Taxidermia?


Könnyedén kezdem a felvezetést a Liverpool szurkolók kedvenc képével, a múltba révedéssel. Mindannyian örömmel a szívünkben emlékszünk azokra a Norwich ellen megvívott meccsekre, amikor az volt a legnagyobb kérdés, vajon Suarez milyen messziről lövi a szezon gólját, vagy az hogy hány kitömött kanári lesz a polcon. Szívesen intézném el a mai posztot azzal, hogy összeszedek annyi GIF-et, amennyit az interneten fellelek a Norwich, Suarez, Stuffed Animals, Canary Porn címszavakra. 

Feljutóként ismét újult erővel vágtak neki a Premier League-nek, feltöltődve és reményekkel tele, hogy nem várnak rájuk ilyenek:

Jelen állás szerint előttünk vannak, bár nagy csapattal még nem találkoztak eddig. Főleg a 4-4-1-1-es felállást preferálják, klasszikus brit focival, vagy ennek valamilyen adaptációját. Mivel valószínűleg a tabella alsó felébe kerülnek a végelszámolásnál, ezért nagy valószínűséggel főleg a védekezésre koncentrálva fognak játszani az Anfielden, tudva, ha jól zárnak, ez nem történhet most meg:

Kétség ne essék, a csapat gerince javarészt megegyezik azzal, amelyik kiesett, majd visszajutott a PL-be, így kérdés, hogy melyik formájukat veszik elő.

A hétközi Európa Liga meccsünk után több nyitott kérdés is akad, és ezek közül csak elenyésző számúnak a témája az RTL II, Léderer Ákos hanghordozása, Lucas vagy Leiva. A felforgatott csapat, egy régi ismerős játékrendszerben játszott Benteke nélkül, amivel sikerült nyomokban szép és értelmes focit játszanunk. Azonban a gólokkal még mindig hadilábon állunk, ennek okait már többször kitárgyaltuk, de beszélhetünk mi itt bármennyit is Cou megváltozott szerepköréről, Allen mint playmaker hiányáról, vagy Hendóéról, aki a leghatékonyabban köti össze a védekezésből, vagy labdaszerzésből támadásba való átlendülést (a kis haszontalan).

A pihentetés után nagy valószínűséggel visszatér Skrtel, Clyne, Milner, Firmino és Benteke a kezdőbe, azonban a legnagyobb kérdés, hogy a frissen a TC-listáról BR-listára került Sakho bennragad-e jól megérdemelt kezdőben a  horvát haknimester helyén. Nem gondolom, hogy a 3-4-3 marad. Klasszikus és klasszis teljesítményre ritkán képes szélsők hiányában a 4-3-3 sem lesz kézenfekvő, bár az utóbbi időben BR ezt a felállást preferálta a PL-ben. Sturridge úgy néz ki, a padra már jó lehet, hiszen lassan két hete végez a csapattal teljes értékű edzésmunkát. Szívem szerint ezt a felállást preferálnám, kellő támadó potenciállal és fluiditással elől és gyorsasággal a középpályán. Lallana és Firmino a szűk irányító szerepben játszanak, ami csak akkor működhet, ha a széljátékot az erősen támadószellemű FB-jeink fellépnek. Így elérkeztünk a másik védelmi kérdésig, méghozzá Moreno vs Gomez témához. Támadó potenciálja miatt és mert Gomezre ráfér a pihenés a sorozatos gólt érő hibái után, szerintem Morenot lenne érdemes játszatni.

Azt ugyan nem hangsúlyoztam, hogy BR szempontjából mennyire kötelező ez a győzelem, valamint a forduló eddig eredményei is kedveznek annak, hogy ne kerüljön sokba a zsinórban 3-3 gólt benyelő meccsünk. Ha nem a kanári lesz az a madárfaj, aminek példányai a preparátor a kezei közé kerülnek, akkor könnyen lehet, hogy Rodgers is a levegő ura lesz és repül. Mellesleg több, mint felemelő lenne, ha nem kellene messzire a múltba, vagy a távol-keletbe meredni egy olyan győztes meccsért, ahol kettő vagy akár több gólt is szereztünk.