Egy klasszikus reményében…

A Liverpool ma este játszhat utoljára ebben az Európa Liga szezonban, ez lehet az öreg Carragher utolsó Európai estéje az Anfielden. Nem lesz még egy ilyen fontosságú meccs a szezonban, amely sokak szemében eldönti a szezon sikerességét. Ezek fényében a 2004-2009-s időszak európai estjének hangulatában bízunk csakúgy, mint a kapitány.

Liverpool-Zenit

A Liverpool Európai története során ritkán szokott akkora hátrányt összeszedni, mint most Szentpéterváron, eddig 10 alkalommal került 2 vagy több gólos hátrányba az első meccsen. Ezen alkalmak közül összesen csak egyszer még 91-92-ben az Auxerre ellen a megboldogult UEFA Kupában sikerült a továbbjutás.

A ma esti meccs kapcsán a foci talán legnagyobb, legrégibb közhelye jut eszembe eszembe először. Az első gól döntő fontosságú. Jelen esetben nagy igazság tartalommal bír, mint a közhelyek általában. Amennyiben a Zenit szerzi az első gólt, akkor végérvényesen eldőlt a továbbjutás kérdése. Ellenben ha a Liverpool, akkor egy európai klasszikus keretében, meglehet a továbbjutás. Ehhez persze nagyon sok tényezőnek kell összeállnia. Mind támadásban, mind védekezésben tökéleteshez közelit kell nyújtania a srácoknak. A koncentráció egy pillanatig sem lankadhat. A kockázatos támadásvezetéseknek és a türelmes játéknak egy speciális keverékére lesz, szükség melynek keretében rúgunk 2-3 gólt és nem engedünk labdavesztésből könnyű kontrázási lehetőségeket, a Danny, Kerzhakov, Hulk triónak. Egyetlen góljuk végzetes lehet a továbbjutás szempontjából.

Kotrából életveszély.

Mivel ma este a Liverpool az európai  kupa szezon megmentéséért küzdd, így a hiányos keretből a legerősebb kezdő fog kifutni a pályára. A lehetséges kezdőkből Skrtel, Borini, Kelly sérülés, míg Sturridge és Coutinho kupa tiltás miatt nem léphet pályára. Közülük egyértelműen Sturridge a legnagyobb hiányzó, hiszen múlt héten láthattuk hiányában milyen helyzetpazarló tud lenni a csapat, ami ma különösen fájó. Így az alábbi kezdőt várom: Reina – Johnson, Carragher, Agger, Enrique – Lucas, Gerrard – Downing, Henderson, Sterling – Suarez. A csapat többségének ez lesz 11 nap alatt a negyedik fellépése, míg a Zenit játékosoknak ebben a hónapban összesen kettő. Összegezve az előjelek többsége Zenit továbbjutást mutat.

A Liverpoolban tökéleteshez közeli játékkal benne van a továbbjutás. Kapjuk hát elő a Songbook-ot és szurkoljuk ezt ki.