Vendégszerző, keres-talál

Úgy volt, hogy én írom a Porto beharangot eme jeles napon, hogy a Bl kieséses szakasza visszatért a Zenfieldre (15 meccses veretlenségi sorozatban vagyunk a bajnokságban otthon, csak mondom). Viszont időm nem lévén kiszerveztem a poszt érdemi részét B. György szakértőnek és a szerencsejáték nagy kedvelőjének. Mivel Tócsa sem lesz így nem érdemel kvízt az este, használjátok a régit, ha valakinek egyéb indok kell a bebaszásra.

 A párharc lefutott, azt hiszem senki a világon nem gondolja, hogy öttel kikapnak a liverpooli vörösök odahaza. Habár az első meccsen szoros végeredményre tippeltem, hiszen játékerő szempontjából nincs meghatározó különbség a két csapat között (ezt még most is tartom), de Klopp gárdájának minden húzása bejött. Habár a bajnokságban hozza a kötelezőket a hazai kupákból hamar estek ki náluk gyengébb csapatok ellen, és hát eddig a BL-ben sem találkoztak olyan igazi top ellenféllel. 

Egy Reál vagy egy Barsza ellen azért egy Firmino már nem fickándozna így. Még a bajorokat is más szintre raknám, hiszen azért egy Robben vagy Ribery más szinten képes teljesíteni, mint a liverpooli védelem. Az a védelem, amin egy 75 milliós rekord igazolással kellet segíteni és még így is képesek gólt kapni. Jól mutatja mennyire nem elég csak a pénz a focihoz, az amerikai 2010-es érkezése óta 640 millió fontot költhettek el az aktuális menedzserek, mert Angliában így hívják a’ edzőt, és ennek ellenére is csak egy liga kupát lófasz kupát (a szerk.) nyertek csak.

Ennyi pénzből még mindig nem sikerült védelmet építeni, mindig képesek gólt kapni a legkisebb csapatok ellen is, és hiába van jó formában a támadó hármasuk, nem lehet ilyen alapokra sikereket építeni, messze van már az az idő, amikor a középpályán Xabi Alonso szervezett, Gerrard pedig futott. Nem sikerült érdemben pótolni ezeket a sztárokat az évek alatt és hát ugyebár Klopp ért el sikereket Németországban, de Anglia más terep és különben is nemzetközi porondon mindig besült.

Salah remek formában van és a szerencsével sem áll hadilábon, látszott ez az odavágón is, viszont nem képes ezt a teljesítményt fenn tartani, ahogy eddig is csak ez az egy meghatározó szezonját képes hozni. Különben is csak egy besült Chelsea igazolás, valamire való BL-ért küzdő csapatba csak a padra férne oda. Firmino csatárban játszatása pedig érthetetlen. Vagy a játszatása egyáltalán, mikor a keretben van nála magasabb és jobban fejelő csatár is. Ha lenne egy kis csibészség Kloppban meghúzná a váratlant már ezen a meccsen és elkezdené a csapatát Mané és Salah gyorsaságára kihegyezni. Viszont két igazi csatár kell eléjük, mert a befejezéseik nincsenek Cristiano szintjén. A kispadon sajnos sok lehetősége nincs a német hadvezérnek. Muszáj lenne Milnert bevetnie, aki ugyan nem a legtechnikásabb játékos, de futni és beadni tud.

Ha az életben még nyerni akar valamit ez a csapat sürgősen 4-4-2-re kellene váltaniuk Milnerrel, Chamberlainnel a széleken, középen Can és Klavan szűrne, mert Henderson kevés kapitánynak és védekező középpályásnak is. Ha nem Klavan, akkor Milner oda is és akkor Mané mehet futni. Csatárban mindenképpen Solanke és Origi kettőssel. Ja, hogy Origi nincs, akkor legyen Ings, ő jó lenne kisembernek Solanke mögé.

Védelembe kellene még igazolni szélső védőket és még egy belső védőt meg egy kapust, hogy legyen értelme a bárminek is, ami liverpooli mezben történhet. Köszi a lehetőséget, de már várnak, mert hasonló okosakat kell mondanom sokkal több pénzért, ami azért jó mert a labdához hasonlóan a rulettgolyó is gömbölyű és bármi megtörténhet.


Mi is köszönjük, és hogy adjak is, ne csak elvegyek, a címkék találjátok azokat az érdekesebb kereső kifejezéseket, amikkel az elmúlt évben a fonatra találtak.