Nekifutásból Maribor

Este 20:45-kor labdába rúgnak fiaink az ellenfelünk pedig a szomszédból jön. Maribor házhoz jön a pofonért, illetve a döntetlenért. Hazai pályán sikerült benyelniük. Az osztálykülönbség egyértelmű volt és ezt az eredmény is tükrözte, azonban ez egy új meccs lesz, tiszta lappal és a nyomás még mindig rajtunk van.

Nézzük a negyed szezonunkat. 10 meccs a bajnokságban, búcsú a ligakupából és 3 meccs a BL-ben. A bajnokság nem mutat rosszul, veszve nincs a top4 és idén is az a cél. 10 meccsből volt 4 győzelem 4 döntetlen és 2 nagy zakó. Nem valami biztató, de ha azt vesszük, hogy volt benne 4 rangadó és támadó alakzatunk legnagyobbjai inkább nem játszottak mint igen, valamint a védelem egyetlen tavalyi stabil tagja nélkül teljesítünk eddig én nem mondanám ezt rossznak. Persze frusztráló eredmények sora benne volt ebben az időszakban.

A ligakupa kiesést én örömmel éltem meg, ezerszer inkább essünk ki a leszter ellen és nyerjük meg a bajnokit ellenük, mint fordítva. A BL-ben mindhárom meccsünket domináltuk, eredmény azonban csak Mariborban született kedvező, viszont a második 3 meccsből kétszer játszunk otthon és csoport elsőként várjuk az esti sípszót.

Azt hiszem a szerencse vagy balszerencse olyan tényező, ami túl nagy szerepet játszik egy ilyen kiegyensúlyozott mezőnyben ezért nem lehet arra alapozni, hogy majd kiadja a szezon, nem lesznek sérültek, nem lesz Cou saga miegymás.

Nyáron nem számoltunk a balszerencsés eshetőségekkel, vagy jóval kisebb kockázatnak vették Kloppék, mint kellett volna. Talán ezért sikeresebb Mou, mert hihetetlen szinten minimalizálja a véletlen lehetőségeket a pályán. Persze emiatt a focija nem a legszórakoztatóbb, de ne tegyünk úgy mintha Rafánál nem tapsoltunk volna ugyanennek. Persze más az underdog pénzügyi lehetőségekből csinálni ezt pulisi szélmalomharcként, vagy a medence partjáról hugyozni bele.

A következő időszak kritikus lesz a langyos kezdésünk miatt. WHU, Soton, Chelsea, Stoke novemberrel és a BL darálással fordulunk a téli őrületre. Ha most nem szerezzük meg a lendületet, amivel elkezdünk stabilan eredményeket is hozni akkor hiába fog visszatérni Mané, Lallana, Clyne vagy lejönni a szerekről Lovren.

Ezzel a nyomással a fejekben várjuk ma az osztályokkal gyengébb Maribort, aki nagy valószínűséggel egy jó 0-0-ért jön kérdés meddig bírják fejben a rombolást. Nem hiszem, hogy gondot kellene okoznia ennek a meccsnek hazai pályán, sőt sokkal inkább kérdés, hogy kik azok a fiatalok akik kezdőbe kerülhetnek ezen a meccsen. Szívesen megnéznék egy Moreno-Gomez-Matip-AA védelmet és Woodpeckert is akár. Azonban el kell kezdeni zsinórban nyerni a meccseket és felépíteni a csapat önbizalmát, mert óriási szükség lesz rá a téli szürkeségben.