Kérdés?

Anno matematika professzorom (statisztika) kérdezte meg a minimum 5 oldal kaparást követelő tétel-bizonyítások „leoktatása” végén, hogy „Kérdés?”, csalafinta mosollyal arcán. Mi sok évig csak bambultuk csorgó nyállal debilnek érezve magunkat, még ha annyira hülyék tán nem is voltunk. Vagy röhögtünk egy kicsit, hogy hát baszd meg megint mit akar ez tőlem, hülyétől?

Idén én még Pool meccs előtt így nem izgultam. Idén – értsd ebben a szezonban vagy talán a City-meccset kivéve, mert nyilván a nyári Spurs-fojtásnál azért dobáltam be a nyugtató söröket a felvezető alatt is. Ha egyetlen fennkölt szakzsargonnal fejezném ki ennek a Salzburgnak a fociját, a hozzáállását, a technikai tudását: kurva jó. Szimpatikust is írhatnék, de akkor nem illene bele a Pool-City sorba. Redbullék ugyanis egyszerűen csak azt teszik, ami fasza, kábé bármi sportágban autóversenytől brazil nyomornegyed közepén bmx-es gurulásokig. Ésszel pénzt beletolva (City nem, persze), innoválva a végtelenségig, okosan nevelve/vásárolva hozni egy olyan produktumot, ami autóknál a fedélzeti kompjúter. A City is szájösszecsücsörítést érdemelve tolja ezt, csak a Pool meg még jobban (kivéve az akadémia részét egyelőre).

Szóval jött a Salzburg, annyira izgult maximum, mint menő csávó a helyi kocsmában, és felgurította a brét az asztalra. Imádom. Sajnos erre jött a Pool-vonat Kloppal és az átlagosnál nagyobb pupillákkal, de pont úgy hozta a meccset, mint érinthetetlen menő csaj a kocsmában: köszi, jól vagyok, egy füstös whisky-t kérek tőled, aztán meg, hogy lekopj, amíg én férfiakkal tárgyalok.

Hozok majd valamikor a jövőben görgőátlagos ábrákat, de egyelőre nem találom, hol lehet ilyen magasra állítani a tengelyt. Erre a teljesítményre (saját magától) tenné fel az ominózus matek tanár a Kérdés? kérdést, mire a Liverpool szakmai stábja belejavítana a 2. oldal közepén két kimaradt sorral, Edwards mondana egy másik, rövidebb megoldást, amit egy japán cikkben olvasott, Salah a 16 éves kora miatt piszkált autista zseni meg beírná a q. e. d. betűket a végére, hogy hát ezzel szükséges lezárni egy bizonyítást. A világ meg nézi, hogy hogy a vérben gyaláznak mindenkit az elmúlt egy évben úgy, hogy minden héten rock’n’rollt játszanak heti kétszer, alkoholtól nem megriadva.