Mi lesz ma?

Miközben fél szemmel már mindenki az átigazolási időszakot lesi, volna még itt lejátszani való meccs. Kezdve mindjárt a mai Fulham elleni bajnokival. A múlt évben idegenben és az Anfielden is zakóval végződött az amolyan se íze, se bűze londoniak elleni találkozó, szóval baljós előjelben nincs hiány. Ha hozzátesszük, hogy a legutóbbi hat egymás elleni bajnokiból hármat mai ellenfeleink nyertek, akkor nagyon távolinak tűnik az az idegenbeli 5-2. Főleg, mivel az akkori csapatból nincs már itt sem Maxi, sem Kuyt… Igaz, abban a szezonban mi vertük el őket oda-vissza.

Hajtás után nézzük, hogyan lehet ebből győzelem.

Mert akárhogy is van, azért győzelmet várunk. Suarez a múlt héten visszatért, igaz gól nélkül és vereséggel, de az nem lehet, hogy a hat meccs óta tartó góltalansága folytatódjon. Sterling aláírt, mindenki megnyugodhat, még talán ő is. Bár, ha Rodgers korábbi nyilatkozatát komolyan vesszük, ma a padon kezdhet. (Sőt, Rodgers azt is megmondta neki, hogy több gólt és helyzetet kell kialakítania, ha a csapatban akar maradni.)

Enrique is játékra kész, a védelem megint az elvileg legjobb összeállításában kezdhet. A középpályán Lucas biztosan kezd, de hogy mellette ki lesz a másik kettő, remélem, nem lesz magától értetődő. Rodgers Sterling mellett Allent is pihentetheti, így viszont Henderson jöhet a helyére, míg a kreatív, legelöl elhelyezkedő középpályásunk lehetne Shelvey is – a nyilvánvaló Gerrard helyett.

Elöl Suarez középen, míg a jobb oldalon Suso, a balon pedig Gerrard kezdhetne, sok-sok helycserével Suarezzel.

Nagy valószínűséggel mégsem így fogunk felállni, sokkal valószínűbb egy Lucas, Gerrard, Shelvey vagy Lucas, Henderson Gerrard trió, míg elöl Shelvey (Cole) és Downing (Suso) alkothatják Suarez mellett a támadóhármast.

Mivel a Fulham nem egy mélyen védekező csapat, amelyik kettős védőfalat vonva feltöreti a hátát a hálóval, így kulcsfontosságú, hogy türelmesen játsszunk, ne hagyjunk a középpályánkon óriási üres területeket, amiket Berbatov vezetésével ki tudnának használni. Figyelnünk kell a szélsőhátvédeik felfutásaira (emlékszünk még mindannyian Riise fénykorára, és még mindig képes néha olyan erőteljes elfutásokra…), így lehet, hogy Lucas mellett még valakinek (Gerrard vagy Henderson mondjuk) mélyebben kellene védekeznie.

Kezünkre játszhat, hogy sem Ruiz, sem Sidwell nem játszhat náluk, ahogy Diarra sem. Játszhat viszont Petric és a tőlünk elengedett Kacaniklic is.

Egy biztos: fontos dolog az önbizalom, de nem vagyunk abban a helyzetben, hogy elbízzuk magunkat, még akkor sem, ha úgy tűnik, hogy mi irányítjuk a játékot és helyzeteket alakítunk ki – amihez sokkal jobb döntéseket kell hozni a tizenhatoson belül. Először be kell azokat rúgni , aztán jöhet a magabiztos játék.

Zárásul néhány statisztika:

Forrás: tomkinstimes.com