Indiai kaja

Imádom, bármikor tudnám tolni, csak csíp és általában fosok tőle. Ilyen lesz most kicsit a Swans elleni meccs is, hiába tök utolsók, hiába beszélünk kötelező győzelemről, hiába csaptuk őket agyon hazai pályán, barna nadrág használata nem indokolatlan. Több okból sem.

Az okok többsége a igazából saját csapatunkban keresendő. Indulunk onnan, hogy egy 14 meccse veretlen csapat, ami konkrétan agyonverte a bajnokot (aztán saját magát félig közben), egyik legjobb PL formával érkezik egy tökutolsó, legnagyobb eséllyel champo pozitív balfaszához. Meccsenként átlag 2 szerzett gól idegenben, utolsó öt meccsünkből ötöt nyertünk, benne olyan súlyos skalpokkal, mint a Leszter, vagy a Burnley idegenben, ami nekem speciel jobban melengeti a szívecskémet, mint az buzikék olajosok elleni bravúr. Mo és a tökéletes litván gépember, Karak is visszatért megfázásból (kérdés: öreg radírpók egyébként hogy az anyjába’ is tudott megmihálylodni, nem is értem), Lovren szerencsére még nem, ellenben lesz mostmár egy okosan nem erőltetett Virgil is a rendszerben. Időnk volt pihenni és felkészülni rengeteg, talán még az öreg Buksic is képes volt kicsit foglalkozni az ellenféllel, ami mondjuk ha 3 naponta meccs van, kevésbé tűnik szokásának. Szóval konkrétan a mostani keret legerősebbjével tudunk felállni, és nem azért, mert Hendó sérült, hanem így ténylegesen, nettóban, élesben hátulról, kipihenve, rákészülve, győztes szériából érkezve, megbaszunk mindenkit (is) narratívával.

Mi is itt a komplikáció? Igazából nem sok, de azért van pár dolog, ami miatt az odds nem éppen V1.01, hanem kicsit magasabb ennél. Például hogy a csapatunk nevében szerepel a Liverpool kifejezés, és az öntökönlövés magasiskoláját tudjuk bemutatni szinte bármikor. Persze, amikor Góliátot kell leverni, akkor ökölben a kloáka, de sokszor pont az ilyen kishalak akadnak meg toroktájon. Másrészt pont az (homályos emlékeim szerint az utóbbi évekről) az általános Liverpool módi, hogy egy ilyen csodálatos, végig koncentrált, atombaszó győzelem után kevésbé vannak ott fejben a fiúk, részben mert ők is emberek, meghát nem hajtja őket ilyen fejben a kupagyőzelem gumibogyó szörpje.

Illetve az, hogy ez a meccs nem 1-0-ról indul nekünk, pedig ilyen esetben nyilván annyiból állna a beharang, hogy megbasszuk őket tejszínen és csóközön. De minden ilyen meccs 1-0-ig tart általában (Fonat Coelho award all the years), utána már pont kurvára tökmindegy, hogy 2va gy 5-6-7 lesz a vége ide. És ez volt igazából az előző Swans meccsünkkel is: Jött Cou, bebaszta mindjárt az elején, aztán utána lehetett nyugodtan játszani. Nem kellett görcsölni, lehetett nyugodt(abb)an focizgatni, aztán a második félidőben 2-0 után már lélekben el is engedték a hattyúk az egészet. Na ha itt mondjuk a 60. percben is tartják a 0-0-át, akkor kezdhet az a nagy magabiztosság nagy parázásba átcsapni. Főleg, mert egyébként rajtunk kívül szinte* minden Wenger kupa aspiráns nyerni tudott, ami szintén rajtunk tartja a mackófrászt.

Merthát Cou. Baszó lóvét kaptunk érte? Eléggé. Menni akart, menjen? Simán. Miért pont januárban, miért nem bírta ki év végéig? Gondolom akart egy grátisz lányliga címet, ha velünk bajnokit reálisan egyébként soha nem nyerne, számomra érthető. De a lényeg, hogy Cou nekem nem a Shitty meg a Dinamo meg Tottenham ellen fog hiányozni, mert akkor mindig fel van tekerve a csapat 120 százalékra, hanem az ilyen meccsekről. Szétrúgja a jobb felsőt 20-ról vagy szabadból, ad egy jó kiugratást és pizsama, amit mondjuk most Ox-tól én kevésbé várnék az ő posztján. Legkönnyebben egy ilyen buszozó kiscsapatot a kvality különbséggel lehet megfogni, ami most főleg Mo-tól várható, illetve talán, esetleg, ha tényleg úgy adja ki, Manétól. Persze, csapat szinten kell jónak lenni, de sündisznó ellen ez nem tud kijönni olyan látványosan, mint egy nyílt meccsen. Mané azért eléggé megzuhant lelkileg az utóbbi időszakban, talán a mostanában szerzett góljai visszahozzák az életbe, és tud villantani valami baszót.

És egyébként ez a tökutolsó Swans se _annyival rosszabb, mint ahogy azt egyébként a táblázat sejteti, legalábbis az utóbbi meccses formájukat ha nézzük. Mióta cumiztak ellenünk, kikaptak a Tottenhamtől (ami meccset még láttam is fél szemmel, konkrétan pontrúgásból szopkodtak), ütötték a Watfordot idegenben, döntetlen hoztak a Newcastle-el, és kitolták a Wolfs-ot a faszkupából (ezt a kifejezést speciel Meltől hallottam, tetszik). Lényeg, utóbbi meccseik alapján nem elveszett pofozógépek, hanem egy kb. hasonló kaliber kiscsapat, mint az előttük álló 10 másik.

Nyerni kell. Fogunk is? Szerintem igen, de igazából az a kérdés, hogy az 1-től 90-edik percig tartó skálán hol szerezzük meg az első gólt, aztán kiderül, hogy tejszín lesz, vagy konyhában sétálás az utolsó perces szögletnél.

A mérkőzés 21:00-kor veszi kezdetét, extra csípőset a Spíler TV szakértése, esetleg az orosz sztrímek visszafogott padajcsája jelenthet

*köszönet T.Watson kollégának.