Felszopómeccsek

Mi az, hogy nincs kiharang? Normálisak vagytok? Ezért fizetem itt a tagdíjat, hogy egész nap a jakuzziban meresszétek a seggeteket, és egy olyan kurva egyszerű dolgot ne írjatok meg, mint hogy mi történt a hegyipolák zágrábi vasutasok ellen? Tényleg?

Igen, drága barátaim, néha a ’bokor főtolatásvezető úr által dirigált vörös vonatok is befutnak random a szénrakodóba, aztán kisül, hogy kihagytunk egy állomást Tiszaörs és Szeged között. Igazából fogalmam sincs, hogy van-e ezek között a csodás települések között állomás, nekem ami a dunától keletre van, az vagy Debrecen vagy nem, nézzétek el Balatonfelvidék lordjának, hogy ezeket a területeket kevésbé (semennyire) tartja számon.

Nagyon kellett már egy ilyen felszopómeccs a Maribor ellen, főleg a lelkünknek, ha egyszer hazai pályán azért az eredmény miatt annyira nem kell aggódni. Bennem legalábbis volt egy ilyen rettenetesen elfogult erkölcsi fölény a többi éhenkórász top4 versenyzővel szemben még egy kicsit a szezon előtttől kezdődően, akár elszórtunk egy valag dollárt, akár nem. Mert csak toltunk egy BL döntőt, csak nyestünk (és kaptunk) közben egy valag gólt, és azért könnyen bele lehetett helyezkedni abba a szerepbe, hogy mi vagyunk a modern kori foci Don Quijotei, akik még focizni is akarnak néha a pályán, nem „csak” nyerni. Aztán idén is azt hittem egy pillanatra, hogy minden, ami eddig jó volt, megy majd tovább, cserébe ami kevésbé állt össze, az majd összeáll jobban. A többiek nálam még mindig a nyomorult kategóriába esnek, a Shitty még mindig egy IDDQD-vel felhúzott strandkorlátkék halálcsillag, a MU egy pöcegödör, és valahogy még mindig rettenetesen rühellem a Tottenhamet, kalácsképű (csics)Kane kapitánnyal a kormánynál a buzi tizijeikkel, meg mindenükkel együtt. Hajukismilyen.

De sajnos ez a teljesen fakultatív erkölcsi fölény sajnos eléggé elolvadt idénre, az első West Ham verés után – a PSG elleni lokális maximum pontot leszámítva – nem a mostani meccseink miatt fog senki beleszeretni a Liverpoolba. Klopp dákójának rettenetesen szúrósan bökő hegye, a Salah-Bobby-Mané hármas az utóbbi időben együtt nem tudott kettő darab jó döntést hozni egy meccsen, és azért jópárszor futottunk bele abba a közhelybe, hogy nem a részvétel, hanem az eredmény és a fontos, meg hogy lényeg a győzelem, és gyorsan felejtsük el ezt a meccset. A Dinamó ellen megérdemeltük a döntetlen, a Shitty ellen annyira nem, cserébe sikerült ellőni jópár utolsó perces karma pontot. Éppen átvonszoltuk magunkat a Huddersfielden, amikor jött a Blue Arrow Brno.

Esélyük nem volt. Látszik, hogy Klopp nem csak a Huddy ellen üvöltözte reszelősre a hangszálait, az öltözőben, és a következő pár edzésen is zengett a scheiße hangosan. Ráadásul sikerült egy könnyű, felszopó ellenfél ellen berakni azt a Fabit és Shakit a középpályára, akiknek bőven van még mit bizonyítaniuk, és nyilván mindenki extra motivált volt, de több esetben azt a kis pluszt az ő játékuk jelentette. És igazából ez megint lehetett volna 7 is a végére, de ez a csapat még nem az a halálosztag, ami tavaly ilyentájt volt. Nyilván a pontok, meg a sorsolás erőssége azért mást mutat, de eddig sokkal kevesebbet láttunk gálát, mint most a BL-ben. Ha tényleg arról beszélünk, hogy élvezni kell az utat, akkor most jön a mi szezonunk egyik legjobb része: Jól jöttünk ki a darálóból, a következő válogatott szünetig pedig pont elég felszopó meccs jön ahhoz, hogy teljes gázzal tudjunk majd ráfordulni az Arsenalra.

És a Cardiff pontosan egy Amber Triangle Vlagyivosztok, csak nem a BL, hanem a PL kiadásban. Hazai pályán amúgy is elképesztő átlagot hozunk, utolsó 4 meccsünket pedig mind lesimáztuk ellenük. Utoljára 6-3-ra csaptuk őket, nyilván a 6-os részt nem kell magyarázni, a 3-as oldalhoz meg egy Flanno – Skrtel – Agger – Glen védelmet tudom csak felhozni magyarázatként. És baszki 4 és fél év. Valahol rengeteg idő, de ha egy Liverpoolt nézünk, mégis csak közelmúlt, a mostani védelmünk meg nem kapott még gólt hazai pályán.

Persze, nem szabad őket alábecsülni, mert senkitsenem sohasenem, de csóróim idén 9 meccsen 8 gólt szereztek, abból egyet idegenben, utolsó 6 meccsük 5 zakó 1 győzelem. Abban az 5 vereségben azért benne van egy Shitty, egy Dinamó, egy Arsenal és egy Tottenham, szóval na, de nyilván nem tesz jót a kis lelküknek a szopóroller hajtása seggel.

A meccs képe pedig azért nagyjából elég jól elképzelhető már így előre. Emlékeztek még, milyen egy Champós csövescsapat ellen játszani hazai pályán? Na ez pont olyan lesz. Nem véletlenül mondta Warnock bácsi, hogy jobban tetszett neki(k) a második vonala Shakespeare országának, ők bizony az esős, hétköznap esti brusztolást szereti(k), sörhabbal. A fent említett top6-os mohács alatt a labdabirtoklásuk egyszersem sem érte el a 30%-ot, (Az Arsenal elleni 2-3 alatt jutottak el 27%-ig, de a Shitty ellen alig futotta 22-re), szóval a labda nálunk lesz, és pontosan addig fog tartani a meccs, amíg meg nem lesz az első két gól, aztán jöhet Solanke és a matiné. Pláne, mert legnagyobb fegyverük (milyen meglepő), egy gyors kontrából helyzet, aztán szöglet és valami, ami ellen a Gomez (Matip) – VVD védelem már bőven nem az a levágott fejű csirkegyűjtemény, mint annó a Skrtel vezérletével volt.

Érdekesen (nem) rotál idén Klopp, érzésre kevésbé forgatja a csapatot, mint mondjuk tavaly, de én rettenetesen élném, ha egy nagyon hasonló csapat menne fel, mint hét közben. Én pl. szénné élem, hogy a középpályás szerepek most kezdenek kicsit jobban szétválni, és megint el tudnék nézni egy Fabi-Gini (Milner) pivot (szándékolt alanyi tárgyeset), előttük / mellettük pedig egy zavarosban halászó Shakit. Aki, ha a középpályán játszatjuk, megint tud hozni az életünkbe egy Cou szerű gyorsaságot és ügyességet, nem utolsó sorban távoli lövéseket, ami miatt én nagyon várom vissza a középpályára.

Én egy Alisson / Robbo – Matip – VVD – AA / Fabi – Gini / Mané – Shaki – Salah / Studge kezdőt cibálnék halomra, mert szerintem a főnégerünk gólerőssége többet érhet, mint Bobby pozíciós játéka, pláne, mert ha 70%-ban nálunk a labda, olyan extra erős presszingre amúgy se lesz szükség, vagdosni fogják maguktól is labdákat kifelé. Ha jönni fog egy Fabi – Milly – Gini középpálya, akkor szerintem nem nézem meg a meccset, inkább elolvasom majd az összefoglalót.