Belső hang

Jó a kedv, jó a flow, jók az eredmények, csak ez a rohadt belső hang ne lenne, hogy pont a Hull-féleségek szokták ilyenkor elvenni a kedvünket a focitól. Szombaton kiderül.

liverpool_hull_16

Kicsit olyan ez a szezonkezdés, mintha 2012-ben lennénk. Kenny második uralkodásának volt az a sémája, hogy nagy százalékban hozzuk a rangadókat, verjük a mellünket és elkezdjük kigombolni a gatyánkat is, majd azon nyomban kapjuk a taslit, amikor leikszelünk egy kis csapattal, vagy kikapunk tőle. A libikóka végén pedig a középmezőnyben végzünk és kirúgják az edzőt.

Az edzőt mondjuk most nem fogják kirúgni, mivel egy skót bácsi helyett egy német rocksztár ül a székben, aki sokkal kompatibilisebb az FSG vízióval, valamint nagyobb a kohéziós ereje és médiaértéke is. Ettől függetlenül nyilván nagyon libidó ölő lenne idén megint a nyolcadik helyen végezni. Márpedig a Szent Top 4 és a Világi Top 8 között nem a Chelsea és az Arsenal idegenbeli verése a perdöntő, hanem a Burnley-k és Hullok elleni végtelen busztörési kísérletek sikere vagy kudarca, amik Klopp első naptári évében ugyanolyan felemásra sikerültek, mint Dalglish alatt. Az idei szezonkezdés pedig csak annyiban más egyelőre, hogy a sorsolás miatt fejnehezek lettek a rangadóink.

Ebből a szempontból most még jobban is érezhetné magát a mezei Pool szurker, ha kifeküdtünk volna a Chelsea-nek, de simán nyerünk a Burnley ellen. (deviszontellenben a Chelsea verés mindig akkora öröm, hogy nem cserélnénk el semmire)

Szóval Hully City.

A Hull évkezdése, mondjuk úgy, nem volt unalmas. Két héttel a liga start előtt lemondott az előző edző, Steve „Big Fat Head” Bruce, mivel szerinte nem kapott pénzt igazolni. A helyére rakott caretaker arcnak (a felesleges neveket megjegyezni szeretők kedvéért Mike Phelan) hamar jót kellett főznie kevés húsból, ami viszont meglepetésre sikerült is neki eleinte: megverték a Leicestert és a Swansea-t is. Az elmúlt fordulókban aztán kezdett helyreállni a világ rendje, kikaptak kicsit a Unitedtől, majd nagyon az Arsenaltól.

Innen nézve jó a flow, mi vagdaljuk a gólokat, míg az ellenfél éppen fosódik. Csak ne lenne ott az a kurva belső hang!

A kezdő nagyját várhatóan a „nyerő csapaton ne változtass elv” eldönti majd, néhány ponton lehet érdekes kérdés, hogy Klopp bizalmat szavaz-e a sérüléseikből visszatérő jobb, de kevésbé fitt opcióknak. Úgy állnak a csillagok ugyanis, hogy a seniorok közül mindenki bevethető (jó, Sturridge kétséges, de Sturridge mindig minimum kétséges). Ennek kapcsán részemről nagyon kíváncsi lennék végre a Can – Wijnaldum középpályára, de Hendo múltkori játéka és Mracskó-díjas gólja után ez nem most fog megtörténni. Abban viszont kicsit jobban lehet bízni, hogy a szerencsétlen waffel zabáló helyett végre az elsőszámú kapusunk, Loris Karius véd majd.

Ez utóbbi talán kicsit azt a nyomorult belső hangot is lejjebb tudná csavarni.