Egy normális felkészülési meccs

Végre. Végre valami kis meccs is lesz, valami kis értelmezhető színvonalon, még ha átforgatott kezdőkkel is. Pontosan egy héttel vagyunk a bajnoki rajt előtt az EPL-ben, a nem is oly messzi északon viszont a Championshippel együtt indították el a szezont, így a Celticnek onnan van is már egy tétmeccse – és egyben egy győzelme – a szezonban, nem is beszélve a 4 lejátszott BL-selejtezőről. Szóval végre lehet, hogy lesz is valami. Mármint a színvonal szintjén.

Nem kifejezetten nehéz kitalálni, hogy miért pont ezt a felkészülési meccset várta mindenki a legjobban – már ha lehet ilyen kiállítási meccseket várni -, mert kelta (gyökerű város) a keltával a keltáknál találkozik; egy angol és egy skót csapat az írek nemzeti stadionjában. De nyilván alapvetően nem ez a lényeg, hanem ez:

Meg ez:

Meg a maradék ezernyi szál, ami a két csapatot egymáshoz köti. Természetesen ez is:

Bár be kell vallanom, sose szerettem ezt a videót, pont annyira mesterkélt, mint bármilyen amerikai sportrendezvény előtt a himnusz ezzel a halom nyekergéssel a kezdőkörben. Komolyan, soha nem akar valaki úgy elénekelni egy himnuszt, ahogy azt kell? Bocs, mellékvágány volt. Meg aztán az utolsó 5 percben úgyse énekelhet senki más, csak a közönség, az lesz az igazi YNWA, akkor csak a stadion valódi hangja szólhat, ez pedig a közönség.

Bár ismerek olyat, akinek van szerencséje kimenni abba a gyönyörű stadionba Dublinba, de aki itthon marad, annak is van lehetősége: a szezon első meccsnézése a Kaledónia nevű skót pubban lesz. Nyilván nem az 500 forintos Kozel vonzott oda, hanem a hangulat, a BT Sports, és a tucatnyi külföldi Celtic-es aki ilyenkor ott ejtőzik, szóval, ha nem is egy Aviva Stadium, de majdnem. A meccs este 6-kor kezdődik, persze korábban érkezni ér, sőt. Legyen egy szép szombat esténk.