Bizonyítvány

 


… aminek magyarázatára mindkét csapat rászorul, mi az előző meccs, holnapi ellenfelünk a West Ham pedig az utóbbi hetek teljesítménye, pontosabban annak hiánya miatt. Kemény lesz, és nem csak azért, mert az utolsó egymás elleni 6 meccsünkből összesen egyet tudtunk nyerni, mindössze 4 darab szerzett góllal.

A Bournemouth elleni beharangozó után azt hittem az első félidőt látva, hogy megint túltoltam a parázást, könnyed séta lesz ez a parkban, semmi több. De néhány jobb meccset látva azért csak könnyen elfelejti az ember, azt a fajta mélyről jövő, részleteibe menően kidolgozott, tervszerű és elkerülhetetlen ostoba gyökér hülyefaszságot, ami az utóbbi években férkőzött be a liverpooli DNS csavart láncolatába. Mert ez a Southampton elleni meccs volt, egyszerűen és magától értetőden bunda, mert ennyire nyomorult baromállat egyetlen csapat se lehet, hogy egy hülyére nyert meccs legkellősebb közepén így omoljon össze.

De semmi gond, legalább ajándékként repültek is a srácok Barcelonába, spontán edzőtáborozásilag, meg hogy megkapják a megérdemelt jutalmukat egy ilyen meccs után. Ami remélem abból állt, hogy minden reggel törölközővel az arcukon ébredtek, a jó Norbert pedig mosolygós arccal öntötte rájuk a hideg vizet, gyors újraélesztés, 20 kiló futás a napon, enyhe, baráti korbácsolás, majd mehet az edzés, és ez napi 3x. Igen, haragszom, na. Főleg azért, mert bár kurva messze a vége, az ilyen meccsek ölik ki belőlem tüzes vassal a reményt, hogy ebben a szezonban a Wenger kupánál akár valami többet is elérhetünk. Mert lever majd a Shitty decemberben? Hát ez ilyen, benne van. Jön egy buszozó kiscsapat, bemákolnak egy szögletet, nálunk meg mindenki enervált? Ezért vannak a válogatott szünetek, mindent értek, nem fáj. De az, hogy egy már megnyert meccsen így le tudunk olvadni, na az nem bajnokcsapat szokás, az bizony lófasz.

Mindegy is, hőbörgéstől nem kapunk utólag pontokat, a kérdés már csak az maradt, hogy a bounceback effekt, vagy a mumus teória lesz-e erősebb a West Ham ellen. Minden ilyen érthetetlen vereség után oda szoktunk csapni a rohamrépa hegyesebbik felével az óvatlan járókelők nyelvcsapjának, most is biztosan úgy állunk neki, főleg hazai pályán, hogy abban nem lesz köszönet. A másik oldalon viszont ha nem is lassan, de biztosan kezd fogyni a levegő Bilic körül, mert az idei szezon nagyon nem a tavalyi folytatása. Amikor is mackóék két egész ponttal meg is előztek minket, így ők tolhatták a tundra túra selejtezőt, nyilván szarul. Akkor úgy tűnt, hogy ők is gazdagítják majd a középmezőny erősebbik felét, ahol általában a Southampton, vagy az Everton követi a BL helyre aspirálókat. Na ez idénre olyan jól sikerült nekik, hogy ebben a percben, ahogy ezeket a sorokat klimpírozom, 12 ponttal állnak a legjobb kieső helyén.

Nem így volt ez megbeszélve, Bilic elvtárs, akit valszeg az tart csak felszínen, hogy az utóbbi pár meccs, amikor rendesen utalták nekik vény nélkül a nyeles aszpirint, tényleg nem a könnyebb meccsek közé tartozott. Az Arsenal, MU (2x), Tottenham sor másnak is rázta volna a kormányt a kezében, nem csak az öreg csehszlováknak.

Közben akárhányszor nézek fel a laptopból, a Leszter gólt lő az olajosoknak, a Jóisten tartsa meg jó szokásukat.

Szóval lassan ott is elfogynak majd a kifogások, mi mással is lehetne jobban ráfordulni a kiesési rangadók sorára, mint egy jó döntetlennel az anfieldi pokolból. Ezért nyilván egy jó 3 CB-s, darabos ikarusszal készülnek majd kalapácsos barátaink, aztán az egyre szenvedőbb fejjel játszó Payet vagy bever egy szabadot, vagy úgy ad be egy szögletet, hogy az jól találja el Karola ostoba fejét. Én egy tipikus broken team-es megoldásra számítok: Stabilan ülnek hátul, elöl meg Payet, Sakho, Lanzini trió, esetenként Antonióval kiegészülve majd csak okoz valamit. Egy gólt legalábbis biztosan, mert az influenza mellett a clean sheet elleni védőoltás is nyilvánvalóan betolták a teljes keretnek, dupla dózisban.

Mondom ezt úgy, hogy Matip már újra a kezdőben lesz, ami nyilván számít majd egyrészt a felívelt labdák hatástalanításában, másrészt a védelem általános remegésének csökkentésében, de ez még mindig nem oldja fel a problémát, hogy sok esetben Hendó egyedül nem képes lehozni a középpályás védekezést, bármennyire is hozza folyamatosan a PL legjobb számait ezen a szakterületen. Egyszerűen vannak meccsek, ezen belül is periódusok, amikor szépen vissza kéne parancsolni Cancit Hendó mellé párba, aztán presszing helyett simán menni a kontrákkal.

A csapatban egy érdekes kérdés maradt: Lallana felépülésével a középpályán, vagy a támadók között számít-e inkább rá Klopp, vagy ad absurdum marad még a padon. Elvileg bekerülhet Gini helyett CM-be, elöl meg maradna a Mané, Bobby, Origi trió, én legalábbis erre a verzióra tenném a voksom.

Én egy nagyon szűk 2-1-et tippelek ide, ha már egyszer nincs Balotelli, ha kéne.