Csatárokkal csak nehezebb

Azt a false nine-os cudar mindenit, most aztán tényleg belekezdünk a tiki-takába. Eddig ment a bénázás, meg a nyafogás, hogy csatár így, csatár úgy, most odacsaptunk a problémázóknak: nincs csatár! A Liverpool a Premier League történetében először úgy fog a négy közé jutni, hogy egy nyamvadt befejezője sincs, az ehhez szükséges mászást pedig még ma megkezdi.

Ott van például az Arsenal: megvették Giroud-t és Poldit, két egész jó csatárt, és még így is csak két 0-0-ra futotta nekik. Hasonlítsuk csak össze ezt az eredményt a mienkkel: Az Arsenalnál két csatár = nulla gól, nálunk nulla csatár = két gól. A kikezdhetetlen logikán végighaladva arra a következtetésre jutunk, hogy a csatárok csak nehezítik a gólszerzést. Hogy nem látja ezt át Wenger?

Viccet félretéve olyan volt ez az utolsó nap, mint az a hollywoodi klisé, amiben a több éve járó pár évfordulós vacsorára megy a puccos étterembe, de a férfi az eljegyzési gyűrű helyett egy plüssmacit ad ajándékba. Mondjuk nálunk a plüssmaci is elmaradt, és a kaját is mi fizettük. Itt vagyunk csatár nélkül, az átigazolási időszaknak vége, most tehát inkább azzal érdemes foglalkozni, mihez kezdünk a rendelkezésre álló erőforrásokkal.

Carroll tavalyi teljesítményét (9 gól és csak négy a PL-ben) simán felül tudja múlni Borini, ha pedig a szélsőkből is sikerülne kipréselni a tavalyinál több gólt, januárig kihúzhatnánk. Nem teljesen lehetetlen a feladat, de hogy az utolsó nap kicsit tovább tolta a “rohadt nehéz” kategóriába, azt nem tagadhatjuk.

Rákanyarodva az Arsenal elleni meccsre: a legutóbbi hét mérkőzésen hét 90., vagy azutáni percben született gól. Még ennél is durvább, hogy 2012-ben összesen csak 19 pontot szereztünk 21 meccsen, és a legutóbbi tíz találkozón csak egyszer sikerült nyernünk az Arsenal ellen. (OPTA, légy örökké áldott!)

A kezdőnk jó eséllyel így fog kinézni (szokásos 4-3-3): Reina, Johnson, Skrtel, Agger, Enrique, Allen, Sahin, Gerrard, Downing, Suárez, Borini – bár Downing helyén megnéznénk mondjuk Asszaidit is végre.

Allen Lucas helyén, Sahin Allen helyén

A City ellen két rögzített helyzetből tudtunk csak gólt rúgni, viszont cserébe csak két ostoba hibával sikerült gólt kapnunk, ami az Arsenal eddigi eredményeit is figyelembe véve egy kövér 0-0-nak tűnik ma számunkra – de csak tűnik, mert az eredményt tilos megtippelnünk (a két év alatt szerintem egyszer sem sikerült eltalálnunk). Streamre, Pause-ra fel!

P.S.: Az a negyedik helyes bevezető csak vicc volt. Idén elég nagy csoda kellene egy BL-induláshoz.

Képek: liverpoolfc.com, Kopsource