Na mi van, nyuszik

Jajj, de ti is pont ilyen cukorborsó nyuszikák vagytok, baszom a szátokat

Kicsit leesek itt szeretett csapatom ütőeréről, aztán máris szítódik a lázadás a Bountyn. Pedig én imádom a legjobban, amikor van egy kis hirig a csapat körül, mert igazán ilyenkor lehet faszán érveket ütköztetni, nem akkor, amikor mindenkit kalapálunk el 5-0-ra. Meg bevallom a shitty utáni nyáltengert is untam, de végtelenül, hogy mennyire össze lett rántva a csapat, meg megtörtük a rekordbajnokot, meg kisfaszom. Valahogy próbáljunk már meg lehetőleg még kisebb skálán extrapolálni előre egy egész szezont, mondjuk ha meccs közben vezetünk, akkor bajnokok leszünk, egyébként meg kiesünk.

Jóvan, túlzok, tényleg nem ez megy most, de őszintén szólva én most a legnagyobb léleknyugalommal ülök itt éppen a seggemen. Zárójel: Azért azt vágjátok, hogy ez nekem nem szokásom. Nyáron amikor nem vettünk CB-t, úgy voltam felbaszva, hogy éppen nem basztam rá a jakuzzi ajtót az egész társaságra és írtam meg a búcsúposztomat (sokak örömére), mert ép ésszel nem fogtam fel, hogy hogy a búbánatos faszba lehet nekivágni a szezonnal egy ilyen CB szettóval. És – akár feltűnt, akár nem – nem igazán az a csoki vagyok, aki csak úgy aláfekszik a bandwagonnek, hogy Klopp úgy is ért hozzá, nem véletlenül csinálja így a dolgokat, meg ő sokkal több nem publikus infó birtokában dönt. A másik oldalon meg ő is csak ember, ugyan lehessen már lázadni, ha valami kívülről érthetetlennek tűnik. Tökre értem. És ezen a télen, amikor megvettük VVD-t, úgy voltam vele, hogy jöhet még egy Lemar, hiszen gyors négerek, mégegyszer mondom, gyors négerek, aztán hátra is lehet dőlni, a klub mindent megtett, várható top4, mellette meg grátisz mágikus esték majd a BL-ben.

És tényleg, őszintén, élesben hátulról nem vagyok ideges, ha ebben a percben kolompolnának a deadlány day végén. Mármint most keresem, hogy miért kéne idegesnek lennem. Nem trollkodásból, hanem úgy tényleg, hogy miért.

Mert kiszoptunk egymás után kétszer? 2016 dec 31-én szombaton 1 góllal hazai pályán agyoncsaptuk az akkor még csak közepes halálcsillag Shittyt, hogy aztán példátlan módon döntetlen hozzunk rögtön utána az atomfos Sünci ellen, meccs végi tizivel, pedig nyerni kellett volna, gecire. Aztán példátlan módon kiestünk a Soton ellen a mikiegérből (2x vereség), aztán a Wolvestól hazai pályán a faszkupában, meg a csöves Swanseatól a hazai pályán bajnokságban. Mellé még két döntetlen a dinamó meg a MU ellen, majd zakó Hull city ellen. Lényeg: 5 vereség, 4 döntetlen, 1 győzelem januárban. Most vagyunk egymás után 2 zakónál, abból igazából a faszkupát leszarom, ha most elővennének a pajtikáim vmi lightos beeffel, hogy na mi van, megint jön a köd, akkor azért csak visszakérdeznék, hogy mi a fasz van a kurva anyjukkal, dehát Moderállatként ilyet amúgy se írnék itt senkinek, hiszen azzal magamat járatnám le. Hehe.

Ja, Klopp felbaszott, hogy full kezdőt küldött feleslegesen, de most mit csináljak, több is veszett Mohácsnál, előnyünk még van, majd ha 3-4 következő meccsen se tudunk nyerni a bajnokságban és kezdünk lecsúszni, akkor lehet kezdeni aggódni, addig meg pontosan mi a faszomnak.

Hát igen, eladtuk Studge-ot. Hősöm, életem legjobb Liverpool related contentjeinek állandó szállítója, akit bármikor el tudnék képzelni, hogy lejön velünk négerkedni helyekre és nagyon fasza arc lenne. Hát idén meg mit csinált? Rúgott pár tök érdektelen gólt az Arsenal, a Maribor meg a Moszkva ellen, amikor beállt egy tönkrenyert meccsen, amúgy október végén ő szerezte az első gólt a Huddersfieldnek, akikkel most is játszani fogunk. Született góllövő? Persze, ezt nem nagyon lehet tanítani. De lelassult, sérülékeny, és ami egyébként szintén problem: Szerintem nekünk nem kell csatár. Mármint a mostani csapatban Bobby kell, meg Solanke, akik letámadnak, területet nyitnak, szerelnek, ütköznek, darálnak, nem ez Studge erős oldala. „Csak” gólt lő. Oké, de szerintem fontosabb, hogy a rendszerben működő csatárunk legyen, mint valaki, aki „csak” gólt lő. És ezt megint ki lehet nyitni szélesre, hogy akkor miért nem álltunk át két csatárra, meg diamond, meg tököm, de szeirntem azért nem, mert

Várj kicsit

Meg fogsz lepődni

Konkrétan kiszámíthatatlan a srác rendelkezésre állása. Szerintem ha végig full egészséges lett volna, akkor lett volna olyan lineup, ahol tudunk vele számolni, de szoptassam a csókos száját, konkrétan a padról meg tudott sérülni. Amikor kijött a hír, hogy megy kölcsönbe, akkor három gondolatom volt:

1. Baszki, Studge még a keretben van?
2. Szederbokor vessző (grr)
3. Nem sérült?

Persze fizethetjük neki a 120k-t hetente, de annyit nincs itt, hogy elkezdjünk belenyúlni a rendszerbe, menjen máshova, ahol meg megpróbálják ezt, vagy, ad absurdum már alapból illik a játékukba, hogy egy csatár „csak” gólt lő. Pont nem azon fog múlni az élet a szezon hátralévő részében, hogy Studge beszáll-e vagy sem, mert én konkrétan az utóbbi 2 év tapasztalatai alapján minden bizodalmamat elvesztettem abban, hogy egymás után 10 meccset kezdőként végig tudjon nyomni.

Szóval ja, Coutinho elment, az tényleg gáz. 16 meccsünk van biztosan hátra 3,5 hónap alatt, míg 5,5 alatt lement 35. Szerintem csak így keretmélyítés miatt nem biztos, hogy kell ember. Pontosabban de, egy Mané – Salah rotációban egy gyors négert még el tudnék képzelni, de oda igazából Ox is benyomható, marad az, hogy oké, van egy valag pénzünk, akkor vegyünk valakit a kezdő erősítésére. És egy Lemar szerű figurát gecire adnék, de ha holnap bejelentenénk, akkor se egyértelmű, hogy egyből lesz egy új Coutinhonk: Ox-nak is kellett egy fél év, mire beleszokott a rendszerbe (és még mindig hullámzó a teljesítménye – bár ez nagyban összefügg a csapat overall teljesítményével), simán lehet, hogy az új mackó (maradjunk munkanével Lemarnál) is el fog baszódni ezzel 2 hónapot, mire vége is a szezonnak.

Klopp meg látszik, hogy abban hisz, hogy megvárja amíg a megfelelő ember elérhető, legyen az Keita, VVD, vagy ezek szerint Lemar. Mert mindenkinek meg van a maga heppje, a kövér spanyol pincér kerülte, hogy emberként kelljen kezelni a játékosait, (az újkori) Kenny csinált volna egy jó paraszt West Hamet a csapatból, BR ott köpte szemen magát, ahol tudta, csak hogy még egy hónapig maradhasson Liverpool manager, Kloppnak meg ez. Hát bassza meg, azután hogy ebben a kibaszott aknamező PL-ben 4-ek vagyunk, BL-ben csoportelsők lettünk és okosan kiestünk minden buzikupából, én ezt így el tudom nézni neki. Lehet, hogy neki ez lesz a nagybetűs character flaw-ja, amit majd emlegetünk a szezon végén, de most jobban nem tudok csinálni.

Egyetértek vele? Nem. Én vennék embert, mert én megérzésem az, hogy kéne még a középpályára tűzerő, meg a gyomrom kifordul, hogy Milner lehetséges rotációs elem lehet egy Liverpool középpályán. Ő meg nem így látja. . És kurvára nem vagyok az a gyerek, aki abban hisz, hogy ha ő az edző, akkor biztos igaza van. Én csak azt mondom, hogy ennyi maradék meccsel kidobni egy felesleges Studge-ot, meg megrizikózni Cou-nem-pótlást azért nem a teljes őrület jele, pusztán egy elég széles széles skálán tőlünk nem is annyira sokkal távolabb lévő megközelítés. Én most két árnyalattal barnább nadrágot húzok, mint ő, nem pedig, hogy ő feketét és én fehéret.

Ja, hogy Huddersfield. Ugyan az, mint a Swansea: Minden alsóházi csöves csapat adja körbe a playbookot, hogyan kell Liverpool ellen játszani, pont ugyan az lesz, csak ők mondjuk szarabb formával érkeznek hozzánk. Rotáció miatt érdekes a kérdés, mert hétvégén kvázi Wenger kupa döntő a Tottenham ellen, oda fog majd kelleni a full kezdő. Ezen a fénytörésen keresztül azért nem volt annyira skandallum a WBA elleni kezdő, mert lehetett volna gálázni egyet, hogy aztán a vasutasok meg megtolják a Hudi ellen. Csak ugye a két szopó most egymás után ráteszi a nyerési kényszert a csapatra, mert rengeteg egyszerű felfogású szurkoló van a világon.

Közben pedig nem. Erre a meccsre én a teljes paraszt kezdőt várom: Minyon, Albie, Klavan, Lovren, AA, Hendó, Milner, Can, Giny, Solanke, Bobby, vagy valami hasonló. Szépen le kell hozni egy döntetlen idegenben, ütni a csirkéket hazai pályán a full kezdővel, aztán szépen heti egy meccsekkel, okosan nyeregetve becsoszogni a negyedik helyre.

A mérkőzés 21:00-kor veszi kezdetét, Spíleren és sztrímen egyaránt.