Ezért fogunk ma győzni

Nem visszük túlzásba ezt a mai beharangozót sem, pontosan annyi energiát szánunk rá, mint amennyit a Liverpoolnak kell fektetnie ebbe a találkozóba. BR első hazai meccsétől nem várunk (nem is várhatunk) sokkal többet, mint a felkészülési időszak eddigi találkozóitól: építünk, csiszolunk, igazítunk, néhol pedig baltával faragunk – mert van mit.

Sőt, arra sem akarunk hosszabban kitérni, hogy miért kötelező ma győznünk, érdemes inkább arról beszélni, miért fogunk győzni.

1. Suárez visszatért.

Itt van, aláírt, örül, és mint mindig, játszani akar majd. A rodgersizmus fekszik neki, a fehéroroszoknak pedig már egy hete rémálmaik vannak tőle.

2. Lassan, de javulunk.

Ahogy arról donnelly írt, Rodgers kinevezése egy viszonylag szokatlan helyzetet teremtett, hiszen nem a manager elképzelései simulnak a rendelkezésre álló csapathoz, hanem fordítva. Egy ilyen helyzetben minden edzés, minden gyakorlással töltött másodperc rengeteget számít. BR a keretet, a keret BR rendszerét ismeri meg egyre jobban.

3. This is Anfield.

Ugyan az elmúlt években eléggé megkopott az anfieldi erőd képe, egy Fehéroroszországból érkező csapatot azért még talán le tudunk győzni a saját pályánkon.

4. Gáz lenne Downing góljával továbbjutnunk.

A Gomel sértésnek venné, ha a teljes Liverpool gyengélkedése mellett az előző idény legrosszabb ár/érték arányú játékosának góljával jutnánk tovább.

5.

Elég ebből a számolgatásból, nem fogjuk tovább magyarázni, hogy ez egy Liverpool – noném találkozó lesz. Streamre fel!

Kép: Skysports.com