This is Stanley Park? Na ne!

Miután Brendan Rodgers segítségével sikerült visszakalapálni a régi THIS IS ANFIELD táblát a játékoskijáró fölé, elgondolkodtam, de nem azon, hogy mi ennek a műveletnek a szimbolikája, hanem azon, hogy hogy néznénk ki, ha esetleg egy másik stadionba kellene költöznünk. Mert egyszer, és a lehető leghamarabb sajnos muszáj, ha nem akarunk végleg lemaradni az európai elitkluboktól.

Az Anfield sajnos ebben a formájában nem bővíthető, a földig kellene rombolni jó pár környező házzal együtt, ha ide a mai követelményeknek megfelelő arénát szeretnénk, ez meg el tudjuk képzelni, hogy milyen hatékonyan menne, az ottani viszonyokat ismerve, még akkor is, ha valami ilyesmivel próbálkoznak majd a hagyománytisztelő Henryék. Ebből következik, hogy minden bizonnyal felépül majd az a régóta tervezett új stadion, melynek a munkaneve egyelőre kb. Chinese Democracy Stadium, de mi lesz majd, ha végre felépül?

Lesz egy Stanley Parkunk? És ott hogy mutat majd ez a tábla? THIS IS ANFIELD STANLEY PARK? Merthogy ennek a táblának ott kell lennie. Bárhogy is alakult a csapat sorsa, bárhol értük el a legnagyobb sikereket, és bárhol érték a klubot a legnagyobb tragédiák, Liverpool=Anfield. Nem tudok elképzelni olyan hazai Pool-meccset, amelyik nem a tábla megérintésével kezdődik, béna, szürreális.

A futballtörténelem egyik legnagyobb alakjának szelleme ezzel a táblával úgy figyelmeztet hazait és ellenfelet, ahogyan a blog fejlécében: egy pillanatra se felejtsd el, hol vagy! De ha többé nem ez lesz a hazai pályánk, akkor nem igazán ér semmit az egész, még akkor se, ha New Anfield lenne a majd egyszer felépülő stadka neve.

Egyetlen, a klubhoz méltó megoldást tudok elképzelni, mégpedig, ha majd a játékoskijáró fölött a következő tábla áll:

Persze, lehet, hogy én rugózom túl a kérdést, és egyszerűen majd anfieldesítjük az új létesítményt, ha eljön az ideje, de akkor is izgat a kérdés.