Sorsolás után

Forrás: liverpoolfc.com

Ma közzétették a 2015/16-os szezon sorsolását. Többen már láttátok, el is indult a tippelgetés, latolgatás. Egy gyors előzetest én is adok (leginkább csak az elejére, mert a többi még annál is megjósolhatatlanabb), hiszen sokat egyelőre nem lehet sejteni az évkezdetről sem (azt sem tudjuk, kik lesznek a keret, a kezdő új tagjai, kik lesznek elérhetők, hogyan sikerül a felkészülés, kik lesznek az új edzők, és így tovább), de hajtás után elsőként lássuk magát a sorsolást.

August

8 – Stoke City (A)
15 – Bournemouth (H)
22 – Arsenal (A)
29 – West Ham United (H)

September

12 – Manchester United (A)
19 – Norwich City (H)
26 – Aston Villa (H)

October

3 – Everton (A)
17 – Tottenham Hotspur (A)
24 – Southampton (H)
31 – Chelsea (A)

November

7 – Crystal Palace (H)
21 – Manchester City (A)
28 – Swansea City (H)

December

5 – Newcastle United (A)
12 – West Bromwich Albion (H)
19 – Watford (A)
26 – Leicester City (H)
28 – Sunderland (A)

January

2 – West Ham United (A)
12 – Arsenal (H)
16 – Manchester United (H)
23 – Norwich City (A)

February

2 – Leicester City (A)
6 – Sunderland (H)
13 – Aston Villa (A)
27 – Everton (H)

March

1 – Manchester City (H)
5 – Crystal Palace (A)
12 – Chelsea (H)
19 – Southampton (A)

April

2 – Tottenham Hotspur (H)
9 – Stoke City (H)
16 – Bournemouth (A)
23 – Newcastle United (H)
30 – Swansea City (A)

May

7 – Watford (H)
15 – West Bromwich Albion (A)

Pikáns, hogy rögtön vissza kell térnünk a tavalyi szezon (és az elmúlt 5-6 évtized…) legsúlyosabb, legszégyenletesebb, legmegalázóbb vereségének színhelyére. Szóval, Stoke. A játékosoknak és Rodgersnek is rögtön egy óriási teszt lesz, mennyire sikerült túltenniük magukat az alig három (3) hónappal korábbi durva megaláztatáson. Azt hiszem, ide tényleg kell majd a karakter.

A következő négy meccs is nehéznek ígérkezik, főleg úgy, hogy Cou a Copáról, az U21-esek (Can vagy Ings) meg a VB-ről visszatérve, biztosan nem lesznek topformában (ráadásul menedzselni is kéne az évet, ami azt jelenti, hogy a formának ki kellene tartania egész évben, ami ritkán szokott úgy menni, hogy rögtön az elejétől zseniálisan játszik valaki). Érdekes kérdés, hogy kivel szaladunk neki az első pár meccsnek csatárfronton, hiszen Studge sérült, és a tuti maradók meg tejfölösszájú újoncok (Balo, Lambert és Borini sorsa több mint kérdéses, hogy Sterlinget ne is említsük /noha én valamiért meg vagyok győződve, hogy maradni fog/).

Az első öt meccsből 3 nagyon nehéz lesz, és mind idegenben, egyik helyről (Stoek, Arsenal, MU) sem gyakran szoktunk elhozni 3 pontokat, de még a döntetlen is fehér hollónak számít. A csapat önbizalmának, a kupameccsekre tartogatott rotáció megvalósulásának viszont előfeltétele, hogy legyen annyi pontunk, ami mentális erőt ad, illetve megadja Rodgersnek a rotáció esélyét. Ha nem így lesz, nagy szarban leszünk…

Tovább én nem merek semmit sem mondani, olyannyira bizonytalan messzeségben van a többi meccs, hogy bármit lehetne rá mondani, viszont menet közben is alakul a történet, hiszen egy jó rajttal nekimenni az októberi kemény sorozatnak más lehetőségeket vetít előre, mint egy elrontott indulás. És akkor még az Európa Liga eseményeiről, ellenfeleiről nem is esett szó (kik lesznek ők, mit játszunk ellenük, rotálhat és rotál-e BR), ahogy a sérülésekről vagy a válogatott szünetek okozta visszaesés/javulásról sem.

Egy biztos, az elejét nagyon meg kell nyomni, a lehető legtöbb pontot kell szerezni, különben nem nagyon lesz visszaút, hiába 38 meccs egy szezon, BR és csapat „kémiája” nem egy pozitív, happy enddel végződdő szcenáriót valószínűsít a most végződött szezon után.

PS: Itt elérhető a teljes sorsolás, lehet böngészgetni, hogy a többieknek mi jutott. Az első fordulóban egy MU-Spurs, aztán a másodikban egy City-Chelsea, például.