Hogy ízlik a hó a déli fab4-nak?

Elég komolyan gondolják a pláza karácsonyt az Anfielden, már a hóágyúkat is beizzították a városi derby előtt. Értem én, hogy fehér karácsony meg minden, de még van két hét. Liverpool meccsekben mérve pedig még négy. A kiütésekkel és elszomorító döntetlenekkel letudott BL csoport kör után nem más ugrik be gratulálni, mint a régi ismerős, aki minden egyes találkozásnál valamilyen módon eléri, hogy kevésbé kedvelt. És igen, karácsony előtt megnyerted 2017-et, ő lett az új szomszédod.

Big Sam nem igazán szorul bemutatásra. 100%-os win rate az angol válogatott padján, valamint jelenlegi legújabb angol középcsapatának padján is ez a mutatója, igaz itt már dupla annyi meccsen irányított. Pályája korábbi szakaszán megfordult már majdnem az összes többi olyan angol csapatnál, ahol a zászlóikra a bennmaradunk jelszót hímezték.

Nincs zsákbamacska, fizikális, gyors, klasszikus angol foci van nála a cél pedig, elkerülni a vereséget. De ez annyira nem is érdekes, mivel a saját házunk táján érdemesebb söprögetni. Idén még van 6 meccsünk! Ebből egy Arsenal Karácsony táján, indul az őrület! Már most a januári ablakról szólnak a hírek, hogy Coutinho megy már most vagy marad az év végéig. Ezzel szinte véglegesség válik a már szeptember óta egyértelmű dolog, a következő szezont nem a mi mezünkben kezdi.

De ezt a januári dolgot nem tudom megemészteni. Látszólag nincs értelme sem nekünk elengedni a BL egyenes kieséses szakaszából, valamint ugyanígy a Barcelonánál sem ég annyira a ház, hogy csak egy bajnokságban bevethető játékost vegyenek, ahol eddig remekül állnak. Sokkal többet vesztenénk, ha a fab4 csak januárig maradna együtt. Ha jön a tavasz és igazán fontos meccseket játszhatnának együtt az SaS időkkel felérő élmény lenne. Ha télen elmegy az óriási kritika a klubvezetésének, mert itt csak vesztes pozícióban tudjuk magunkat bemutatni, egyértelműen lemondva egy jó BL szereplésről. Persze a januári pótlástól is sok függhet az esetleges biznisz megítélésén, de ebbe már pláne nem megyek bele, mert nem végzünk a meccsig.

Remekül lábaltunk ki az októberi ködből, szépen felépítve a novemberi teljesítményt a taktika finom hangolásával. Többször segített a 4-3-3 helyett egy az ellenfeleknek szokatlanabb 4-2-2-2-t játszottunk, vagy 4-2-3-1-et. Lendületből érkezünk a derbibe, hála a rotáció istenének, akinek legjelesebb képviselője lett Klopp. Pihent a héten a kapitány, Milner is csak egy félidőt játszott, de még milyet. Ennek megfelelően az EL-t elengedő Everton viszont szinte minden kulcsemberét pihentette csütörtökön, hogy Big Sam első városi derbijére a legerősebb csapat álljon rendelkezésre. Érdekes lesz az, hogyan fogja tudni az elég érzelemdús meccsen fegyelmezett védekezésre fogni a kékeket. A legnagyobb erőt a derbi hangulatából nyerhetnék a támadásokhoz, de egy ilyen támadó négyes ellen alig lehet esély egy kinyíló csapatnak. Remélem egy igen jó lüktető meccset látunk majd, és nem egy light MU fut majd ki a pályára ellenfélnek.

Bár igen jó poén a legnagyobb riválisok kiesését kívánni egy ilyen remek start folyamán, de őszintén nagyon sajnálnám, ha két ennyire várt meccsel kevesebb lenne egy szezonban.