Lesz mit nézni augusztustól

Itt a 2016/17-es szezon Premier League sorsolása. Elindultak a spekulációk és a találgatás félig részegen, félig józanul, de mindenképpen mámoros állapotban a tegnapi diadal után. Lássuk is a sorsolást, ami nagyjából le is fedi a jövőévünket, gondolatban egészítse ki mindenki a liga és FA kupák meccseivel és a válogatott szünetekkel.

August

13 – Arsenal (A)
20 – Burnley (H)
27 – Tottenham Hotspur (A)

September

10 – Leicester City (H)
17 – Chelsea (A)
24 – Hull City (H)

October

01 -Swansea City (A)
15 – Manchester United (H)
22 – West Bromwich Albion (H)
29 – Crystal Palace (A)

November

05 – Watford (H)
19 – Southampton (A)
26 – Sunderland (H)

December

03 – AFC Bournemouth (A)
10 – West Ham United (H)
13 – Middlesbrough (A)
17 – Everton (A)
26 – Stoke City (H)
31 – Manchester City (H)

January

02 – Sunderland (A)
14 – Manchester United (A)
21 – Swansea City (H)

February

01 – Chelsea (H)
04 – Hull City (A)
11 – Tottenham Hotspur (H)
25- Leicester City (A)

March

04 – Arsenal (H)
11 – Burnley (A)
18 – Manchester City (A)

April

01 – Everton (H)
05 – AFC Bournemouth (H)
08 – Stoke City (A)
15 – West Bromwich Albion (A)
22 – Crystal Palace (H)
29 – Watford (A)

May

06 – Southampton (H)
13 – West Ham United (A)
21 – Middlesbrough (H)

Sok okosat nem lehet elmondani a sorsolásról, azon kívül, hogy mi idén alapvetően kevés meccsre készülünk mindenképpen előnyt jelent a kettős terheléssel szemben. Rögtön az első fordulóban utazunk a tavalyi fél Wenger kupás Arsenalhoz, ami nem a legkívánatosabb kezdés. Habár rangadókon Kloppal jók vagyunk én mégsem ebben a főleg bizonytalanságban főtt időszakban tartom ideálisnak ezt a meccset. EB-ről visszatérő játékosok és új érkezők és még copa is volt, szerencsére Cou-nak már vége is. Persze nem kívánság műsor, de messze nem ideális pont az Arsenal vendégeként indítani.

A második fordulóban a visszajutó Burnley ellen debütál az új Jakuzzit és Tejszínt a Népnek Main Stand©, aztán jön a fekete leves folytatása, T’hamhez látogatunk, aztán jönnek a Rókák és Conte Dinamója. Az első öt meccs egyből megcsiklandozza a faszerdőből kivergődött mandulánkat. 11 pont már kiváló kezdés lenne, főleg ha a PL a tavalyihoz hasonló iszapbírkózással ötvözött vizes-póló  szerencsekerék lesz. A február-március lesz még mókaidőszak. Ha jól vesszük a kezdő brutál sorsolást akkor igen nagy előnyt kovácsolhatunk belőle arra az időszakra, mikor megindul a riválisok európai haccinteres haknitúrnéja.

A teljes sorsolást itt érhetitek el tanulmányozásra.