Paprikás csirke

Szombat délután könnyed szórakoztató mérkőzésre készültünk, amolyan minden mindegy hangulatban. Ha kikapunk nem a világvége, történt már ilyen ennél a Tottenhamnél gyengébb csapatok ellen is, ha nyerünk csak ideig óráig örülhetünk a TOP4 tapír zsugorodó elsődleges nemi szervének. Ha pontot rabolunk az anfieldi pokolból annak is örülhetnek azok, akik mellékesen szorítanak a Leicester csodacímének. Szóval a szokásos semmiközepén tengődő PL meccs, két masszívan fiatal és presszingelő csapat összecsapásával, ami minimum jó szórakozást garantált, a mikrózott paprikás csirke mellé.

A kezdőkre ránézve leszűrhettük, hogy nem nagyon pihentetett Jürgen mester a hazatérésére, valamint azt, hogy a bagoly  sem tizedelte meg a két csapat játékosait sérülésekkel. Ellenben az látszott, hogy a válogatott szünetben nem igazán sikerült kipihenniük magukat a kulcsjátékosoknak. Ennek és a csapatok magas presszingjének köszönhetően is elég pontatlan volt a játék. Klopp érdekes húzása, hogy Sakhot emberfogással állítsa Kanere meglepő volt, és Sakho játékára láthatóan nem volt jó hatással. Megszokott játékától távol állt a feladat, hogy megfékezze a liga egyik legjobb formában és mentális állapotban játszó csatárát. Máté észrevétele szerint, a második félidőre időzített feljavulása annak volt köszönhető, hogy szerepet cseréltek Lovrennel, aki már otthonosabban mozgott itt mint Sakho, de egy skrteli védelmi belógást ő is bejegyezhet a statos füzetkéjébe, valamint a gólnál sem volt a helyzet magaslatán. Ennyi kísérletezés jutott Klopptól a meccsre, látványra nem sült el valami jól, de ki tudja, milyen lett volna, ha nem fogunk embert Kane-en, persze más módon is kaphatott volna kiemeltebb figyelmet.

Az első félidőben hátul rendre hibáztunk, ebből voltak veszélyesebb támadásai a Spursnek, de lényeges helyzeteink előttünk adódtak. Valahogy a válogatott szünettel távozott az az élesség, ami kezdett kialakulni az utóbbi meccseken, így ezek az ordító helyzetek ki is maradtak sorra, nem úgy a második félidő elején, amikor is pont a csirkék kezdtek pontosabb focit játszani magasabb passzpontossággal és labdabirtoklásukkal indult a a félidő. Ekkor szerezte meg Cou a maga gólját, egy gyönyörű kényszerítő után. Szerencsére Katalóniában mindenki az „el Classicóval” volt elfoglalva, így ez nem fűzte szorosabbra szálakat a kis varázslóval. Az idegenbeli MU meccs után újra olyan formában és akarattal játszott, ami vezérré emelte a pályán, pozitív irány ez a fejlődésében. A gól után a Spurs vesztett a lendületéből, de többé kevésbé folytatta a játékát, mi pedig köszöntük szépen visszaálltunk. Azonban az egyenlítés eléggé a derült égből jött, mert bár a fölénye megvolt a vendégeknek, de helyzetük elvétve akadt csak, nemhogy veszélyes.

Elég hullámzó volt az egész meccsen, hogy éppen melyik csapat játszott jobban, és mivel nekünk kevesebb volt a tétje a találkozóknak talán mi örülhettünk ennek a hullámzásnak jobban. Sok minden új nem derült ki rólunk, csak a szokásos dolgokat láttuk, rossz helyzetkihasználás, Henderson megmutatta, milyen mikor jól játszik, félig tudtunk csak felpörögni a presszingharcra a PL-ben. Érdekes lesz így a csütörtöki odavágó, de ezt a meccset csak ilyen minimális cliffhangerként említem.

Klopp folytatja a pályán edzést, nevelést, infó gyűjtést, ami a jövő szempontjából izgalmas. Látszik, hogy folyik a munka, vannak nagyon pozitív és biztató jelek, amilyen az első félidő volt Sotonban, amilyen a MU meccseink egésze, amilyenek ezen a meccsen is voltak. Csak remélni tudom, hogy valami irdatlan jó terve van csütörtökre, de nem találgatok. Elég a kalandozásból, nem beharangozót írok. Tapírunk pénisze tehát szépen stagnál nem látom, hogyan jöhetne a hideg zuhany rá, maradt még pár meccsünk a PL-ben, főleg az Anfielden, a Bmouth, Swan, és pulisék ellen megyünk csak idegenbe. Fortress kell ide nem más. jövő

Tapírunk pénisze nem pontokban de esélyekben mérve a Top4-re

Kesergésre semmi okunk sincsen, nem zuhantunk szét a B, mint baromfi jelű bajnokaspiráns ellen, nem is hajtottuk ki mindenünket a dortmudni túra előtt, és még csak sérülés sem történt. A Leicester ellenében erektáló bármilyen állat pénisze miatt inkább a csirkék lehetnek paprikásak, mint mi a tapírunké miatt.