Wem-ber-ley

A cím az enyém, a gif pedig McAllister reakciója a jacuzziból. (Lesz is még jópár gif, úgyhogy csak óvatosan a mobilnettel.) Ha szegény örülünk, Vincent nem lett volna már épp elégszer elsütve, akkor egészen pontosan ideférne a jelen helyzetünkre. De egyébként ez most valami? Most előrébb vagyunk? Minyon bravúrokkal, de a legerősebb védelmünk teljes hiányában legyőztünk egy Championship-csapatot. És ez jó?

Jó hát. Ez már az elődöntő így.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De persze elég szar is, hisz ez maradt az utolsó kis sárba nem tiport virágszálunk idénre. Nem fogom sokadjára felmelegíteni az iszapbirkózást, de mostanra eljutottunk abba az állapotba, hogy a nyár és a következő szezon forróbb téma legyen, mint a maradék egy hónapnyi kötelesség.

Leszámítva az FA kupát. Leszámítva ezt az 1+1 meccset, amit a Blackburn legyőzésével szereztünk, de ennél több tényleg nincs hátra a szezonunkból. Lehet számolgatni, hogy a City mennyire van szar formában, de ennél sokkal érdekesebb kérdés már például az, hogy hogy az úristenbe fognak például akadémia nélkül megújulni az FFP mellett. A hétfői csapatukból egyedül Kompany és Agüero nem töltötte még be a 29-et a mezőnyből. Kompany meg most pénteken lesz annyi. És még ott a megannyi kérdés a pénzügyi top4-ről, arról, hogy mennyire nyílik ki az olló a BL-hely elvesztésével, mennyire tudjuk ezt akár mi akár a Spurs ellensúlyozni, satöbbi, satöbbi.

Egyébként feltűnt már, hogy megint nem összefoglalót írok, hanem csak bele a vakvilágba az általános témákról? Engem amúgy ez egy picit zavar, úgyhogy megpróbálok könnyíteni a lelkiismeretemen.

Na, mindjárt jobb. A meccsen alapvetően három fontos dolog történt. Coutinho gólja az egyik, a kapusügylet a másik.

A harmadik pedig Sakho újabb sérülése.

Sktel eltiltott, Can eltiltott, Sakho 27 perc után már a padon, és bár a clean sheet valami csoda folytán meglett, Minyon és a kapufa szolgálata nélkül láthatóan baromi kevesek lennénk már akár a Villa ellen is. Can és Skrtel mondjuk addigra visszatérhet, és Lovren is kezd formát ölteni, de ettől még kétségem sincs afelől, hogy Sakho nélkül a kupa nem elérhető, még ha a Villa ellen túl is élhetjük. Itt ugye megint elkezdhetnénk egy hosszabb diskurzust arról, hogy hiába jó egy játékos, a megbízhatósága ugyanúgy szempont (Agger, anyone?), de ez már a sokadik sárdagasztás lenne egy poszton belül, úgyhogy inkább keressük ehelyett az élvezeteket.

Coutinho sokadjára mentette meg a seggünket. Bár az első félidőben el tudott bújni a 73. soros lövése és a meddőség képi definíciója mögé, a másodikra a játéka mellett a különbséget jelentő mozdulat is előbújt.

És itt az április közepe, a szezonunk játékosa címlistája pedig erősen szűkül. Én személy szerint már csak három versenyzőt futtatok a papíron valós eséllyel, és ezzel a mai extrastrigulával Coutinho biztosan előrébb került, míg Hendo és Sterling csak a szokásos jó teljesítményért járó pöcökkel lett gazdagabb. Fura egy lista lesz ez, annyira, hogy Minyon sikerrel hajrázhat a negyedik helyre Cant letaszítani onnan, de ha neki van esélye, akkor Skrtel is felérhet még, szóval tényleg érdekes verseny lesz ez még, de egyben azt is megmutatja, hogy mennyire sokarcú és végső soron bukott szezon ez.

Mert akárhogy is alakul még ez az egész, az 1-1,5 hónap a végén úgyis veszíteni tudunk már csak. A szezon előtti hivatalos célkitűzésünk a BL-ben az egyenes kiesés (mármint odáig eljutni, és nem így), a top4 megőrzése, és az egyik hazai kupa.

Az első kettőre feleslegesek már a szavak, de a kupa még meglehet, hogy a Villa után (ha egyáltalán) az Arsenalon vegyünk kisebb bosszút a saját balfaszságunkért.

És Stewie majd ott állhasson kupával a magasban a születésnapján a Wembley gyepén a konfettiesőben. Ő talán nem így, de mások egészen biztosan. Máté hajára például egészen emlékeztet Dan hadnagyé.