Nápolyi mellé beharang

Sajnos ma nem voltam túl kreatív a címadással, elnézést kérek érte, de ezekben az egyre hidegebb és szűrkébb napokban a címadásra fordítandó kevés energia is kiveszik belelőm. De ha már fáradtság stb. akkor mindenki várja már a karácsonyt, a pihit meg a bejglit, ugye? Eközben Angliában elindul az év végi daráló. Innentől kezdve nem sok pihenője lesz a csapatnak jövő év elejéig. Ennek a hosszú menetnek a ma esti állomása a Napoli elleni hazai BL ütközet lesz.

Az elmúlt évek folyamán sokszor játszottunk az olaszok ellen. Ez elmúlt pár nyáron találkoztunk velük egy-egy sörmeccsre, de tavaly szintén egy csoportban szerepeltünk velük a BL-ben. Az ellenük lejátszott mecsen, ami utolsó volt a csoportkörben, győzni kellett, ahhoz, hogy továbbmenjünk a kieséses szakaszba. Ha ott és akkor nincs Alisson elképesztő védése, valószínűleg nincs a Barca elleni feltámadás, és nem lett volna Madrid sem. Ezért állítsunk most emléket annak az eszelősen nagy védésnek.

Azonban most az előjelek kicsit mások, mint tavaly vagy az idei első meccs alkalmával voltak. Az elmúlt években a Napoli Benítez, Sarri, és Ancelotti alatt is stabil második csapat volt az olasz bajnokságban. Ez azonban mostanra megváltozott. Részben annak köszönhetően, hogy a Conte vezette Inter felerősödött, és feljött a táblázaton szorosan a Juventus mögé. Emellett azt is fontos megemlíteni, hogy a Napoli idáig sokkal rosszabbul szerepel ebben a szezonban, mint az előző években. Utolsó 5 meccsükből 4 döntetlen és egy vereség a mérlegük, ami nem túl acélos. Ezeket az eredményeket magyarázhatja, hogy a viszony megromlott a vezetőség az elnök, Aurelio De Laurentiis és a játékosok között. Volt itt minden az elmúlt hetekben. Rossz eredmények hatására az elnök edzőtáborba akarta küldeni a játékosokat, ahova sem ők sem az edzőjük, Ancelotti, nem akart elmenni, így tiltakozásul nem tartottak sajtótájékoztatót a Salzburg elleni BL meccs után. Ennek hatására 2,5 millió euróra büntette De Laurentiis a csapatot. Eközben olyan hírek láttak napvilágot, hogy a csapat egyik legnagyobb értéke, a belga Dries Mertens megegyezett az Interrel, hogy ingyen csatlakozik hozzájuk, amint lejár a szerződése. A sztorihoz hozzátartozik, hogy a játékos nem akart volna távozni, ám jóval kevesebb pénzt akartak neki adni, ezért megmakacsolta magát, és úgy döntött, lelép. Nem éppen ideálisak most ott a körülmények.

Ezzel szembenk nálunk minden kellemes és nyugodt. Mindenki egészségesen tért vissza a válogatottól, nincsenek új sérültek sem. A hétvégén sikerült behúzni a CP elleni meccset, így a bajnokságban továbbra is magabiztosan vezetünk. Egyedül a csapatszintű védekezés lehet problémás, hiszen ebben az évben (ALissonnal sem) nem nagyon gyűjtögetjük a CS-eket.

A mai meccsre rákanyarodva mindenképpen győzni kellene, hiszen a +3 ponttal nyugodtan várhatnánk az utolsó csoportmeccset. Akkor már tényleg benne leszünk a decemberi hajtásban, így ott esetlegesen ki lehetne állni egy jobban felforgatott kezdővel. A mai estére szerintem az ideális sor a következő lenne: Alisson – Gomez – Lovren – VvD – Milner – Fab – Wijn – Keita – Origi – Ox – Salah.

Az érdekesség kedvéért jegyezzük meg, hogy ez lesz Klopp 100. európai kupameccse edzőként (Mainz, Dortmund, Pool), és egyébként az általa vezett Liverpool pontosan 100 gólt ért el eddig a nemzetközi kupaküzdelmekben. Álljon itt a lista, hogy ezekből a gólokból ki hogyan vette ki a részét.:
31 Firmino (16 goals, 15 assists)
27 Salah (19G, 8A)
21 Mané (18G, 3A)
17 Milner (4G, 13A)
11 Coutinho (7G, 4A)
9 Sturridge (5G, 4A)
7 Alexander-Arnold
6 Can, Origi, Wijnaldum
5 Oxlade-Chamberlain
4 van Dijk
3 Moreno, Robertson
2 Henderson, Lallana, Lovren, Shaqiri. Own goals.
1 Benteke, Clyne, Fabinho, Ibe, Ings, Keita, Matip, Sakho
Forrás:TTT facebook oldal

Reméljük az este folyamán egy párat hozzátesznek a srácok ehhez.