Apa kezdődik

wangerrard.comThe wait is over! 97 nappal a legutolsó értelmes meccsünk után végre FOCIT lehet nézni és nem kell beérni különböző pótlékokkal. Mert persze annak is megvolt a maga kis öröme, hogy nézhettük az ifjoncok teljesítményét a különböző ifjúsági tornákon. No meg Suárezt a Konföderációs kupán (meg elkezdhettük hallgatni a különböző nyilatkozatait). De alapjában véve minket nem a válogatott foci érdekel. Az előkészületi fitnesz/marketing meccseknek már kicsit több közük volt az igazi focihoz, de közel sem eléggé kielégítőek egy fannak, de mindegy is mert a várakozásnak vége. – A brit tudósok kimutatása alapján, a brit férfi fociszurkolóknak a szezon első meccse jobban várt esemény, mint a karácsony, születésnap és az első szexuális élmény együttesen. – Nekiugrunk az új szezonnak, új várakozásokkal, új reményekkel. Igazi felüdülés lesz MECCSET nézni a nyári húspiac mocskában, noha még koránt sincs vége. Az első ellenfél a PL különce, a Stoke City, de még mielőtt a meccsel foglalkoznék ejtsünk néhány szót még az előkészületi meccsekről.

Többször elmondtuk már, de ettől nem lesz kevésbé igaz, hogy a felkészülési mérkőzéseknek, ha nem is egyetlen, de legfőbb és legfontosabb célja a szezon végigcsinálásához szükséges fitnesz megszerzése, ami még fontos, hogy az első bajnokira (mára) meglegyen a meccsfitnesz, azaz képletesen a 85 percben ne a fülükön vegyenek levegőt vagy kezdjenek el fotoszintetizálni a játékosok. Ezen kívül persze van, de sokkal kisebb jelentőségű sport célja ezeknek a meccseknek pl.: új taktikai elemek kipróbálása, régiek gyakorlása, új játékosok beépítése, csapatszellem erősítése. A mérkőzések (vég)eredménye sokadlagos, teljesen mellékes szempont. Ugyanannyira sokadlagos volt az első 6 találkozó után, mint a 7. után. Nem véletlenül nem írtunk klasszikus beharangozó/összefoglaló párost a meccsekhez. Úgy gondolom fitnesz szempontból jó előszezont zártunk. Játszottunk cirka 50 fokban közel 100%-s páratartalom mellett, de játszottunk focizható időjárás mellett is. Találkoztunk szezon közben levő ellenféllel, valamint olyanokkal is, akik hasonló fázisában voltak a felkészülésnek, mint a mieink. A sportszakmai szemszög mellett a marketing a fő szempont a felkészülés során. Úgy hiszem ebből a szempontból is sikeres túrát zártunk. Sok szponzori szerződéses kötelezettséget sikerült kipipálni pl.: reptette a csapatot a Garuda, bemutattuk az összes mezt, nyitottunk új boltokat. Ellátogattunk többek között a Facebook alapján a csapat első és harmadik legnépesebb támogatói körrel és nem mellesleg most már saját nyelvű honlappal rendelkező országába. Tehát mindent megtettünk, hogy a jelenlegi és a jövőbeni szponzori szerződésekből minél több és minél vaskosabb legyen. Hiszen tudjuk, hogy nekünk ez az a terület, ahol ki lehet és kell is törni. Így összesítve egy jó előszezont tudhatunk magunk mögött.

A kisebb kitérő után kanyarodjunk vissza aktuális ellenfelünkhöz a Stokehoz. Akik Tony Pulis irányításával a PL-ben különutasként a klasszikus brit rúgd és fuss foci legjobb csapataként váltak híressé, de úgy is mondhatnám nem kicsit pejoratíve, hogy a legjobb Championship csapatként. Jellemzőjük volt a kőkemény belemenések, kemény visszazárt védekezés, támadásban az égimeszelő csatárok, rögzített szituációk és nagybedobások alkalmazása. No de idény nyártól már náluk is egy kicsit új szelek fújnak, hiszen Pulist lecserélték (most már figyelek) Hughersra és a védelembe igazoltak egy ifjú titánt a Barcelonából Rory Delap helyére. Ennyi változás még nem elég, hogy alapjaiban más focit kezdjenek el játszani, de ahhoz éppen elég, hogy kicsit nehezebb legyen besorolni őket (remélhetőleg jövőre már nem lesznek velünk). A feljutásuk óta többször is borsot törtek az orrunk alá az Anfielden: két győzelem mellett háromszor is sikerült csak 0-0-t játszani velük.
A meccs képe kapcsán sok újdonság nem mondható el: a Stoke felhúzza majd saját kapuja elé a híres Ikarust, kettős védelmi négyese a saját kapujuk előtt fog brutálkodni. Ebből az alaphelyzetből akarnak majd gyors, néhány érintős kontrákat vezetni a széleken, hogy valamelyik csatáruk fejére varázsolhassák a lasztit. Emellett, mint éhes disznó a makkot, úgy fogják várni a rögzített szituációkat. Az biztos, hogy a mieinknél többet lesz a labda, jó eséllyel döntő fölényben, többet fogunk támadni, több helyzetünk lesz. A meccs legfontosabb tényezője az lesz, hogy szerzünk-e és ha igen mikor gólt, mert ha nem, könnyen lehet ez a mai találkozó is egy az idegesítő frusztráló 0-0 egyike, amiket játszunk velük is. Legrosszabb esetben beakadhat az első kaput eltaláló lövésük.
A mieink közül hála a jó égnek mindenki egészségesen tért vissza a roppant fontos válogatott barátságos meccsekről, melyeket hála a jó égnek az új szokás kedd helyett sikerült szerdán megtartani! Innen is köszi FIFA. Taktikai szemszögből a mieinktől egy nagyon fluid 4-3-3-s felállást várok a középpályának 1-2 változatával. Az elérhető játékosok közül a legerősebb kezdővel. Ez annyit tesz, hogy kapuban Minyon fog védeni. A védelemben több kérdőjel van. Ha kicsit fittebb lenne, azt mondanám ez tipikusan az a meccs, ahol Kelly magassága jól jönne a rögzített szituációknál, valamint Agger, Skrtel egészségi állapota kérdéses, de úgy gondolom mindkettőnek pont olyan apró sérülése volt, ami megakadályozta a hétközi válogatott meccset, de elmúlik a szezon első meccsére. Ezek fényében én egy Johnson, Touré, Agger, Enrique védelmet várok. Középpályán elméletileg ez lehetne egy olyan meccs, ahol nem kell a verekedő ember, mert nem lesz annyit az ellenfélnél a labda, de ettől függetlenül meglepne BR, ha ezt ma bejátszaná, valamint azzal is, ha kihagyná Gerrardot. Így nagyjából önmagát rajzolja fel a Lucas – Gerrard, Allen középpálya. A támadósorban van a legtöbb kérdés. Nem hiszem, hogy Sturridge van olyan fitt a hétközi zártkapust is figyelembe véve, hogy kezdhessen, így alapjában Coutinho, Aspas, Borini, Sterling az opciók, persze lehetne szó Ibe vagy Luis Alberto kezdetéséről is, de ez nem valószínű. Én a voksomat a Sterling, Aspas, Coutinho trió kezdetésére teszem le. Végre lesz erős kispadunk, hiszen Kelly, Skrtel, Hendo, Sturridge, Borini, Luis Alberto, Ibe közül mind le sem ülhet.
Karma asszonysággal nem szoktam jó barátságban lenni tippjeim kapcsán, így hát pontos eredményt nem is tippelek. Annyit mondanék csak, hogy jó előérzetem van a meccs kapcsán. Korai gólunk esetén benne van a pakliban egy idegnyugtató sokgólos győzelem is. Hiszen mondani sem kell, hogy milyen fontos lenne, hogy végre ne ragadjunk be az elején. Gondolom azt a közhelyet sem kell hangoztatni, hogy az első 10 fordulóig nem érdemes nézegetni a tabellát.
Közös meccsnézés szokás szerint lesz. A Magyar nevű művészeti egységben.

blogs.reuters.comStoke specialitás! Volt?

A kisebb kitérő után kanyarodjunk vissza aktuális ellenfelünkhöz a Stokehoz. Akik Tony Pulis irányításával a PL-ben különutasként a klasszikus brit rúgd és fuss foci legjobb csapataként váltak híressé, de úgy is mondhatnám nem kicsit pejoratíve, hogy a legjobb Championship csapatként. Jellemzőjük volt a kőkemény belemenések, kemény visszazárt védekezés, támadásban az égimeszelő csatárok, rögzített szituációk és nagybedobások alkalmazása. No de idén nyártól már náluk is egy kicsit új szelek fújnak, hiszen Pulist lecserélték (most már figyelek) Hughersra és a védelembe igazoltak egy ifjú titánt a Barcelonából Rory Delap helyére. Ennyi változás még nem elég, hogy alapjaiban más focit kezdjenek el játszani, de ahhoz éppen elég, hogy kicsit nehezebb legyen besorolni őket (remélhetőleg jövőre már nem lesznek a PL-ben). A feljutásuk óta többször is borsot törtek az orrunk alá az Anfielden: két győzelem mellett háromszor is sikerült csak 0-0-t játszani velük.

Nála van az Ikarus slusszkulcs

A meccs képe kapcsán sok újdonság nem mondható el: a Stoke felhúzza majd saját kapuja elé a híres Ikarust, kettős védelmi fala előreláthatólag 9 ember a saját kapujuk előtt fog brutálkodni. Ebből az alaphelyzetből akarnak majd gyors, néhány érintős kontrákat vezetni a széleken, hogy valamelyik csatáruk fejére varázsolhassák a lasztit, ehhez a hollywood lasztikat, mindenki kedvenc Charlie Adam-e fogja biztosítani. Emellett, mint éhes disznó a makkot, úgy fogják várni a rögzített szituációkat. Az biztos, hogy a mieinknél többet lesz a labda, jó eséllyel döntő fölényben, többet fogunk támadni, több helyzetünk lesz. A meccs legfontosabb tényezője az lesz, hogy szerzünk-e és ha igen mikor gólt, mert ha nem, könnyen lehet ez a mai találkozó is egy az idegesítő frusztráló 0-0 egyike, amiket játszunk velük is. Legrosszabb esetben beakadhat az első kaput eltaláló lövésük. Az biztos, hogy az ilyen típusú ellenfelek ellen szenvedni szoktunk.

http://www.liverpoolfc.com/Fitt lesz.

A mieink közül hála a jó égnek mindenki egészségesen tért vissza a roppant fontos válogatott barátságos meccsekről, melyeket hála a jó égnek az új szokás kedd helyett sikerült szerdán megtartani! Innen is köszi FIFA. Taktikai szemszögből a mieinktől egy nagyon fluid 4-3-3-s felállást várok a középpályának 1-2 változatával. Az elérhető játékosok közül a legerősebb kezdővel. Ez annyit tesz, hogy kapuban Minyon fog védeni. A védelemben több kérdőjel van. Ha kicsit fittebb lenne, azt mondanám ez tipikusan az a meccs, ahol Kelly magassága jól jönne a rögzített szituációknál, valamint Agger, Skrtel egészségi állapota kérdéses, de úgy gondolom mindkettőnek pont olyan apró sérülése volt, ami megakadályozta a hétközi válogatott meccset, de elmúlik a szezon első meccsére. Ezek fényében én egy Johnson, Touré, Agger, Enrique védelmet várok. Középpályán elméletileg ez lehetne egy olyan meccs, ahol nem kell a verekedő ember, mert nem lesz annyit az ellenfélnél a labda, de ettől függetlenül meglepne BR, ha ezt ma bejátszaná, valamint azzal is, ha kihagyná Gerrardot. Így nagyjából önmagát rajzolja fel a Lucas – Gerrard, Allen középpálya. A támadósorban van a legtöbb kérdés. Nem hiszem, hogy Sturridge van olyan fitt a hétközi zártkapust is figyelembe véve, hogy kezdhessen, így alapjában Coutinho, Aspas, Borini, Sterling az opciók, persze lehetne szó Ibe vagy Luis Alberto kezdetéséről is, de ez nem valószínű. Én a voksomat a Sterling, Aspas, Coutinho trió kezdetésére teszem le. Végre lesz erős kispadunk, hiszen Kelly, Skrtel, Hendo, Sturridge, Borini, Luis Alberto, Ibe közül mind le sem ülhet.

http://www.liverpoolfc.com/Nagy a jó kedv, pedig nem fog kezdeni.

Karma asszonysággal nem szoktam jó barátságban lenni tippjeim kapcsán, így hát pontos eredményt nem is tippelek. Annyit mondanék csak, hogy jó előérzetem van a meccs kapcsán. Korai gólunk esetén benne van a pakliban egy idegnyugtató sokgólos győzelem is. Hiszen mondani sem kell, hogy milyen fontos lenne, hogy végre ne ragadjunk be az elején. Gondolom azt a közhelyet sem kell hangoztatni, hogy az első 10 fordulóig nem érdemes nézegetni a tabellát.

http://www.liverpoolfc.com/Csak, hogy mindenki örüljön…

______________________________________________________________

Szolgálati közlemény 1.: Közös meccsnézés szokás szerint lesz: a Magyar nevű művészeti egységben.

Szolgálati közlemény 2.: A meccsről összefoglalóval a szokásosnál később, leghamarabb vasárnap este jelentkezünk.