Steve Bruce

Steve Bruce a Newcastle edzője. I mean, c’mon!

Nehéz volna kedvenc Anfield rigmust kemelni annyi év után a Poollal, de ha valaki erre kérne, a Benítez éra alatti “Steve Bruce, he’s got a big fat head!”-et minimum dobogósnak mondanám. Az ember Sunderland időszaka alatt született és olyat ment, hogy még Kuyt is megemlítette egy interjúban, hogy nagyon röhögött, amikor elsőre meghallotta a pályán, pedig általában ki tudja zárni a szurkolói énekeket teljes mértékben. Mindennél csak az a viccesebb, hogy a Newcastle-nek 2019 szeptemberében Steve Bruce a menedzsere, aki fél évtizednyi siker mentes Champo után érkezett vissza a nyáron a Premier League-be abból a célból, hogy átvegye épp attól a Rafától a Newcastle kispadot, aki amolyan not great, not terrible időszakot húzott le a geordie-knál. Az egy dolog, hogy Mike Ashley Andy Carroll szinten invesztál a klubjába, de hogy ezt mind azzal a kéjesen röhögő “haha, nem hát!”-tal tegye, ami Steve Bruce kinevezése, már külön szint. Egy decens kaparós sorsjegynyi esély van arra, hogy a tavaszi visszavágón ő lesz még az edző, szóval élvezzük ki amíg lehet.

A 4 meccs alatti 4 pont épp az, amit Steve Bruce-tól vár az ember, még ha azért az 1 győzelemért, amit a Spurs ellen idegenben arattak, meg is kell adni neki a kreditet. Nem láttam, de azt olvastam, hogy több mint egy órán keresztül tartották az 1:0-át, szóval szép iparosmunka busz lehetett. Illetve azt is meg kell hagyni, hogy több komoly sérüléssel is számolnia kell az öregnek, a már említett Carroll mellett a nagy nyári szerzeményükként aposztrofált Allan Saint-Maximin, illetve Matt Ritchie sem lesz ott. Rossz ma Steve Bruce-nak lenni.

A jó srácoknál ezzel szemben majd mindenki hadra fogható az elővigyázatosságból még egy ideig pihentetett Alissonon és a hányattatott sorsú Naby Keitán kívül. Mindez azért is jó, mert kedden kezdjük az idei BL meccseinket Nápolyban, ami időpontban igencsak közel van, távolságban pedig messze, így Kloppnak már fél szemmel arra nézve kell megoldania a rotációt. Ez felvet olyan érdekes kérdéseket, amik érdekesebbek lehetnek, mint egy ebéd utáni találkozó Steve Bruce-szal az Anfielden. Matip vagy Gomez? Ox vagy Hendo? Hendo vagy Gini? Vagy egyenesen egy Shaqiri meccs ez? Fél egykor kiderül.

Azon túl, hogy Kloppo szokásosan lenyilatkozta, hogy tévesen gondolja erről mindenki azt, habkönnyű lesz, valójában tényleg nem kell túl nehéznek lennie: a 4/4-es dara után kellemes sorsolással térhetünk vissza a válogatott szünetről, és noha lebecsülni az ellenfelet Angliában tényleg nem ildomos, nehéz elképzelni azt, hogy ebből miért ne egy álmoskás kétgólos győzelem kerekedne ki. Aztán ha mégse, azzal majd ráérünk az összefoglaló hídja előtt foglalkozni. Steve Bruce azt mondta, nagyon erősek vagyunk elől, így nagyon szorosan kell védekezniük. Ez egy jó megfigyelés.