A hónap képe – augusztus

"Cogito ergo sum!"

Joe Cole újra itt, Suárez megállíthatatlan, Gerrard már egészséges, van még egy olaszunk, Hendersonról nem derült ki semmi, már rég kiszórtuk Poulsent, Aquilani marad, megy, marad, mégis megy, Suárez bajban, meg megint bajban, összefüggés van a bemutatás és a Chelsea-be igazolás közt, az Arsenal annyit nyer az Anfielden, mint mi, a golfütő elment, nem kezdünk jól, a Swanseat pedig mégis leraboljuk. Liverpool. Egy hónap. Egy kép.

Nem mondhatnánk, hogy 2012 augusztusa a jól sikerült hónapok közt lenne: egy nagyon jól induló átigazolási időszakot sikerült az utolsó órákban porrá zúznunk; a bajnoki rajtról pedig sok mindent el lehet mondani, de azt nem, hogy sikeres lett volna. Nem sok örömünket leltük a csapatban, na.

Volt (és szerencsére van is) viszont egy világító fárosz a sötét liverpooli éjszakában: Joe Allen jött, látott és meggyőzött minket.Öröm nézni minden mozdulatát: látszik rajta, hogy mindig két lépéssel a játék előtt jár. Úgy passzol, mint ahogy más a levegőt veszi, belép, szerel, osztogat, és teszi mindezt olyan pontossággal, mintha a „hiba” szót csak a filmekből ismerné. Még Lucas Leivát is pótolni tudja. Egyetlen hátránya, hogy csak egy van belőle, szívesen megnéznénk egy szélekre optimalizált és egy csatárváltozatot is a walesiből.

Nagy szükség volt már egy agyra is a középpályán.

Kép: Bleacher report