Házi feladat

Könnyebb ellenfél, előredolgozási lehetőség decemberre, és hazai pálya. Minden adott volt egy kis önszorgalomhoz, és a lelkünk ápolgatásához, hogy még mindig mindenkinél jobbak vagyunk.

Na nem sokkal, csak egyetlen góllal. Megint. Annyira megint, hogy az alábbiak a korábbi egygólosnál nagyobb győzelmeink amióta nem csoportosan termeljük őket.

  • Genk, idegen (BL), 1-4, okt. 23.
  • MK Dons, idegen (Ligakupa), 0-2, szept. 25.
  • Newcastle, hazai, (PL), 3-1, szept. 14.

És közte még volt ugye az 5-5-ös karalábé, és a Uniteddel az 1-1.

Na nem mintha panaszkodnék, mert ez így is 7 darab győzelem az elmúlt 2 hónapban a fentieken kívül, de azért na. A szívemnek kicsit hiányzik a kicsapongás, a labilitás, az eszemmel meg tudom, hogy komoly eredményt azzal az életmóddal nem lehet elérni. Haza kell menni, és be kell seggelni az egészet. Mindenestül, minden egyes kikúrt alkalommal. Gépiesen, monotonon, unalmasan.

Na jó, azért persze ennek is megvannak az örömei.

De ettől ez még egy kicsit rutinszerű volt, azt leszámítva, hogy Originek meglett az első kapuralövése a BL-ben, amiből nem lett gól. (Monjduk csak azért, mert lövés közben épp fülbe csapták, de a statisztika vak és süktetnéma. Ráadásul iszik is, és csúnyán beszél az anyjával is.)

A házi feladat megoldásával viszont kényelmes helyzetbe is hoztuk magunkat a csoportban, 9 ponttal és még 2 hátralévő meccsel azért már lehet kicsit nyugodtabban hozzáállni a csoportkörhöz. A következő meccsek bármelyikén egy döntetlennel már meg is van a továbbjutás, és lehet a PL-re koncentrálni február végéig.

Erre pedig szükség is lesz, mert szintén a tegnapi nap híre, hogy a Ligakupa és a klubvébé meccsei egymás után 22 órán belül kezdődnek két külön kontinensen, és nincs mód ezt megváltoztatni. Éppen ezért különösen szerencsés volna, ha a csoportkör utolsó meccsén Salzburgban már fel lehetne küldeni egy kikönnyített keretet, kelleni fog a nafta a karácsony utáni időszakra is. Leicester idegen, Wolves és Sheffield hazai 7 napon belül az év végén, nem lett volna baj, ha az előtte lévő mindkét hígfos kupára lehet küldeni egy szénsav-, glutén- és cukormentes csapatot.

Ez viszont nem lesz meg – pedig próbálták a Villát is meghívni Katarba, hogy ott ligakupázzunk, legalább egy helyen -, a hírek szerint darabolva lesz a keret, vélhetően Linders viszi a zöldségest, Kraw és Klopp pedig a sivatagi showt, csak Kloppo közben hazaugrik a padra. Érdekes és különleges lesz ez az egész, külön sárgával kiemeli, és kétszer aláhúzza az FA hülyeségét az, hogy ez az egész kialakulhatott, de nincs mit tenni. Az út másik oldalára, egy jobb futballszövetség égiszébe születni kell.

Meg persze unionizálni is lehetne.

Akárhogy is, ami lényeg most volt, azt elértük, senki nem sérült le, úgyhogy lehet fel lehet tolni a gázkart a City elleni csillagrombolócsatára.

A jó tanuló vasárnap otthon felel.