Kettő az egyben

Sajnos az elmúlt néhány napban annyira besűrűsödött a munkás életem, hogy annak a Fonatos írások látták kárát. No de ezen lépjünk is túl gyorsan.

A hétvégi Sheffield mecset sajnos nem láttam és statisztikailag nem volt idő feldolgozni, így a meccsről pontosan annyit tudok mondani, hogy: Gini mosolya vagyok.

A most következő Salsburg meccs beharangozására sem jut sajnos annyi idő, mint szerettem volna, így a tervezett poszt vázlatát és kérdés felvetéseit kapjátok.

Izgalmas kérdés, hogy a foci jövője a City és a Red Bull féle nagy nemzetközi konglomerátumok-e?

Az biztos, hogy verseny előnyt jelent, ha ugyanazt a focit több csapat játssza. Ugyanazt a focit több csapat különböző közegekben kipróbálja. Az is biztos, hogy előnyt jelent, ha akár egészségügyi, rehabilitációs, játékbeli statisztikai adatait több csapatról vannak különböző szintekről. Okos adatbányászok, elemzők ebből nagyon hasznos dolgokat tudnak kivadászni.

Az biztos, hogy a Red Bull csoportnak van felnőtt csapata Ausztriában kettő. Az USÁban egy a németeknél jó eséllyel kettő. Brazíliából eltérő adatok jöttek, de annyi biztos, hogy ott is van Red Bull csapat. Az különböző utánpótlás csapatokból meg ki tudja mennyi.

Az is biztos, hogy ugyan abban a stílusban játszanak a Red Bull csapatok minden országban ezt még anno Ralf Ragnick találta ki. A legfőbb jellemző az erős, agresszív pressing. counterpressing. Az is biztos, hogy az idén szárnyaló Red Bull Salzburg a nyáron házon belülről szerezte be új edzőjét mikor is Jesse Marscht nevezték ki. A csávó először az USA csapat vezető edzője volt, majd tavaly Ragnick alatt a német Red Bull segéd edzője.

Jó kérdés, hogy az ilyen helyzeti előnyök kihasználása mennyire fair a többi csapattal szemben?

Hogyan van az, hogy két Red Bull csapat indulhat a BL-ben?

Elméletileg ugyan annak a tulajdonosnak két csapata nem indulhat ugyanabban a sorozatban, hiszen ha pl.: össze sorsolják őket akkor, hogyan biztosított a játék tisztasága? Értem, hogy papíron biztos meg van buherálva, hogy ne ugyan az a tulajdonosi kör legyen. De na!

Most akkor a Leipzigre vagy a Salsbugra, mint csúcs csapatra van kihegyezve a rendszer?

A különböző bugyikék City csapatok esetében nem kérdés, hogy a Manchesteri az a csapat, amire a többi működése ki van hegyezve. A Red Bull esetében nem látom ezt ennyire tisztán. Értem azt, hogy azért elég sok játékosnak az az élet útja, hogy az osztrák Fc Liefering /a Red Bull második csapata a sógoroknál/ vagy megfordul ifiként vagy nem, de a Salsburg-Leipzig útvonal jellemző. A mi Nabynk is ezt az utat járta be anno.

A meccsről is legyen szó. Egy nehéz összecsapásra számítok, ahol is a két csapat egymás játékát az erős pressingekkel kiöli.