Manc-idegen meccsnézés

A jakartai konferenciaközpontban tartott meccsnézéshez ugyan nem tudtunk felnőni, de a hivatalos galériába bőven felfértünk a legelcseszettebb képünkkel szeptemberben.

Ez nem a reklám helye. Ez a szolgálat helye. Egy A valódi rangadó hasonló érzelmű elemekkel való közös megtekintésének lehetőségének közlése ráadásul már közszolgálatnak minősül. Szóval ez egy közszolgálati villámposzt.

Miért gyere meccset nézni? Ez most komoly kérdés? Mert már miért ne? Mit ér a szurkolás, ha nincs kivel megosztanod? Hát nem pont ezért olvasol Fonatot? (Túl sok a kérdés, ráadásul egy csomó költői.) Jó dolog egy fasza kis meccs otthon is, de kocsmahangulat ad egy olyan pluszt, amit a fotel kényelme sose lesz képes megadni. A pluszt, mikor már nem hallod, hogy mennyire hamisan énekled a Who the fuck fock are manunitedet, mikor már nem hallod a hangod a többitől, mikor Máté és McAllister részegen vitatkoznak/konzultálnak Johnson/Enrique helyéről a csapatban, és az aktuális támadófelállásról, amikor 90 percen át nem kell a kommentátort hallgatnod. Mindezt egy fotelben? Ugyan már, el kell jönni, és kipróbálni.

Jó, jó, de hova is? Az ilyen meccsekre meglátogatjuk a Pista Nénit a távoli Budafokon, szeptemberben is bejött, és továbbra is a hazai pálya hívei vagyunk. Hely kábé a végtelenségig van, kivetítő és tévé is bőven, a falon zászlók és drapik díszelegnek. Ezen kívül kocsma lévén a pultban minden van, az egyetlen ami hiányzik, azt meg én viszem; pár zacskó vörös Negro.

Mikor? Hülye kérdés, nyilván a meccs napján, március 16-án, a meccs fél 3-kor kezdődik, de az már az utolsó utáni pillanat a megérkezésre. Van egy erre az egészre való Facebook-esemény, ami egyébként bőven több szórakozást is kínál pusztán a meccsnél, gondolok itt egy pár órás kispályás focizásra, illetve ha elég sokan jöttök már szombaton, akkor a szakácsból lett bölcsészhallgató tart bográcsozást. És félre az előítéletekkel, egy bölcsészhallgatóra is rá lehet bízni ilyesmit, meg úgy alapból ő a főszervező is, nevezzük mostantól Zsoltinak, mert ez a neve.

De egy másik aspektust is bedobtam itt látatlanban. Szombat? Igen, szombat, szeptemberben is így csináltuk, hogy legyen lehetőség nem Pestről is jönni, tavaly például Felvidékről is jöttek. Ez ügyben már tényleg az esemény oldalán konzultáljatok Zsoltival, 1500-1700 forintért talált szállást az éjszakára, az eltévedés ellen pedig a Liverpool-mezes erőinket vetjük be, akik a még könnyebb megtalálhatóság érdekében szükség esetén YNWA hangjelzést adnak bármelyik budapesti busz-, vagy vasútállomáson – ha esetleg a Borini vagy Carroll mez nem lenne elég feltűnő.

Összegezzünk. Miért gyere? Mert az jó. Jó neked, jó nekünk, jó az asszonynak, jó a csapatnak, jó a csaposnak, mindenki nyer. Persze lesz még ilyen a jövőben is, de ha most el tudsz jönni, akkor minek halogatni?