Visszapattanó dolgok helyekről

Életem egyik talán legfurább poszt címe, pedig írtam már pár faszságot, tényleg. Ilyenkor szokott jönni az utóbbi évek Liverpooljának a szokásos megmozdulása, amikor két zakó után, fekvésből egyből talpra érkezve térdeljük szájpadláson a következőt a sormintában. Így volt ez BR alatt is, Klopp alatt is elég sokszor, most is ezt várjuk. De.

A Shitty elleni meccs benne volt a pakliban: Persze, miért nem ment át a gólvonalon, meg a helyzeteket be kéne rúgni, nem beszélve arról, hogy hányszor rúg ilyen kapufás gólt az igényes tetoválások anettkája, nyilván. De igazából az a helyzet, hogy a shitty egy kibaszott jó csapat, egy nagyon jó edzővel, akik felkészülten, szisztematikusan, nagyon meg akarták nyerni ezt a meccset. De nem úgy, hogy nagyon, hanem úgy, hogy az életünk múlik rajta nagyon. Persze, nekünk se volt baj a motivációval, de sajnos annyi maradt nekünk, hogy egy kurva jó shittyvel voltunk pariban, mert az van, ha tetszik, ha nem, hogy mi is kurva jók vagyunk. Nem azért, mert bíró, vagy mert pont kioltottuk a játékukat, vagy mert minden befelé / kifelé pattan, hanem csak úgy magában. Minden esélyünk megvan így is arra, hogy odaérjünk a végén az elejére, ami mindset beli különbség lehet a csapatban is, meg nálunk, egyszerű szurkolóknál is, hogy nem valakik ellen, őket megelőzve lehetünk bajnokok, hanem mert mi vagyunk a legjobbak, és be lehet kapni. Aztán pizsama.

Pont, ahogy a Wolves ellen is pizsama volt. Meccshiányos emberek, eddig ismeretlen szettóban felzavarva nyilván nem lesz olyan olajozott, mint amikor a normál négereink szotyiznak elöl. Egy Wolves ellen, akik most csapták agyon a csirkéket (nevük legyen áldott!) , én nem csak azért nem dőltem kardomba, mert a csicskupa pont annyira érdekel, mint bosnyák második vonalas női curling bajnokság döntője. Hanem mert ez azért van, hogy felmenjenek a helóták a keretből, azok meg ennyit tudtak, hát sajnálom srácok, saját magatokkal basztatok ki. Meg mondjuk az FA is leszophat, hogy sikerült idemelegíteni a Dinamó után a Farkasokat is az aktuálics csicskupában, valami random N-edik ligás vasutasválogatott helyett. De ők meg sajnos el vannak foglalva azzal, hogy Kalácskép Kapitány dákeszét porszívózzák hörögve naponta kétszer, protkóval az asztalon, merev nyakkal. A shitty ellen benne van a vereség, a Wolves ellen meg nem igazán az első csapat kapott ki, szóval akik kiállnak holnap délután, azokban valószínűleg kevésbé ég a bosszú tüze. De majd a medvék.

Na és itt van az első parapéntek, ami miatt csökkenhet a felpattanás erőssége, hogy bizony CB-ben így erre az időpillanatra elfogytunk, de gecire. Ja, ha tudom, hogy földre fogok ülni, akkor fel se állok, nyilván ezért nem lehetett tartani még egy Klavant se (első ezen a néven) a keretben, mert lesz majd egy hét a szezonban, amikor éppen nincs egészséges CB a keretben. Azon viszont érdemes lehet majd nyáron elgondolkodni, hogy azokat a játékosokat, akik nem alkalmasak az élsportra, megpróbáljuk helyettesíteni olyanokkal, akik igen. Vannak, akik mentálisan képtelenek erre, pl. Lovren, akit még mindig üldöz előző életéből valamilyen hegyipolák ptsd (és egyéb kényszerképzetek), vagy mondjuk Moreno, ahol csak nem sikerült a foxikutya firmwaret okosítani eléggé. Meg vannak azok, akik fizikailag visel meg az intenzív testmozgás, gondolok itt pl. Matipra, akit imádok, mert egy kiborg karú nindzsa botsáska testébe oltott középkorú néger nő, de csak nem tudtunk fel-zsírégetni rá azt az izomtömeget, amit mondjuk Bobbyra meg Józsefre meg igen. Vagy ott van Lallana, aki az ismert lokális minimumpontjain túl még öreg is. Szóval hiába van papíron 8 darab támadónk, meg 12 középpályásunk, ha ebből 4 helyen Lallana van, 3 helyen meg Milner. Vagy az összesen Milner.

Ettől eltekintve ez a keret upgrade dolog nem egy akkut téma nálam, kell majd, de a mostani szopókerék igazából kicsit tényleg a semmiből gördült elénk. Kinéz egy Hendó – Fabi CB duó, de szerintem sikerül majd azért valamelyik proper CB-nket összefoltozni Fabi mellé a végére. Ami már csak azért is kelleni fog, mert a Breitling az nem egy szar csapat. Jó, mit értünk szar alatt, inkább egy jó Milnernek mondanám őket. Nem jó, de kitartó. Középmezőny alsóbb régiója, kicsit rájuk jár a rúd mostanában, de hazai pályán csak 2-1re nyert ellenük a Dinamó, az Arsenalt meg le is hozták döntetlenre. Amúgy is, Brightlyban csak Tottenham, meg az előbb említett Dinamó tudott nyerni, nyilván nem egy egész szezonos adat (pl. a shitty se járt arra), de azért impresszív. Pláne, mert arányaiban kevés gólt kapnak (29), inkább a szerzéssel akadnak gondok (24), a default 4-5-1-es felállásuk inkább predesztinál egy kevés gólos meccset. Mint például amit idén játszottunk velük, az egyetlen emlékem arról az 1-0-ról, amit az Anfielden játszottunk Alisson csele volt, az még az az időszak volt, amikor az eredménynek örültünk, nem a játék szépségének.

Szóval szerintem egy fogcsikorgató, lassú, nehézkes meccs lesz, inkább érzek egy 1-1-et, vagy egy mákos 2-1-et ide, főleg, ha hagyjuk Shakit játszani a középpályán, és mondjuk lesz a második félidőnek egy erősebb szakasza, amikor a Brittany is elhiszi, hogy nyerhet, és lesz területünk játszani.