Állatok múltidőben

A téli kemotoxos légy tánc kezdetén egy feldolgozó üzem leépítés előtt álló alkalmazottai fogadtak minket, hogy megkoszorúzzuk Ragnar királyunk múlt szezonbeli hódítására állított emlékművét. Hála Ramszesznek igen sima lett a végeredmény, de sokkal több meló volt ebben, mint szinte bármelyik idei meccsünkben. Végre előadtuk makulátlanul a tervet, amibe kétszer belebuktunk idén a BL-ben. Meg persze Milner akció gól.

Erősen rotált kezdővel léptünk pályára, Studge, Matip, Origi, Moreno is kezdett, így Gomez lett a szélsőhátvéd egsészen sérüléséig, vlamint Keita újra a kezdőben találta magát. A bé vonal simán meccsben volt, ha a játék nem is sziporkázott, de addig fárasztotta az ellent, amíg a második félidőre Kraw meglátásai alapján szépen elkezdtük felőrölni a hentelésben megfáradt haziakat. Ugyan mitől is sziporkázott volna egy ilyen összeszokatlan, meccshiányos kezdő a pulisi hagyományok helytartójánál, esőben.

Leszögezem, nem vártam mást attól a Burnleytől, ami kínosan beragadt ősszel, és már most a csampó pokol lángnyelveivel kelnek, fekszenek. Ehhez méltóan igen nagy energiákat fektettek a játék fizikalitásába. Rúgtak, csíptek haraptak, félpályától durván egy-egy ember üldözte a labdást. Készült is erre Klopp, kiürítette a középpályát, mert azon az embertömegen ezzel a feka/fakó kezdővel nem volt esély a zsogabonítóra. Cserébe így nem volt középpályánk, Milner szélsőt játszott szinte, mert csak ott hagyott helyet a Burnley.

Szépen domináltunk, szinte esélyük sem volt helyzetet kialakítani, maradt az egész pályás keménykedés és megfélemlítés, ami az idei Liverpoolon egyre kevésbé fog. Aztán jött valami a régiből, egy lesgól a kapus kezei közül kirúgva a labdát. Színezhetném, még hogy nem roppantunk össze és remek gólokkal fordítottunk, de igazából egy előrehozott tavaszi meccs volt ez, mert a Burnley már most a szezonjáért (edzőjéért?) küzd. Nagy megfejtésekbe se bocsátkozom, de látszik, hogy egy eredménykényszerben lévő, kinyílt csapat ellen bármikor tudunk egy gólt lőni. Ramszesz megmentette a seggünket a 2-2 és a kínos végjátéktól, ezt várja a klubvezetés.

Köszönjük a hentesválogatott vendégszeretetét, jövőre Pulis rendet rak itt a fejekben.