Catbus

Jó ebédhez szól a gegenpresszing. Legalább annyira fogja élvezni ezt a meccset a Sün család, mint a nagyszülőknél ebédelő unoka, akit már megcsaptak a hanyatló nyugat keletre tartó dallamai. Kisebb döccenő után fogadjuk itthon a liverpooli legendát.

cat-bus

Igen, azt a legendát, akit mindenki szeret és tisztel Liverpoolban függetlenül attól, hogy a kék vagy jó oldalához tartozik a városnak. Rengeteg örömöt és felejthetetlen pillanatot okozott a Liverpool szurkolóknak, aztán pár éve elhagyta ugyan Angliát, de önkéntes száműzetését letudva visszatért szeretett szigetére. Azt hiszem, joggal állítható, hogy liverpooli szemüvegen keresztül nézve maradandót alkotott a futball világában, bármikor a kamera a tekintetét fürkészte végtelen nyugodtság, magabiztosság és tudás látszott rajta. 2014-ben járt legközelebb a csúcshoz, azonban áprilisa végzetesnek bizonyult a sikert sikerre halmozó karrierjében. Azt hiszem az elmúlt napok eseményeink tükrében senkit nem meg lep meg, hogy a futball zseni, akiről szó van az nem más, mint David William Moyes.

FBL-EUR-C1-MAN UTD-REAL SOCIEDAD

Moyes varázslatos csapata jön olyan legendákkal, mint Defoe, Januzaj és O’Shea. Sajnos a tékozló fiú Borini nem lesz a nevezettek között, ki nem találjátok miért, sérült. Nem csoda, hogy a brutális nevek mögött brutális teljesítmény jár, 12 forduló alatt 12 gólt sikerült bepréselni, ebből 4 büntető volt. Utolsók a kapura lövések számában a ligában, cserébe szép számmal  kapják a gólokat, így sikerült is elérni 8 kőkemény pontot, ami eggyel több a katicáénál. Klasszikus kieső képességeikkel joggal tanyáznak a tabella végén, ha őket nem verjük meg akkor senkit. NEm várok mást mint próbálnak 0-0-ra játszani ameddig csak lehet, ez nekik tökéletes eredmény lenne. A veretes 2 győzelem, 2 döntetlen bezsákolása után a zseni pedig azt nyilatkozza, beparokljuk a buszt az Anfielden. Klopp biztos lecsúszott a székről mikor ezt meghallotta.

giphy-downsized-large6arEaCj

Egy fun fact, hogy kicsit távolodjunk Moyestól, 898 gólt szereztünk a Premier Leagueben az Anfielden, a fenti rövid  bemutató után nem lenne meglepő, ha az elmúlt meccs gólcsendjét jócskán a hátunk mögött hagynánk és meg lenne a 900 átlépése. A kezdőtől sok meglepetést nem várok, Studge-ot előre, de hogy ki maradna ki, azt nehéz kitalálni. Esetleg még Morenonak ez egy olyan meccs lehet, ahol gond nélkül száguldhat előre és kamatoztathatja a bal lábát. Ha Danny kezd, akkor tuti ő fogja a lőni a 900. gólt, egyébként pedig Lovren. Nemcsak személyi kérdésekben, de taktikailag sem várok messzemenő variációkat, valamint a meccs képét is viszonylag könnyen meg lehet jósolni. 60-70%-ban nálunk lesz a labda, esetleges sün támadások mellett tömegesen jönnek a kapura lövéseink. Mivel a múlt héten már eljinxszeltük a gól nélküli meccsünket a hónapra, nem tartok ettől a meccstől.

1427299579-never-bus

Céljaink egyértelműek, BL induló hely a minimum a szezonban, bármi az alatt már bukás kategória a szezonra nézve, ahhoz viszont, hogy tényleg a bajnoki cím esélyesei maradjunk az ilyen kiesőjelölt meccseket kell behúzni. Nagy szerencsénkre még töretlen a bizalom, mielőtt visszahívják a Big Samet stabilizálni. Kötelező a győzelem és ebbe még Moyes se szarhat bele a a macskabuszával.