Havasi Néger Jon

Jó, igazából homoki, de úgy látszik, hogy szeretett észak-angol kőbányánk nem éppen mediterrán mikroklímája nem vette el a kedvét attól, hogy szinte egyedül gyalulja be a fagyott gyep alá a teljesen megzeberedett méhkolóniát. Szóval Salah kúrt egy négyest a Watfordnak, ezt akartam kinyögni a magam körmönfontan erőltetett módján. Ennek mi mind nagyon örülünk, főleg, mert a MU meccs után kellett egy nagyon rapid középső ujj felmutatás mindenkinek, hogy márpedig sínen vagyunk, ahogy eddig is.

Lehetett volna egy igazi havas, hétfői hólapátolós hereverés is, de az első félidei 2-0 után már lehetett sejteni, hogy gála lesz itt, nem lófasz. Mert már a védekezésünk hektikussága is alábbhagyni látszik így a szezon utolsó harmadára, köszönhető ez több dolognak, de eddig, s ne tovább, mert nem akarok spoilerezni, hiszen következik egyik kedvenc és nálunk csak általam használt formátum: a pontosztás.

Ikarus Henricus Bacchus Maximus: Tökéletes Férfi Ember No. 2: Én élem egyébként ezt a favágószexuális man-bumos buzériáját, kicsit viszont deficites, hogy oldalt eléggé szanaszét állnak a tincsei. Én a helyében felbaszatnám géppel oszt jóvan, nem lenne ennyire pacuha kinézete, nem a jó értelemben. Miért beszélek ennyit a kinézetéről? Mert másról nagyon a meccs kapcsán nem lehetett, TFEN2-nek kellett kinéznie, azt hozta is, haladjunk. 6.

Robbo(cop): Hókuszpók után a második legnagyobb gerincferdulés birtokosa dekára hozta azt, amit tud, és ez a fajta csökönyös kiszámíthatóság elég megnyugtató. Full gázon nyargalászik, mint a futtatóban a vizslakölyök az amfetaminkúptól, soha nem lazsál, minden egyes szerelése olyan, mintha az élete múlna rajta. Erre még rákúrt egy gólpasszt, mert beadni special azt jól tud, és tud proper módon támadást segíteni úgy, hogy közben a védekezési pixisben se leszünk deficitesek, nem úgy, mint mondjuk Albienál. 7.

Botsáska és 75M: Annyira jó, hogy végre vannak játékosaink, akik CB vonalon is nem csak az elvárt szintet tudják hozni (és speciel hozzák is), hanem az efölötti +20%-ot is ráteszik. Fejpárbajok nyerve rendszeresen, helyezkednek, mint a kisangyal, ráadásul egy-egy 20m-es előrepassztól / indítástól se riadnak meg, mint mondjuk Lovren meccs közben a légnyomás hirtelen és be nem jelentett változásától. Nagyon sok dolguk nem volt, de nekem pl. fel sem tűnt, hogy Deeney a pályán van, ami így kb. mindent el is mond. 7.

Szelel a Gomez: Hát szoptassalak négerem, ebbe a védekezés szempontjából nem éppen bonyolult meccsbe is sikerült azért belehibázni. Nagyon beszophattuk volna, amikor lefejelték, meg amikor beforgatták. Meg amikor ebből csinált egy lerántást a 16-os sarkán, nem éppen rossz helyről. Annyira, de tényleg annyira. Nagyon. Szívem minden szeretetének melengető sugaracskáival. Őszintén. Nagyon-nagyon várom már, hogy kiderüljön végre róla, hogy mikor lesz már ő proper CB vagy RB vagy miatököm. 5.

Hen Dóra: Fúú, ez nem lesz easy. Elképesztő nehéz pozíció az övé. Meg Gerrard árnyéka, meg faszom, de egyébként pont abban a poziban játszik, ahol láthatatlan dolgokkal lehet igazán jónak lenni. Mindig mozogni, helyezkedni, pontosan, jó helyre passzolni, megtartani az állványzatot, amire a különböző csokitartalmú négereink állnak a támadósorban. 85%-os passzpontosság? Iparági standard szerint inkább az alja a jónak, Lucas bőven hozott itt controllerben 90%-okat, meg a sokat ekézett Allen is. Szóval nem lőtt 30-ról kurva nagy gólt, nem adott no-look passzt 50m-ről, csak tette szépen a dolgát. Amiért járni is a buksisima, viszont, ellenben, de, a saját posztján elvárthoz képest vétett legalább 3-4 durva elvi hibát. Mert lehet elpasszolt labdája bárkinek (neki volt 14), soha nem lesz 100% a passzpontossága, semmi baj. Csak más az, amikor állnak buszban ellenünk, és ott egy szűk bepasszt elnéz. Mert ilyenkor indul a presszing, a terület szűkítés, az ellenfélnek jó eséllyel nincs más választása mint előre kúrni a labdát, VVD radíroz, kezdjük újra. Ellenben a transitionben, amikor védekezédből támadásba váltunk, amikor indulnak fel a FB-ek, akkor a legveszélyeztetettebb minden csapat, különösen a kloppi, amelyik ennyire intenzív, gyors transitionre építő, már-már kontrafocit játszó Liverpool. Nyilatkozta is Klopp még ősszel, hogy nem feltétlen a CB teljesítmény volt a para forrása, hanem az, hogy transitionben szórtunk el túl sok labdát és kinyílt szituációban tudtak ránkfordulni. És Hendó pont a transitionben adott el jópár labdát, konkrétan majdnem az összes Warford helyzet az összefoglalóban onnan jön, hogy Hendó elkúrja. És amennyire nem kérem rajta számon soha, hogy nem szerez 10-en gólokat / gólpasszokat egy szezonban, annyira kérem ezt most rajta számon, mert amit csinált, az konkrétan az, mint amikor Lovren luftot rúg CB-ben. Csak itt nem lett belőle akkora baj. 3.

Láthatatlan légió, vagyis Milner – Gini: Elég szomorú látni, amikor minden, amit imádok le lesz cserélve mindenre, ami nem. Milner meg hozta a szokásosat: 3m-es passz 4m-re pattan tőle, meg általában olyan érzésem van, mint amikor beáll az öcséd focizni hogy kilegyen a csapat, és ahelyett, hogy meghúzná magát, mindent ő akar csinálni – főleg szarul. Na mindegy, ez csak az én elfogultságom, hogy mindig sapka van rajta, volt egy pár szép indítása és okos passza, egyébként meg darált, ahogy szokott. De mindig az a bajom, hogy többet vállal, mint amira képes. Gini pedig fel se tűnt, hogy a pályán van – ami egy ilyen meccsen egyébként nem para, ha a támadók villognak. 6.

Sötétbarna csokimaci: Javul a játéka, ráadásul meghallgatásra került a WBA elleni sirámom és a támadók is visszazárnak a FB-ek mellé védekezni, ami sokat javított az eredmény tartásán. Nem cipeli hátán a csapatot, de elmúlni látszik a pár hónapja még tobzódó depikéje. 6,5.

Középbarna csokimaci: Mennyire imádom ezt az embert, te jó ég. Akkora kurva nagy magic basszátok meg, hogy ő ennyit melózik (brazil létére) csatárban, hogy az egészen elképesztő. Nálam egyébként ő a meccs hőse, nem Salah, mert az ő csillogásának egyik fontos alapja Bobby elképesztő alázata és nagyon okos munkája. Hát basszátok meg, a sarkazós góljánál nem az volt az állat, ahogy behúzta (oké, az is), hanem ahogy előtte tényleg az utolsó utáni pillanatban lépett vissza a lyukas középpályára és szerzett labdát. Ha olyan jól állna neki a mez, mint Szücsinek, még jobban imádnám, így csak 9 ponty.

Világosbarna csokimaci: Vicces látni, hogy bár arról beszélünk, hogy a Klopp féle Liverpool kevésbé épít az egyéniségekre és a csapategység az igazi hajtóerő, mindig van valaki, aki a nagy átlagos jó teljesítmények közül ki tud lépni, többször, sokszor, tendenciózusan. És ahogy kilépett a fényre Cou tavaly év végére, úgy lépett most ki Mo, a Jóisten tartsa meg jó szokását. Önbizalma szerencsére határtalan és még a rubik kockával is hatost dobna, úgy meg neki. Csak azért nem 10 pont, mert vissza kellett volna adnia az uccsót Hókuszpóknak, aki jobban megérdemelte volna. 9.

Hókuszpók: Imádom még mindig, sebessége mintha kezdene lenni, kérdés, hogy a Bobby féle workratet mennyire tudja hozni magával. Megelőlegzett bizalommal 6.5.