RangadON

Szerda este nagyszerű hangulatú Everton elleni derbire készülhetünk, újra élvezve az anfieldi esték varázsát. Úgy néz ki a tökéletesen megragadott hangulatú vasárnapi kerti focik maradnak a szezon hátralévő részére ifikkel, fakókkal, amíg a hétközi meccseink pedig folytatják a City-MU-Dortmund izgalom sort a városi rangadóval aztán Villarreal oda-vissza utána Dinamó aztán ki tudja reméljük lesz még egy svájci kiruccanás. Azonban mielőtt a hétvégi bealvós meccsek színvonalát ütné meg ábrándozásom a hajtás után nézzük milyen Everton sétál át a park túloldalára.

Városi kistestvéreink a bournemouth-dinamo szinten vannak a PL-ben, enyhén fogalmazva sem ez a leglátványosabb idénye a kékeknek a bajnokságban. Martinez nagy reményekkel érkezett fiatal, tehetséges, a Wigannel kupát nyerő edzőként aztán nagyon hasonló a pályája egyelőre, mint BR-nek. Na de ne könyveljük el őket idénre egyből egységsugarú középcsapatnak (bár azok), mert tisztán látszik a kép, hogy a kupamenetelésük felülírja azokat a törekvéseket, hogy a bajnokságban előrébb kússzanak pár helyet a mostani kínos pozícióból. A meccset részükről alapvetően fogja befolyásolni, hogy hétvégén MU ellen Moyes emlékkupát tolnak tusfürdő szponzorálás mellett szebb időkre hivatott managereikkel, akik nem olyan rég még örültek, hogy Moyest csak nem lesz nehéz felülmúlni, aztán meglássuk kinek lesz esélye a kupadöntőben hasonló vérmes gondolatokra.

A bajnokságban mutatott formájukat maximum a Villa irigyelhetné meg, Február 13 óta a PL-ben egy szem győzelemmel éppen az idei pofozózsák casting kanapén fetrengő Aston Villát győzték le. Azonban a Fa kupában menetelnek rendesen újrajátszás nélkül lépdeltek, legutóbb búcsúztatták az igencsak utolsó szalmaszálába kapaszkodó dinamót. Így nekik lesz kevésbé égető idegenben a rangadón teljes erőbedobással nekünk esni, de még csak össze sem nagyon akarják törni magukat a londoni túra előtt. Esélyük semmi a PL-ben klasszik szürke zónában mozognak a medián körül, se nemzetközi haccintér, se kiesés nem fenyegeti őket, így tökéletes 10 pontos lefosást produkálhatnának az anfieldi pokolban, pont mint a Stoke-Bmouth páros (tudom, vendégségben voltunk a cserkóknál). Ha nem városi rivális lennének simán azt mondanám, B csapatot látunk majd a csodaszép WC ajtó kék mezben, de egy Merseyside derbyre valószínűleg a megtépázott renoméjú BR2 nem biztos hogy bevállalja a tökönlövést. Úgy kell ez a meccs nekik, mint Skrtelnek a haj, zárójelesen jegyezném meg az inverzsámson effektust vele kapcsolatban, zárójelbezárva.

Csapatunkra nézve sok okosságot és váratlant nem állapíthatunk meg. Originek fáj a háta, de semmi komoly, Touré defektet kapott, ahogy minden meccsén, most a hétvégén is erősen kopott gumikkal harcol ő már. Térd- és vagy bokaszalaggal integető ritmikus gimnasztika csoportunkban van a legutóbbi evertoni gól szerzője Ings barátunk, mellette Hendó, Can, Benteke és Gomez. Szlovák terminátorunk is sérüléssel bír, valamint Rossiter még mindig a Hamstring szörny vérzsákjaként szolgál. Mi adjuk, amit kell, a héten most erősebb kezdőt, kevésbé csikó csapatot várok, max egy meglepi kezdővel és egy meglepi cserével. Mivel a hétvégén pihentek a srácok, így visszavárom a Dortmund elleni kezdőt, viszont Origi helyett Studge lesz elöl és a Joseph leszáll a középpályára rendet rakni Can helyett. Úgy érzem sem kedv, sem erő nem lesz az Evertonban ahhoz, hogy olyan szinten profin vágja orrba/szembe/kopoltyúba a cápánkat, ahogy tették azt a méhecskék. A kékektől egy zárt, feszes középpályára számítok aztán hátha talál elől a belga bójájuk egy gólt. Ez lenne a logikus, minimális erővel elkerülni maximális szopót, de ugye az ilyen eseményekkor képes elsülni Phil fockin Jagielka lába is, viszont szerintem a derbi adta fegyelmezetlenség a mi malmunkra hajthatja a vizet.

A rangadók nyomása és a közönség jó hatással lesznek ránk, biztosan jobb lesz ez mint a vasárnap délutáni edzőmeccsek. Hétvégi PL csatáink a következőt leszámítva (Rafa hajtotta kiesés elől menekülő háromlábú kutyacsorda Newcastle) ugyanilyen megkeseredett középalja tabellás, beleszarunk csak legyen már vége meccsekkel fog telni. Ezért érdemes lesz figyelni, hogyan tudja majd Klopp ezekre a meccsekre behörrenteni a tavaszi feltámadásunkat és hogy mennyire tudjuk ezeken a kötelező meccseken zsugorítani a tapírunk vidámságát. Izgalmas meccset várok, megtörve az elmúlt három derbi döntetlen sorozatát. Nagy tétje nincsen ennek egyik csapatnak sem, de az Evertonnak fontosabb a spórolás ezen a meccsen, mi pedig kiegyeznénk egy gólzáporos kiütéses győzelemmel.

https://twitter.com/LiverpoolGifs/status/722146674647437316