Oldham – Liverpool, avagy amikor Dávid legyőzte Góliátot!

Az FA kupa szépsége, hogy rendszeresen a kisebb csapatok jutnak tovább a nagyobb csapatok ellen. Persze amikor a kisebb csapat a Liverpoolt győzi le akkor az rendkívül idegesítő tud lenni, főleg ha a kis csapat a harmadosztályban a kiesés elől menekül.

A meccs összefoglalója egy mondatban: Ismételten sikerült egy kupában egy sokkal gyengébb ellenféltől vereséget szenvedni.

A meccsről kicsit hosszabban: A meccs előtt tudtuk, hogy egy nehéz és csúnya meccs lesz. Ebben nem is kellett csalatkoznunk. Arra természetesen nem számítottunk, hogy vereség lesz a vége. Nem érdemes a taktikai felállást, a kezdő tizenegyet, a cseréket, a bírói ítéleteket hosszasan elemezni, mindegyikben lehet hibákat találni. A fő tényező megint az volt, hogy nem sikerült egy hagyományosan fizikális brit focit játszó (csíp, rúg, harap, könyököl és szabálytalankodik) csapat ellen hozni a játékunkat vagy csak az eredményt. Összességében a meccsen csapatként produkáltunk gyenge teljesítményt: nem sikerült a játékunkat ráerőltetni az ellenfélre, támadásban pontatlanság, védekezésben egyéni hibák jellemezték a meccset. Mindezek ellenére illett volna hozni a meccset.

Amiket a szezon hátralevő részében nem szeretnénk még egyszer látni:

 

Suárezt csapatkapitányként.

Hendersont jobbhátvédet játszani:

Borinit-Suárezt-Sturridget-Strelinget egyszerre kezdeni.

 

Egyszerű fizikális focit játszó ellenféltől vereséget szenvedni.

A szezon hátralevő részében lehet koncentrálni arra, hogy a bajnokságban minél előrébb végezzen a csapat. Hiszen a hazai kupákból már kiestünk, az EL-re meg eddig sem fektettünk sok energiát. A helyzet a mai elkeseritő vereség ellenére sokkal jobb mint ősszel volt, hiszen a csapat lassan kezdi a Rodgersi taktikát a magáévá tenni, Lucas felépült, így végre van egy védekező középpályásunk. Sturridge érkezésével és Borini felépülésével a támadó szekció sem olyan hiányos. A fiatalok (Sterling, Suso, Wisdom stb.) folyamatosan szerzik a tapasztalatot, így elméletileg semmi sem állhat az utunkba, hogy egy sikeresebb tavaszi szerepléssel legalább EL-t érő helyen végezzünk.

Elsőként az Arsenal ellen kell egy sokkal jobb produkciót nyújtani.