(Szóviccet tartalmazó cím)

 

(A címet magyarázó bevezetés) Kurvára ki lehet ám égni ebben címadás témában. Ugyan azok a csapatok, néha egy hét, általában 2-3 nap eltéréssel, azért ráismerj, hogy kivel játszunk, de ne legyen ugyan az, mint régen. Gondolkoztam rajta, hogy majd elkezdem számozni, de az meg olyan sterling. Stencil. Sneci. Steril. Szóval Leicseszter beharangozások.

(Rövid összefoglalás, hogy mi a faszom van úgy egyébként) Ott estünk le a bicikliről a hónap elején, hogy a Shitty elleni zakó után hogyan kapjuk össze magunkat, és tudjuk-e folytatni rögös utunkat a nemmondjuk ki micsoda felé. (Csicskupa gyalázás) Még oltári szerencse, hogy rögtön a Shitty után az FA-ben ülő Elton John imitátorok besorsoltak nekünk egy focizni akaró PL csapatot, szóval bár jött két zakó, de ez megadta az motivációt arra, hogy megmutassuk hány az óra. Jött is két győzelem, egyik se olyan volt, mint amikor pörkölt helyett fagyi van a carte d’or-os bödönben, cserébe ezek ellen a csapatok ellen minden top6-os gárda meg szokott izzadni, sőt. Főleg, mert a Palack játékosokat nem véletlenül tartják fiatal brazil labdazsonglőrök húsán a pincében, ők azért mennek mindenhova, hogy lehozzanak az életről. Szóval hála annak, hogy kiestünk ezekből a nyomorkupákból, volt időnk elmenni Klopp szokásos éves karibi nyaralására, amit minden bundás csapatával megtolt a téli szünetben, így kipihenten, felkészülve, motiváltan várhatjuk a rókákokat.

(Tartalmilag közepesen kapcsolódó gif)

(Az ellenfél helyzetének taglalása) Oké, hogy napsütte hereverés, de Leszteriék amúgy pont azon csapatok egyike, akik ellen soha nem könnyű. Persze, a PL az más, de sokkal nyugodtabb lennék, ha mondjuk egy Fulham jönne. Az aggódásom tárgya egyébként abban rejlik, hogy a (Viccesnek gondolt csapatnév torzítás) Leicseszter világ életében az a csapat volt, akik ellen nem könnyű játszanunk. Egyrészt mert idén tértünk át inkább egy labdatartásra jobban építő játékra, kevésbé intenzív presszinggel, labdatartó csapatok ellen pedig elég sok kontra figurájuk van begyakorolva. Elég jól mutatta ezt az odavágó még a szezon elején: Ott még sokkal jobban kerestük a játékunkat (értsd: szarok voltunk, de legalább nyertünk), cserébe a rókák meghúzták ugyan azt a játékot ellenünk, amit mi (Indokolatlan alliteráció) toltunk tohonya telivér tornyok törésére tavaly. (Öntömjénezés) Ezt amúgy csodálatos retorikai érzékkel festettem le a fent linkelt posztban, amire még én is majdnem azt hittem, hogy Máté írta. Szóval tudják ezek a négerek, hogyan kell menni a pofonért, pláne idegenben. Az látszik, hogy nagyon veszteni valójuk nincs, sérültek se nagyon (max Maguire játéka lehet kérdéses), kiesni nem fognak, Eurépához meg nem érnek majd oda. Cserébe nemrég szedtek egy Dinamó, meg egy Shitty skalpot, előbbit idegenben. Nyilván szottyosra szopkodom érte a köldöküket örömömben, de nagyon nem lenne jó vicc, ha ezt a mutatványt nálunk is elővezetnék. Szóval ők igazából a tavalyi középmezőny Liverpool: (Csirke banter) A nagyoktól elvesznek, a kicsiknek (Soton, Tottenham) meg adnak pontokat.

Összeszokott társulat az övék, standard 4-2-3-1-el, két verőnégerrel, gyors négerrel a szélen, fehér négerrel a csatársorban. (Minimális matek, merthát mégiscsak a Fonat vagyunk) Idegenben nem radikálisan gyengébbek, mint hazai pályán, és bár 29 lőtt gól összesen nem a világ, idegenben szinte minden meccsen (egyetlen kivétel a Palack) begyömöszöltek egyet, szóval (Kötelező trágárkodás hogy ne keverjenek össze Szűccsel) kurvára észnél kell lenni, ha jön a kontra, és (Erőltetett pojén) villan Vardy szemében a goa’uld.

(A mi helyzetünk taglalása) Nálunk még zajlik a védelem kálváriája összetétel szempontjából: VVD-t takonykór ellenére tolatni kell, mert Gomez még mindig sehol egy jó darabig, és (Kötelező Lovren zrika) Matip és Lovren sincs igazán játékban. Lovren mondjuk 2,5 éve nincs játékban, de ez nem nagyon zavarja se őt, maximum a békés lakosságot. Trent is valószínűleg kimarad a merítésből, és mivel Milly rárakta a szokásos rontást Zaha lábára, ezért valószínűeg Fabi lesz a fullback a jobb szélen. Gáz ezzel amúgy nincs, most amúgy is azon szakaszában vagyunk a szezonnak, amikor bőven lehet készülni és gyakorolni, hála a jól irányzott csicskupa kieséseknek.

(Visszafogott jóslás) Szóval nálam (és sok más mackónál) játszik egy 4-2-3-1, mivel Fabi lesz a fullback, ezért a támadásbeli deficit miatt simán jöhet Shaki a kezdőbe, meg ő mondjuk amúgy is. Végül egy 2-1-es kiizzadt győzelmet várok, így újra fel tudjuk venni az utazó sebességet. Már csak Rafa hőstette miatt is, ennek kell adnia annyi motivációt a fiúknak, hogy ne legyen para a végén.

(Alternatív tartalomfogyasztási irányok szemtelen promója) Amúgy ma este folyamán szokásosnak mondható Facebook live-al, illetve egyben podcasttal is készülünk, legyetek gép közelben, ha kérdeznétek, vagy valami. Nem foglak lebaszni, mint mackót az igazi 10-es igazolással, becsszó.