Wilágosi fegyverletétel


Jó az egy pont a west bromwichi pokolból. Egy Sunderlandnek, nekünk viszont nyerni kellett volna ahhoz, hogy egyáltalán elvben még beszélgessünk a top4-es nedves álmainkról. Ha még matematikailag nem is buktuk el, azért azt nehéz elvárni, hogy a Man. City is olyan fékevesztetten szarul játszon, mint ahogy mi tettük a mai délutánon.

Pullis csapat, dupla fedezékbe beásott, betomtömbökkel alápolcolt, krómvisszapillantós igazi deluxe edition Ikarus, ezzel kapcsolatban nem ért minket meglepetés. Az ilyen iparosokkal telerakott csapat ellen lehet szenvedve játszani, pontosabban másként nagyon nem is lehet. De ezt letargikus, közepesen motiválatlanság alsó küszöbértékét alig elérő telehugyozott pizsamanadrágot nem tudom hova tenni. Értem én, kiestünk az FA-ből. Szörnyű tragédia, én is kettesével fogyasztom a 100-as zsepiket azóta. De legalább annyit kellett kibrusztolni a csapatnak magából, hogy a tarkójára liheghessünk a bilikék tevehágóknak, hátha elcsúsznak, ahogy (és itt mindenkinek a képzeletére bízom, hogy ki szokott elcsúszni). És itt nem az eredmény fáj. Lehetett volna 0-0 úgy is, hogy rúgunk 15 kapufát, megint ellenünk találja meg egy ezidáig ismeretlen kapus élete formáját, nem kapunk meg öt jogos büntetőt, volt már ilyen is. Ha láttam volna a tüzet a srácokon, azt mondom, van ilyen, ezt a Wenger kupát nem itt vesztettük el, hanem ősszel.

puliss

Pedig maga a taktika nekem kimondottan tetszett. BR megint csinált valamit, amit még nem láttunk, de volt értelme és lehetett volna rá építkezni. Jelesül, hogy védekezésben bár 4 védővel álltunk fel, támadásban Stevie lépett vissza a 2CB közé, a két szélső védő pedig nem szélre, hanem középre húzódott, így folyamatosabb tudott lennie a labdajáratás. Kérdezem, ősszel a ködben nem sikerült fellapozni a playbooknak ezt az oldalát? Ne menjünk el szó nélkül Lovren játéka mellett, akinek kimondottan jót tett, hogy nem területet kellett védenie, hanem hátulról vadászgathatott megindulni próbáló páros ujjú WBA játékosokra. Ez igazán az ő terepe, amikor egy az egyben rongyolhat ki valakire, bízzunk benne, hogy egy még hosszan tartó rehabilitáció üde színfoltját láttuk.

Ezen a ponton ki is fogyott a tinta abból a tollból, amivel BR jó húzásait tudom felírni a zöld post-itekre, mert megint sikerült pár olyan lépést megtennie, amit máig nem értek. Nem, nem akarok mindent BR nyakába varni, volt sok olyan egyéni rossz teljesítmény, amire nem számítottunk, pl. inkább dobtam volna kútba a labdát, mintsem hogy Sterlingnek adjam. Viszont az a tény, hogy ugyanazokat az embereket, akiket korábban sikerült beekizett pitbull szintjére feltüzelnie, most ennyire nem voltak ott fejben, az maximálisan őt minősíti.

Szóval Pontonként:

1. Glen játszatása. Komolyan, világ életemben azt hittem, hogy igen szofisztikált szókészlettel rendelkezem kreatív káromkodások terén, de Glen (nesztek a nagybetű) kapcsán kezdek kifogyni a jelzőkből. Hopsz, meg is megvan, ma Glen egy tökéletes Glen Johnsont hozott. Van egy tehetséges spanyol gyerekünk, aki amikor játszott, olyan fullback számokat hozott, hogy azoktól még a fiatal földművelő Henry apánk is magához nyúlt volna, kétszer. Ha már úgy is mindenki leszarja a bajnokságot (ahogy a mellékelt ábra mutatja), nem inkább neki kéne játékperc, ha egyszer a Szent FA kupában nem villoghat az iszonyatos fontossága miatt?

2. Gerrard játszatása. Nem, nem ő volt a legrosszabb a csapatban. De biztos vagyok benne, hogy a támadó harmadban jobban pörgött volna a labda, ha Allen játszik helyette. Főleg, mert a walesi Xavi pont az ilyen kis területen labda megtartásban / járatásban tud effektív lenni. Olyan érzésem van, hogy BR direkt szabotált egy olyan meccset, amin SG játszott, hogy év végén a ppt-n jobb statok jelenjenek meg a Gerrard nélküli szerzett pontok oszlopban, aztán szétteheti a kezét, hogy a szurkolók miatt kellett játszatni, nem az én hibám.

3. Mario. Ő az, aki a támadók közül a legtöbb életjelet mutatta, labda nélkül folyamatosan támadta akár a védőket, akár a kapust, szabadot harcolt ki, visszazárt, amit kértek és ami miatt az elején kutyázva lett, csinálja. A gond csak akkor van vele, ha úgy kéne labda nélkül helyezkedni, hogy mi támadunk. Túlságosan a labda felé mozog, mert a 16-oson kívülről akar megoldani mindent, az eddigi múltjával érthető, nálunk viszont nem erre van szükség. Főleg, mert egy, a 16-oson egymás hátán falként fetrengő WBA-n nehéz átrúgni a labdát. Erre lett volna tökéletes megoldás, ha a 65-70. perctől, amikor már látszott, hogy az egy pont is elég Pullisnak, be tud jönni egy Lambert, aki birkózik középen a védőkkel, 2-3 alkalommal meg lekészíteni Balonak.

Lambertet azért hoztuk, hogy az Ikarus alakú transformert megmintázó kiscsapatok ellen beálljon a végén. Na melyik meccsre nem hozza el BR? Ki nem találjátok. Az meg, hogy pont Mariót hozta le Borini helyett, az nálam tényleg a feltétel nélküli önlábonlövés minősített esete. Az egyetlen labdát megtartani képes emberünket, aki egyébként támadásban a legaktívabb
és legveszélyesebb volt így is (függetlenül attól, hogy ez inkább a többieket minősíti) hozta le, valakiért, akinek az egyetlen jól artikulálható usp-je, hogy sokat fut. Szép munka, gratulálok.

Mi is mondtuk, hogy ez a szezon elment. Én bevallom nem értettem, hogy miért tört ki a parasztlázadás a Villa elleni meccs után, mert ha ki akarjuk rúgni, akkor azt nem azért a meccsért tenném meg. Hanem ezért.