, de aztán arra jutottam, hogy inkább megállok egynél, hogy ne legyen túl fárasztó. Gyakorlatilag előre árazható volt, hogy a bárd lecsapja majd a pengét. Ez a meccs ha valaminek élből nem tűnt, az a sok gólos, mivel Wesley Snipes pontos buszszerelő hírében áll, aki augusztus óta csavarozza a piros-fehér kerekeket és nyomja az ellenfél támadói torkának a zsilettet: a mostani brit fociban négy és fél hónap alatt mindössze 21 gólt kapni és rúgni komoly iparosmunka.

Klopp borotvaszappanja viszont most is a helyén volt és ha már gólokból nem lehetett túl sokat várni, annál inkább kicsapatta a mezőny statokat: 74%-os labdabirtoklást hoztunk, a kapura lövések aránya 19:3 lett, illetve Premier League csúcsnak számító 969 passzt adtunk a találkozón. Holy shit, az percenként több mint 10 átlagban. Nem a világ legszórakoztatóbb dolga ennyi átadást végignézni fociban, de a rekord az rekord.

Betonvédelem ide vagy oda, az első gól eléggé edzőmeccs hangulatú volt: a #védőkelaludtak, melynek köszönhetően Robbo élete egyik legzavartalanabb beadását rúghatta meg, Salah pedig minimálisan feszített helyzetből guríthatott a bal alsóba. Aztán jött a takaréklángos passzolgatás néhány szépen kijátszott helyzettel közte, de Henderson szépeket védett (nem elírás, nekik is van Hendójuk, a kapuban). A szünet előtti második gól igazán nyugissá tehette volna az anfieldi kedélyeket, az azonban váratott magára, hiába volt végig #meddőmezőnyfölény.

A második félidő első felében is folytatódott a dominancia, igaz egyre fokhagymaszagúbb volt, kezdte is elfogadni a publikum, hogy sittes egynulla lehet ebből. (az a Salah beadás vicces lett volna azért, ha becsorog) De mire elkönyvelhettük volna a sittet, jött a szokásos Mané gól és hozzá kapcsolhatóan a találkozó igazi highlightja, miszerint végre megelőzte Bobbyt karate rúgásban. A legvégén még szerezhetett volna egy könnyű szépítőt a Sheffield, de túl hentesek voltak hozzá. 2:0, 58 pont 20 meccsen. HOLY SHIT.

Ui: Minamino még nem tudott bemutatkozni, csupán a lelátóról nézte az eseményeket, hiába pengettük már ki érte az átigazolási díjat.