9 év után újra a 8 között

Kilenc év után jutottunk el újra idáig. Legjobb nyolc között vagyunk a BL-ben, miközben a bajnokságban a 2. helyért harcolunk. Bő három évvel ezelőtt az utolsó meccsünk a Bajnokok Ligájában egy kiszenvedett hazai döntetlen volt a Basel ellen. Az akkori kezdőből már csak Henderson és Lovren van a klubnál, még a kispadon ültek hárman, akik még mindig nálunk vannak: Can, Lallana és Moreno. Mind az öten játszottak kedden. Még az eredmény is döntetlen lett most is, mégis, micsoda különbség van a két csapat között…

Nem tudok sokat írni a keddi meccsről. Lehoztuk profin, rotálva a csapatot, anélkül, hogy komoly erőfeszítést tettünk volna a győzelemért. Ha idegenben ötöt rúgsz az első meccsen, akkor ez is belefér.

Több gólt lőttünk Portóban 60 perc alatt mint ahány kaput eltaláló lövése ellenfelünknek összesen volt a két meccsen. Nagyon egyoldalú párharc volt ez, de a lényeg a továbbjutás, hogy a legjobb 8 között vagyunk. Amit egyébként mióta Bajnokok Ligájának hívják a sorozatot, mindössze öt alkalommal sikerült eddig elérni. 25 év alatt a mostani a 6. alkalom, amikor eljutunk idáig. Azt hiszem, 2014-es csapat/BL-szereplés fényében ez a szám még inkább kiemelendő, még tovább árnyalja az elmúlt 3 évben bekövetkezett fejlődés mértékét. Mert ebben a csapatban benne van, hogy újra tényezővé váljon nemzetközi viszonylatban is, miközben már attól is elszoktunk, hogy egyáltalán eljutunk a haccíntérre.

A a legjobb 8 közötti ellenfél a következő csapatok közül várható:

Real Madrid, Juventus, Manchester City (ők már továbbjutottak),

Sevilla – Man United (első meccs eredménye 0-0)

Róma – Sahktar (1-2)

Besiktas – Bayern (0-5)

Barcelona – Chelsea (1-1)

Akárkit is kapunk majd, egy biztos, nem fogjuk olcsón adni a bőrünket.  Abban is biztos vagyok, hogy egyik csapat sem szeretne kifejezetten velünk játszani. Így gondolja Paul Scholes is, akit igazán nem lehet Liverpool iránti elfogultsággal vádolni:

„They are so exciting going forward, but defensively they still have a few problems and you worry about the goalkeeper. But you think they could out-score anybody – they have a great chance of winning it. The speed and power. You wouldn’t want to play them.”

Ha ő mondja…:)

Sorsolás jövő héten pénteken.