Bad Boyz for life

get
Szevasz Mario. Üdvözöllek a világ legnagyobb, legnagyszerűbb, legcsodálatosabb labdarúgócsapatában. Egy csapatban, amelynek dicsőséges múltjához bár az utóbbi 5-6 évben nem sikerült felnőni, a tavalyi szezon eredményei és játéka alapján bízunk benne, hogy már nem csak a távoli, de a közeljövő is trófeákban legalább annyira gazdag lesz. És ehhez te mindent, de tényleg mindent meg fogsz tenni, hogy valóra is válhasson. Ez elég is lesz az első interjúdhoz, a tovább mögött pedig még több információval látlak el, hogy tényleg ne csak bullshitelésben legyél sikeres a csapatban.

Köztudott, hogy BR és a teljes stáb is olvassa a Fonatot, javaslom, hogy te is tedd ezt (vagy olvastasd fel valakivel, bánom is én), de legalább az én írásaimat fusd mindig át, mert én leszek az egyetlen és legnagyobb barátod itt. Lehet, még nem tudod, de kurva nagy szerencséd van, több szempontból is. Például azzal, hogy a Fonaton én leszek a gardedámod. Soha nem tudtam azonosulni a jólfésült, anyuka kedvence srácokkal, míg a grundon meg edzésen mindenki Figo, Ronaldinho meg Ronaldo mezben tolta,  én büszkén feszítettem Cissé felirattal a hátamon. Ronaldót leszarom, a régit is, meg az újat is, az autista Lessie-t meg röhögve dobálnám zsírkrétával egész nap, Gerrardot becsülöm, de már raktam össze a forintokat egy Meggyleves mezre, mert az én ízlesemnek Stevie túl mainstream.  Most, hogy Manquillo (a magasabbik szélsővédő a két spanyol közül, még ő is csak GPS-szel talál be Melwoodba) kezdi kijátszani Glent a csapatból (tetovált negritó, a vonal mellett szokott futni 24/7, ha verekedni támad kedved, akkor nyugodtan), az iránta érzett minden utálatomat arra fogom fordítani, hogy neked szurkoljak.

2590

Ami miatt még szerencsés vagy, hogy ez az utolsó esélyed, hogy lemosd magadról a hülyegyerek billogot, de az utolsó esélyek közül a legjobb. Egy olyan csapatba kerültél ugyanis, ami semmi másról nem szól, mint az attraktív támadófociról, ahol ha nem csinálsz semmit, csak szépen berugdosod a helyzeteidet, amiből lesz egy kevés, akkor imádni fognak. Ezekre a srácokra számíthatsz:

Sturridge: Ő lesz a csatártársad, jól rappel, alapvetően ő is egy nagyképű fasz, csak nem olyan végtelenhez tartó vektorok mentén, mint amin te mozogsz. Neki is mi voltunk az utolsó esélye, amivel tudott is élni, ha összeszoktok, meg fogjátok BAS-ni a PL-t.

Coutinho: Cingár gyerek, de cseresznyemaggal kilövi a varjú szemét a háztetőn, ha passzolni kell, még pontosabb. Góllövésben nem kell féltékenynek lenned rá, mert az soha nem adja ki neki, de ha hagyod, hogy leverjen Fifában, akkor olyan passzokat fogsz tőle kapni, mint Pirlótól soha.

Sterling: Pár éven belül a világ legjobb játékosa lesz, gyors, technikás és nagyon harcos, bár fiatalabb nálad, de elszántságban tanulhatsz tőle. Ja igen, céges bulin barátnődet ne nagyon mutasd be neki. Plot twist: ökörsütés a mozgássérült wc-ben. 

Sakho: Segíteni fog a beilleszkedésben, az extravagancia a vérében van. Ha verekedni támad kedved, őt annyira nem javaslom.

Gerrard: Szakállas csávó, akinek az üvöltését mindig hallani fogod. Na neki kurvára ne ugass be, ha jót akarsz, mert az felér egy csak oda jeggyel a tarcsiba. A tiziket, amiket kiharcolsz, ő fogja rúgni. Ha te hozod vissza helyette edzésen Hendó labdáit, akkor lehet, hogy pár szabadot átenged.

És még lesznek sokan mások, akiktől a forintos labdákat várhatod, Lallanat, Markovic-ot meg a többit majd fokozatosan megismered. (velünk együtt)

Amivel szintén oltári mákod van, hogy a Liverpool, mint olyan, egy nagy családként működik. Ha látják, hogy odateszed magad meccseken, ha lövöd a gólokat, akkor azt is meg fogják neked bocsájtani, ha szabadidődben kerti törpéket fejezel le szamurájkarddal a helyi itató közepén. Ráadásul a sajtó miatt se kell aggódnod, mert velük szemben elég szépen össze tudunk zárni, hála elődöd viselt dolgainak. Akivel azért jobb is, ha nem találkozol, mert az olasz színhúsnak nagy rajongóját tisztelhetnéd benne. Szóval, ha nem csinálsz semmit, csak teszed a dolgod, akkor újra a csúcsra érhetsz. Pénz kell? Lesz az is. Suareznek is elég volt egy szezonon át a hátán vinnie a csapatot, máris 200k / hetes papiruszt toltak az orra alá, nem rossz, mi?

Viszont ha rosszalkodsz, akkor könnyen véged lesz, mint a botnak. BR (a hódfejű csávó, aki folyton magyaráz), ha úgy látja, nem tesz jót a közösségnek az állandó mókázásod, akkor úgy kivág, mint macskát szarni. Itt nincs lazsálás az edzésen, nincs visszadumálás, nincs hisztizés. Te itt most nem a csapat csúcsdísze vagy, hanem egy érdekes állatfaj, akit még nem tudjuk, hogy melyik polcra kell tenni, de bízunk benne, hogy találunk neki helyet.

A balhéidtól, őszintén szólva, én nem félek. BR és Peters doki (ősz hajú bácsi, akivel minden egyes nap beszélgetni fogsz minimum 2 órát) nem vágott volna bele az egészbe, ha nem látna rá reális esélyt, hogy megnevel. De amúgy is, az utóbbi időben már nem is hallottam arról, hogy gond lenne veled, a Milanban töltött időszakod ebből a szempontból nyugisnak mondható. Mancinit én is a sáljánál fogva fojtottam volna meg, mert egy puhapöcs, aki keménynek akar látszani, de legalább szar edző. Mou meg szintén nem a játékospszichológia úttörője, vannak játékosai, akik imádják, akik meg nem, azokat kigórja a csapatból, elég csak megnézni a szemétdombot, amit Madridban hagyott maga után. Kockáztatni meg nem kockáztatunk veled sokat, 16M font nem akkora pénz a mai világban (Borini +2M? Muhaha), de ha besül a dolog, biztos lesz egy sejk vagy egy feltörekvő arab/orosz/türkmén kurvapecér, akik adnak érted legalább 8-10M-t. Vagy majd a West Ham. Hogy ki az a Joe Cole? Tökmindegy.  Amúgy meg, ez egy igazi BR-es igazolás: kifizetni 50-60-70M-t Cavaniért vagy Falcao-ért bárki ki tud, megtalálni az igazgyöngyöt a tenger fenekén, ahol sokszor nagyon sötét van, az az igazi tudás.

Ráadásul a mindenki által ismert és elismert zsenialitásodon kívül van még benned valami, ami nagyon kell majd: az, hogy ha kell, az ifaplató méretű hátadra tudod venni a csapatot és kiélezett helyzetekben is képes vagy eldönteni meccseket. Fabiót biztos ismered, belőle pont ez hiányzott. Sokat fut, sokat melózik, de addig nem szeretnék fél lábon állni, amíg eldönt egy meccset a javunkra. Főleg, ha kéthetente megsérül a vállára.

Amúgy meg, kár arról beszélni, hogy mi volt korábban. Jól toltad a Cityben, aztán amikor elkezdtél balhézni Mancinivel, akkor a gólok se jöttek. Jól toltad az elején a Milanban, aztán ahogy a Milan–os kollégák is leírták, az egész csapat egy (főleg sportszakmai) negatív spirálba került, a te teljesítményed is ment vele. Itt ilyen gondok nem lesznek,  a klub anyagi / szakmai része biztos kezekben van, itt minden évben megkapod a megfelelő játszótársakat, ha kell, súlyos lóvékért. Így veled kapcsolatban a statisztikának sincs értelme: nem fogom számolgatni, hogy a korábbi csapataidban, a válogatottnál vagy a haverokkal a kertben hány lövésből szereztél hány gólt, mennyit rúgtál fölé / alá / mellé. Vagy működni fog a kémia közted, BR és a csapat között és akkor lehetsz olyan jó játékos, mint amilyennek hiszed magad, vagy nem és akkor mehetsz Isten hírével.

Én azt gondolom, hogy nem vagy egy rossz gyerek. Kicsit hülye, kicsit nagyképű, de most már a mienk. Mint mondtam, én neked szurkolok, végre van valaki, aki igazi, egyes számú kedvencem lehet a csapaton belül. Úgyhogy ne hozz rám szégyent. Te fasz.

P.S.: A presszing az nem az a megkülönböztető kukástrikó, amit nem vagy képes felvenni. Luv <3