Chelsea – fogó

Liverpool-vs-ChelseaHolnap hajnalban cirka fél 6 felé kezdik srácaink az első Amerikai sörmeccsüket. Az ellenfél az új edzővel: Contéval a padon ülő Chelsea. Tudjátok már régóta a dealt: az eredmény ezeken a meccseken nem számít (tudom volt tavaly két éve már vendég írásunk ennek ellentétéről). Azoknak kik ily korán fel tudnak ébredni, abból a szempontból izgalmas a meccs, hogy bepillantást kaphatnak, hogy Klopp Wijnaldumot hova képzeli a pályán.

A csapat kapcsán az indulatokat Sakho hazaküldése tartja magasan.

Az érdekesség, avagy a Love is in the Ayre a kapcsán dúl, hogy sok fiatalunkat sikerült jó áron eladni. Ennek oka egyrészt, hogy a tv lóvé miatt mindenkinek sok pénze van, így elszálltak az árak. Főleg a fiatal HG játékosok kapcsán. A másik fő ok, hogy a 2009-es Rafa által kezdett Akadémiai reformok, átalakítások most már annyi ideje voltak, hogy felnőtt 1-2 olyan generáció, akik már ebben nőttem fel. Azaz ma már vannak olyan fiataljaink, akik ha az első csapat állandó kezdője szintet nem is ütik még, jól eladhatóak, lásd Ibe, Smith, Canos. Szép nevelési díj Sinclait, kisebb, de pénz a többi távozó fiatal kapcsán. A lényeg, hogy az Akadémia felfutási pályáján eljutottunk, oda mikor pénzt már termel. Pár év és eljutunk oda, hogy saját kezdőbe is fog (legalább is nagyon bízom benne).

Ian-AyreKülön puszi a Klopp-TC együttműködés hasára, hogy buy-back clausokkal és sell-on clausokkal. Nem kihagyva a kölcsönök kapcsán bevezetett 75%-os játszatási kötelezettségről.