Babelkopter – Moneygun fesztivál

Indul a legizgalmasabb nyári fesztivál zárónapja, felszállnak a helikopterek és már izzítják a faxokat is. Igen eseménydús ablakot fogunk zárni, a szintén érdekes, ám semennyire sem élvezetes Cou sagával együtt.

Az egész nyár azzal kezdődött, hogy kihirdettük kik szerepelnek a hódítási lista első három helyén, aztán had szóljon az Ian Ayre emlékverseny. Viszonylag hamar tisztázódott, hogy Salah ügyében nem fogunk nagyon garasoskodni, és megdöntjük vele az igazolási rekordunkat. Ebben partner volt a Róma is, hogy pénzügyi egyensúlyukat az eladásokból tegyék rendbe.

Virgil van Dijk műsora azonban jóval szövevényesebb lett, mint ahogyan indult és még hol van a vége? Viszonylag korán sikerült megegyezni a hollanddal a személyes feltételekben, majd valaki a klubnál egy kicsit túlbuzgóban tolta és egy hivatalos sajtóközleményt adott ki erről. Mindezt úgy, hogy a Soton nem adott engedélyt a tárgyaláshoz. Na persze ez nem emiatt gáz, hogy előre megegyeztünk VvD-vel, hanem a sajtóközlemény miatt. Sotonék berágtak és mutatják erősen a fuckot. Ez volt az első jele annak, hogy ez nem egy szokványos átigazolási szezon lesz, 70 millió pletykált fontra képes egy csapat nemet mondani.

Aztán a listánk harmadik szereplője, Keita klubja is hasonlóan tett. Többre értékelték azt, hogy alapemberüket megtartsák az első BL idényre, semmint hasonlóan magas összegért megváljon tőle. És ekkor még csak a 0. nap ment le a fesztiválból, sehol sem volt a tömegeket bevonzó attrakció, csak a PL tévés pénzei iramodtak meg. Neymar a PSG és az olaj pénz újabb lökést adott a bulinak. Elindult Liverpool legnézettebb brazil szappanoperája egy stresszes hátsérüléssel. Az eladni nem akaró klub erőteljesen mutatja a fuckot, az eladást kieszközölni kívánó játékos és a vevőfél pedig undormányosabbnál undormányosabb eszközöket találnak ki, hogy elmozduljon patt helyzet. Ezt nyomon követhettük Coutinhonál, de nagyon hasonlóan tűnt el Dembelé is a Dortmund tájáról. Jött a jól időzített sérülés, transfer request, barca ajánlat és a gyógyulás a brazil edzőtáborban, miközben az FSG hajthatatlannak bizonyult minden trükk, gigászi ajánlatnak tűnő bújtatott add-onok ellenére is. Egyelőre Cou vígan játszik, de az elmúlt napok liverpooli aktivitása a piacon (Ox, Lemar, Keita, VvD újra?) akár azt is jelentheti, hogy Cou nem marad már játszani, olyan szinten írta le magát Klopp szemében. Én szívem szerint örülnék, ha továbbra is szivarozgatva röhögnének a Barca ajánlatokon a következő 24 órában is és szenvedje csak vissza magát a csapat, Klopp és a Kop szeme elé, mert igen is szükség van Coura, hogy egy nagyon ütős szezont tudjunk le.

Viszonylag kevés volt idén eddig az, hogy egy célpontért több klub került árversenybe nyíltan, ehelyett sokkal jellemzőbb volt, hogy a játékosok választása már adott, és csak az eladó és a vevő klubon múlik, hogy lesz-e üzlet. Azzal, hogy a pénz önmagában kevésbé lesz döntő egy játékos eladásánál, mivel ennél sokkal többre értékeli a klub az adott játékos hasznát a hosszútávú szerződések valószínűleg el fognak tűnni, ezzel valamelyest közeledik majd a megkötött szerződések tartalma a valósághoz. Nem hiszem, hogy a kivásárlási ár majd megoldja ezt a helyzetet, hiszen egy ilyen giga pénz input olyan átigazolási díj inflációt indít el, ami odavezet, hogy a 30 az új 10 és az 50 az új 20. Így egy rossz pillanatban rögzített kivásárlási ár, könnyen visszaüthet. Ki gondolta volna, hogy Neymarért lerakják a 200 milliót.

Hát így állunk most, várjuk a búcsúbulit, jövőre már bejelentették az egyik fellépőt és elindul az őrült utolsó 24 óra, ahol vevőt keresünk Sakhonak, CB-t vadászunk és még akár egy Lemúr is kiköthet nálunk a Buffalo után (mennyi fonatzoo téma).
Halljátok már a valkűrök hangját?


Ahogy sikerül a holnapi hírekkel frissül a poszt, hátha meglesz a napi betevő #borsófőzelék

Egyelőre semmi komoly: Madass is still monitoring female Sky Sports News presenters.

Valamint: Gringow kollégát ihletett állapotban megtette, amit megkellett.

 

Komolyabban: nagy durranás nem várható, de lehetséges.