Ér itt bikázni?

Színes szagos stadionban mozogtak a srácok 90 plusz pár percet, kiválóan felrakott kezdővel. Soha rosszabb szerda esti pötyögést.

– Fiatalember! Javaslom, látogasson meg egy borbélyt.

Megfelelő rutinos gerinc mellett az ifjú balhátvéd már az elején bejátszotta magát a szívembe, kár hogy a kukásszatyor hajú gyerek a kapufára baszta(később ez fordítva is megvolt, amikor a lámpalázas 7-es fejelt vakondokat megszégyenítő magasságból). Visszatérve a gálakezdő közeli arcok kaptak egy edzőmeccsnél hajtósabbat a lábukba, Gomez, Ox, Keita, Lallana végre nem egy lerendezett meccsbe jött időt húzni. Lovren viszonylag hamar letudta a szokásos bakiját, ami akár egy kínos hátrányba kerüléshez is vezethetett volna.

Igazán örömteli volt látni, hogy hiába a megbolygatott kezdő a keret és a filozófia egysége miatt tisztán látszott, hogy takkra ugyanazok az elemek, mintha az Allison, Robbo, VvD, Matip, TAA, Fabinho, Henderson, Gini, Mané Salah, Firmino sor lenne a pályán. Halványan de rémlenek az prime Klopp előtti évek tusfürdő kupa meccsei, ahol úgy tessék lássék módra volt játék.

Nem véletlenül jön annyi edzés videó cicázásról, a mai fakó csapat is gyorsan akár egyérintővel járatja a labdát igen magabiztosan és türelmesen. Az elmúlt meccseken a lehengerlő 15 perceink is főleg ezekből a játékokból fakadnak. Ez a válasza Kloppnak arra, hogy nem lehet szétfutni mindenkit egész szezonon keresztül anélkül, hogy beadná a fél csapat a hamstringet a ruhatárba. Pláne ha nem hagynak területet az ellenfelek. Talán a legnehezebb a pontosságot és a sebességet fejleszteni egy csapatnál, de úgy néz ki Kloppnak mindenre a kemény munka az egyetlen és helyes válasza.

A másik kérdés, ami a meccsel kapcsolatban felvetődött bennem, hogy mit adhat nekünk Lallana 6-os poszton? Ha geci lennék azt mondanám semmit, de nem vagyok az. Majdnem semmit. Nyilván felépítésében nem közelíti meg Fabinho- Hendó szintjét, fejpárbajokra alkalmatlan, valamint klasszikus védekezése sem indikálja erre a posztra. Az evolúció nem Can felé terelte na. Ez limitálja mire képes ezen a poszton. Ha ő a hatos a szélsővédőknek nem adatik meg az a szabadság, ami az első csapatunk nagy előnye, nem erénye hogy a labdát az emberrel együtt rúgja ki a stadionból, Cserébe azon kevesek egyike, aki már Klopp t0-ban is itt volt, így ő látta legtöbbször az oktató slideshowkat és Ibe-tól Eintsteinig terjedő skálán nem csak bőrszín szerint van közelebb a fizikushoz. Jól passzol, támadó szemmel nézi a labdakihozatalt, nem fél futni és unortodox módon képes játszani ezen a poszton, kvázi biztonsági 8-asként. Erre a topfociban szinte zéró alkalma lesz. Maximum ha előnyünkben el akarjuk dugni a labdát végtelen járatással, de az ilyen meccseken igenis van haszna. Nem veszi el a helyet a fiatalok elől az 5 támadó pozíció bármelyikéből, valamint a csapat és a játékrendszer ismeretével kiváló csigolya lehet egy fiatal csapat gerincében. Feltéve, hogy nem kell védekezni egy percig sem, mert akkor nettó emberhátrány.

A mai meccs nagy része szerencsére nem a védekezésről szólt. Sok mozgással pontos passzokkal építettük támadásainkat, a fiatalok pedig nem meglepő módon magabiztosan játszottak. Igencsak kifizetődik, hogy van koncepció és ez megfelelően oktatva is van. Leszámítva azt a negyedórát, amikor akár 4 gólt is kaphattunk volna zsinórban nagyon rendben volt a meccs. Remélem magunkhoz láncoljuk a balbunkót, szerintem bizonyított ma.