#614

Nem volt ez most olyan rossz. Főleg az utóbbi időket tekintve, a játékunk fejlődött. Meg mindig gyengék vagyunk, és szinte mindenki formán kívuli, de határozott a fejlődés. A második felidőben is fociztunk pl. Az, hogy nem tudunk gólt lőni, az másik kérdés.” – Mel

Az ékezeteket leszámítva ez egy szó szerinti idézet Meltől, és alapvetően nem tudok vitába szállni a gondolatával. A Soton elleni mélypont után egyértelműen felfelé mozdult el a tehetetlen súly, abszolút partiban voltunk a középfokon kiherélt Uniteddel szemben (ez kevésbé hangzott ironikusnak még a fejemben kigondolva). Ennek ellenére ugye kikaptunk egy óvodás/zseniális góllal. Óvodás, mert egy szögletszituációnál Enriquétől vagy 4-5 méterre szakadt el a borsója, viszont zseniális mind a kivitelezés, mind a helyzet megteremtésének szempontjából. Mármint az ő részükről, sajnos nem lehet elvitatni, hogy megoldásnak csodálatos volt, ha bármelyik játékosunk tudna a védőjéből akkora hülyét csinálni, mint Enriquéből Chicha, az gólok számában volna mérhető. De azt tegyük gyorsan hozzá, hogy Enriquéből azért nem valami nagy munka hülyét csinálni, a való életben elég lenne valószínűleg csak ráköszönni egyet, kábé így nézne ki:

Internet Enrique

El professzor szólott. Enrique személye a jacuzzi habjai közt is erős vitákat generál egyébként, ha a BR in/out analógiát követjük, akkor úgy tudnám leírni, hogy Máté játssza bagot (1 day until launch) ebben az esetben, én meg Mátét. Azaz Máté vallásos áhítattal várja az utód, Cissokho eljövetelét, míg én az összes hülyesége ellenére is szimpatizálok vele. Mármint Enriquével, de egyébként Mátéval is. A jaccuzziból kiszivárgott felvételek leiratai:

Güth Máté José eddig se volt nagy kedvencem de a mai produkció főleg a gólnál után nem tudom eléggé várni Cissokho felépülését.
Gáldi Tamás Azért az első félidőben elég nagyot játszott még, Gerrardnál is nagyobb passzokat adott, szerintem abszolút nincs vele gond.
Güth Máté Lehet h az ellenszenvem de nekem megint a feleslegesen elszórt hosszú lasztiai maradtak meg. Amire én ki vagyok akadva az a passzolása ma is volt 35 passza ebből csak 71% pontos mind a poszjához kevés mind a BR-i játékhoz (mentsége lehet h kialakított 2 helyzetet). Megint volt 6 hosszú lasztija amiből 2 pontos 7 beadásból 3 pontos ez utóbbi egész jónak számít a keretben. Ennél nem is szokott jobb számokat produkálni ez az ami idegesít benne. Mondjuk ma a két támadó alul múlta passz pontosságban.
Gáldi Tamás kábé egy éve játszik minden létező meccsünkön 90 percet, ezek tükrében szerintem egész vállalható ez a kicsit harmatosabb átlag, és még ezzel se lóg ki lefelé a csapatból. Aly visszatérésével talán kap egy kis pihenőt, ami jól fog jönni, de utána szerintem Enrique megint elővesz egy olyan teljesítményt, amivel kirobbanthatatlanná válik, nem egy észlény, de a posztját szerintem egész jól bejátssza. Ma például egészen biztosan nem lógott ki lefelé.
Güth Máté Iszonyat buta José ez idegesít mert képességei alapján lehetne klasszis is. Ha megnézzük a mai számait Hendónak 53 passz 85% passzpontosság 2 hosszú laszti mindkettő pontos még a 4-ből semmi beadással és a 0 kulcspasszal is, no ha ilyeneket hozna a spanyolunk is nem baszogatnám.
Lukács Dániel Számoktól függetlenül látszik, hogy ostoba, és olyan szitukban tekeredik rá a labdára, amilyenekben nem szabadna. Amikor jó, akkor tényleg nagyon faszán játszik, viszont ha nincs kirobbanó formában, akkor gólokat kapunk a hülyeségei miatt. Én attól kapok agyfaszt, ahogy Lucas el tudja szórni a labdát még mindig a saját térfélen, olyan helyzetekben, amikor szintén nem szabadna – amúgy idén meglepően jó ebből a szempontból, de mindig benne van egy olyan rossz passz, ami azonnali kontrát jelent. Akkor leszünk majd komoly csapat, ha Enrique és Lucas helyén igazi játékosaink lesznek. Addigra persze Stevie G helyére is kell majd egy marquee signing – ezt a három posztot olyan 60-70 millióból lehetne minőségi megoldásokkal lefedni
Gáldi Tamás Hendo eredetileg támadóközéppályás, José meg balhátvéd, nyilván komoly különbségek vannak a számaik közt.
Lucas egyébként szerintem még javítható, Joséba is lehet némi észt önteni, egyáltalán nem reménytelen annak ellenére, hogy sík hülye a való életben. Suárez még nála is sötétebb, mégis mekkora klasszis, szóval nem írnám így le Josét, Gerrard helyére viszont már most megvan a játékosunk, Hendersonnak hívják, az egyetlen kérdés, hogy miért nem ő játszik a poszton.
Lukács Dániel Henderson soha nem lesz olyan, mint egy jó Gerrard, ez csak álom. Bár, ebben a rendszerben lehet, hogy nem is kell annak lennie.

guthmate: José eddig se volt nagy kedvencem de a mai produkció után – főleg a gólnál – nem tudom eléggé várni Cissokho felépülését.

szederbokor: Azért az első félidőben elég nagyot játszott még, Gerrardnál is nagyobb passzokat adott, szerintem abszolút nincs vele gond. [Kiegészítés: Suárez kapufáján kívül a 2 legnagyobb helyzetet ő alakította ki, az első félidőben az 50 méteres labdát Suárez rosszul vette át, és már csak De Geába tudta bombázni a stoplijával együtt, a másodikban meg az ő passzát csukázta Moses a kapusba.]

guthmate: Lehet, hogy az ellenszenvem miatt, de nekem megint a feleslegesen elszórt hosszú lasztijai maradtak meg. Amire én ki vagyok akadva az a passzolása. Ma is volt 35 passza ebből csak 71% pontos, mind a posztjához kevés, mind a BR-i játékhoz (mentsége lehet h kialakított 2 helyzetet). Megint volt 6 hosszú lasztija, amiből 2 pontos, 7 beadásból 3 pontos, ez utóbbi egész jónak számít a keretben. Ennél nem is szokott jobb számokat produkálni ez az ami idegesít benne. Mondjuk ma a két támadó alulmúlta passzpontosságban.

szederbokor: Kábé egy éve játszik minden létező meccsünkön 90 percet, ezek tükrében szerintem egész vállalható ez a kicsit harmatosabb átlag, és még ezzel se lóg ki lefelé a csapatból. Aly visszatérésével talán kap egy kis pihenőt, ami jól fog jönni, de utána szerintem Enrique megint elővesz egy olyan teljesítményt, amivel kirobbanthatatlanná válik. Nem egy észlény, de a posztját egész jól bejátssza. Ma például egészen biztosan nem lógott ki lefelé.

guthmate: Iszonyat buta José, ez idegesít mert képességei alapján lehetne klasszis is. Ha megnézzük a mai számait Hendónak, 53 passz 85% passzpontosság 2 hosszú laszti mindkettő pontos még a 4-ből semmi beadással és a 0 kulcspasszal is, no ha ilyeneket hozna a spanyolunk is, nem baszogatnám.

donnelly: (!!!) Számoktól függetlenül látszik, hogy ostoba, és olyan szitukban tekeredik rá a labdára, amilyenekben nem szabadna. Amikor jó, akkor tényleg nagyon faszán játszik, viszont ha nincs kirobbanó formában, akkor gólokat kapunk a hülyeségei miatt. Én attól kapok agyfaszt, ahogy Lucas el tudja szórni a labdát még mindig a saját térfélen, olyan helyzetekben, amikor szintén nem szabadna – amúgy idén meglepően jó ebből a szempontból, de mindig benne van egy olyan rossz passz, ami azonnali kontrát jelent. Akkor leszünk majd komoly csapat, ha Enrique és Lucas helyén igazi játékosaink lesznek. Addigra persze Stevie G helyére is kell majd egy marquee signing – ezt a három posztot olyan 60-70 millióból lehetne minőségi megoldásokkal lefedni.

szederbokor: Hendo eredetileg támadóközéppályás, José meg balhátvéd, nyilván komoly különbségek vannak a számaik közt. Lucas egyébként szerintem még javítható, Joséba is lehet némi észt önteni, egyáltalán nem reménytelen ő sem annak ellenére, hogy sík hülye a való életben. Suárez még nála is sötétebb, mégis mekkora klasszis, szóval nem írnám így le Josét. Gerrard helyére viszont már most megvan a játékosunk, Hendersonnak hívják, az egyetlen kérdés, hogy miért nem ő játszik a poszton.

donnelly: Henderson soha nem lesz olyan, mint egy jó Gerrard, ez csak álom. Bár, ebben a rendszerben lehet, hogy nem is kell annak lennie.

jacuzzi out

Miután megjegyzem, hogy lehet, hogy Hendo nem lesz olyan, mint Gerrard fénykorában, de a jelenleginél már most jobb, szóval utána elkanyarodunk egy egészen más irányba, ezért Enrique témáját itt abbahagyom, fél mondatban a lényeg: a gólt róla kaptuk, bár Chicha zseniális volt, azért elkerülhető lett volna a dolog, de egyébként semmivel nem játszott rosszabbul, mint Gerrard. Vagy Sturridge.

Működik majd valaha a kémia? (Vagy Suárez tudja egyáltalán mi az a kémia?)

Érdekes funfact, de úgy tűnik a képen, mintha Sturridgenak sokkal nagyobb arca volna, mint Suáreznek. Hupsz, ez tegnap tényleg így volt, bár egészen fura ezt kimondani, főleg azért, mert Suáreznek az összes szarsága ellenére jobban megbocsájtjuk a dolgot. Még mindig.

Alapvetően nem csak azzal van a bajom, hogy szökőévenként passzolnak egymásnak, meg, hogy elenyésző az összjátékuk, ami sokkal jobban zavar, hogy amikor passzolnak, akkor is rosszul. Dadog a labda köztük, hiába játszanak (vagyis játszanának) egy csapatban már vagy 9 hónapja, egyszerűen nem érzik egymás mozgását, fél-egy méterekkel mellé passzolnak 7-8 méterről is, és nagyon lelassítja az a támadásokat, hogy folyamatosan vissza kell lépkedni, mert épp nem oda jött a labda, ahol tökéletes lett volna. Ezt a problémát meg csak tetézte, hogy Moses játszott trequartistát a 3-4-1-2-ben, bár ahhoz képest, hogy ő szélső, nem is tette mindezt olyan rosszul, Coutinho viszont klasszisokkal jobban csinálja majd ezt, ha kell, hisz ez az ő eredeti, Interes posztja.

Hogy azok, akik bánkódnak, hogy nem Máté vagy McAllister írja az összefoglalót, azoknak tessék, ohyabeauty:

Igen tudjuk, h nem Lindergaard védett a meccsen. /guthmate/

És a valóság.

Amikor megláttuk a kezdőt, még nem sejtettünk semmit. Nem 4 belső védő, csak 3, oké, az anyós kiszállt a buliból, remek, akkor vissza a 4-2-3-1-hez. Nagyon halovány remény volt csupán, hogy talán tényleg értelemmel küldünk fel 3 belső védőt a pályára, de valahogy mégis megtörtént. Nem tudom mióta elemezgetjük, ízlelgetjük már a dolgot, és ím eljött. Uraim, íme a 3 belső védős felállás – bár ez a Digisportos kommentátornak (talán Haraszti volt az) azért nem volt egyértelmű.

Nem indult jól a dolog, egyáltalán nem. Csak vagdostuk előre a labdát, de egy idő után már sikerült átvenni a kezdeményezést, kialakítani a középpályás fölényt és helyzet nélkül dominálni a meccset egy darabig, aztán hosszabb-rövidebb időre megint és megint, ezáltal létrehozva A tipikus döntetlent. Illetve egy annak kinéző meccset: az volt a játék képe, a helyzetek száma, és tulajdonképpen bármelyik statisztikai mutató alapján. Kár, hogy kikaptunk. Meg, hogy még a kapufáink számát is megdobtuk kettővel a szezonra. Újabb bejátszás a jacuzziból:

gringow: Kiestünk a Ligakupából, ez tökre nem érdekel. Megvert minket a MU, ez presztízsből mindig rossz persze, de szintén nem nagyon vág haza. Ami igazán zavar az az, hogy ezzel a nagyon alakuló Uniteddel szemben még egy döntetlenre sem futotta és nem tudott úgy belenyúlni BR a meccsbe, hogy legalább a lehetőség meglegyen a felpörgetésre. A két jó helyzetünk egy szabadból meg egy védelmi hibából jött. Ez volt az igazi csalódás.

szederbokor: Ez a vereség meg szerintem teljesen vállalható volt, a Unitednek se volt több helyzete mint nekünk, és az egyetlen nagyon durva veszélyt ők is csak pontrúgásból hozták össze. Csak az gól lett, nekünk meg kapufa, kábé ez volt a különbség a két csapat közt.

Jacuzzi balra el

Jó, picit sarkítottam, mert Kagavának is volt kapufája, és nekünk is még egy, de a lényegen nem változtat: döntetlenszagú vereség lett, de csak a Ligakupában, haladjunk emberek, nincs itt semmi látnivaló. Belefér.

A sokkal bosszantóbb már megint Rodgers és a talmizmánok. Csak egy nagyon hosszú mondatban minden, mert kommentek közt ezerszer kitárgyaltuk már: egy jó kezdőt rakott most fel (csak túl erőset), csak már megint képtelen volt érdemben változtatni a meccs alakulásán, kábé a gól után egy Gerrard-Sterling cserét megléptem volna, hogy Hendo húzódik középre, azzal már előrébb lettünk volna. A Kelly-Lucas csere ellenben egészen jó ötletnek bizonyult, bár egy fabatkát nem raktam volna a dologra, aztán rájöttem, hogy Hendo megy Lucas helyére, aki már megint képtelen volt rosszul játszani. A végén még eléri értékben is azt az összeget, amit fizettünk érte.

Ki maradt ki a körből… hupsz, Suárez visszatért. De Suárez nem tért vissza. Visszatért némi kreativitás, egy halom sebesség, és egy halom kapu mellé durrantott labda, de kell neki egy 2-3 meccs, mire tényleg visszatér a vadállatunk oda a karácsonyfa csúcsára. Just can’t wait enough.

És akkor villáminterjú stílusban egy jó záróakkord:

– Vállalhatónak tartja, hogy közepesen átlagos játékkal kizúgtak a United ellen a Ligakupában?
– Igen.
– Köszönöm az interjút.

Meg a figyelmet.

[A cím meg nagyobb rejtély, mint a Stonehenge, a megfejtő megkapja a Civicet.]