Boniem

A mai meccsből újdonságot nem tudtunk meg. Alapvetően szeretnék gratulálni a szentekhez, amiért jöttek azt tökéletesen megvalósították és megérdemelten jutottak a döntőbe.

A Sotonnal foglalkozva pontosan azt játszották, amit kellett nekik. Mondjuk persze az Anfielden betolni az Ikaruszt és kontrákra játszani nem éppen a taktikai zsenialítás csúcsa, de ettől még az előnyük birtokában ezt kellett tegyék és kalap le jól is csinálták.  Az első félidőben konkrétan ők voltak a veszélyesebb csapat. Az meg, hogy a végén megnyerték egy kontrából a hosszabbítás táján mikor már a hátrányban levő támadó csapat részéről nincsen, hova óvatoskodni benne van a pakliban. A vereség kapcsán egyetlen dolog bosszant, hogy az eredményekhez képest túl sok időt, energiát fektettünk a sorozatba, de azért nem fogok emiatt álmatlanul forgolódni.

A mieink kapcsán mondható el, hogy semmi újat nem tudtunk meg. Az azért a december-vége januárban eddig is fájdalmasan világossá vált, hogy az idei félelmetes támadó gépezetünk félárbocon bizony nem az a mindenen átszaladó Vörös Vonat. Sorra tapasztaljuk, hogy bizony a kicsit – ergo a buszok – ellen megszenvedünk a nem ideális kezdőnkkel. Pontosabban a sebesség hiányával van problémánk. Ilyenkor az idei évre kitalált 4-3-3 türelmes foci stílus bizony át tud alakulni impotens focivá. Mané ergo az egyetlen szuper gyors támadónk valami eszméletlen mértékben hiányzik az idei stílusunkból. Ezt tudja rontani mikor Wijnaldum helyett a lassabb Can játszik, mint ma is volt. Az első félidőben különösen gyengusz volt a támadó focink. A második félidőre már sokkal jobbak voltunk. Nagyobb problémák Mané visszatérésével és a meccs naptár ritkulásával a továbbiakra nem várhatóak. Viszont nagyon remélem, hogy a Nagy trió, az agytröszt, ahogyan a tavalyi szezonból és az angliai Ikaruszokból a stílus és a formáció váltást ötölte ki a nyáron a következő várhatón haccinteres szezonra az lesz a tanulságuk és a változtatás, hogy nagyobb keret és jobb és okosabb rotációra van szükség a több frontos versenyképesség érdekében.

No, ki szúrja ki mi volt a gond az elmúlt két meccsen a támadó focinkkal?